Lepa Brena: Spektakularan koncert u Sarajevu!

Lepa Brena pojavila se u Sarajevu nakon punih dvadeset godina, a Zetra je bila prepuna i u transu, kako javljaju bosanskohercegovački mediji.



Publika je pevala zajedno s Brenom sve stare hitove, ali i pesme s novog albuma 'Uđi slobodno'. Zanimljivo je da je u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani Zetra Brena na binu izašla sa suprugom Slobodanom Živojinovićem. Sve u svemu - bio je to pravi spektakl, slaze se vecina onih koji su koncertu prisustvovali

Zbog skandala, odnosno fotografija Lepe Brene u uniformi vojske Republike Srpske, koje su nastale tijekom velikosrpske agresije na zemlje ovog dijela Balkana, u jednom trenutku se Sarajevski koncert činio upitnim. Slična situacija je i u Hrvatskoj, jer bi Lepa Brena trebala nastupiti u Zagrebačkoj Areni 13. lipnja, ali je hrvatska javnost, kao i bosanska podijeljena oko toga treba li pjevačica uopće gostovati u Zagrebu zbog političkih kontacija iz prošlosti.
Inače, sarajevskoj publici poklonila je tri sata vrhunske glazbene zabave i odlične atmosfere, a koncert je upotpunjen posebnom rasvjetom, vrhunskom razglasom te led displejom, javlja internetski portal Sarajevo X. Lepa Brena nastavlja svoju turneju po Bosni i Hercegovini gdje će još nastupiti u Banjaluci, Tuzli i Mostaru. U Hrvatsku dolazi kao je već navedeno 13. lipnja u zagrebačku Arenu.
Izvor: Dnevnik.hr

Dalje...

Anastasija Ražnatović peva na mamu Cecu (VIDEO)

Ako je suditi po gostovanju u emisiji “Magazin IN”, ćerka Cece Ražnatović, Anastasija (11), odlično peva mogla bi da ponovi maminu karijeru



U "Magazinu IN" smo otkrili da i Toma Nikolić voli da peva i da preferira Vitni Hjuston.
Pogledajte kako Anastasija peva hit Vitni Hjuston “I will always love you”, uz Tomu Nikolića koji u pozadini pevuši...

Dalje...

Jovan Stefanović u finalu "Zvezda Granda"

Kao što su se mnogi nadali (ili cak i otvoreno prizeljkivali), Jovan Stefanović je, zahvaljujuci poslednjem krugu baraza, najnoviji finalista Zvezda Granda.

- Bila je to teška noć za mene, a konkurencija nikad jača. Trema je bila ogromna, ali uz pomoć mojih fanova koji su me sve vreme bodrili dao sam sve od sebe i uspeo. Hvala svima koji su glasali za mene, a ja ću dati sve od sebe da budem što bolji u „Areni". Ne bih davao nikakve prognoze jer je i ovo veliki uspeh. Posle emisije sam s porodicom i prijateljima slavio do zore, i to s merakom. „Idi, idi, nesanice" otpevao sam ko zna koliko puta - rekao je Joca za Press.

Dalje...

Vibratori u parfimeriji Lili

Parfimerija Lili usudila se da srpskom tržištu jedina ponudi vibrator koji se za svega pet dana našao u korpama nekoliko desetina kupaca, a do sada su ga nudili samo u "seks šopovima"."Zamena za muškarca" košta 2.190 dinara i može se pazariti u svim većim "Lili" parfimerijama.

Uz lubrikante, masažere i vibrirajući prsten koji su već neko vreme u prodaji, Durex je rešio da srpske potrošače "zagolica" i ponudom vibratora.
Ispitivanje koje je "Lili" sproveo među pripadnicama lepšeg pola, pokazuje da žene nemaju ništa protiv prodaje vibratora u ovim prodavnicama.

Na pitanje zašto je ova "igračka" bolja od muškarca, dale su zanimljive odgovore:
- Zato što nikada nije umoran.
- Ne odustaje kada je najzanimljivije
- Zato što je strpljiv, veran, siguran.
- Zato što je tu baš kada je potreban.
- Možeš lako da ga se otarasiš.
- Ne pravi nered i ne traži ništa za uzvrat.
U "Liliju" kažu da je anketiranje muškaraca o korišćenju vibratora, pred promociju ovog proizvoda, pokazalo potpuni jaz generacija.
Za mlađe pripadnike "jačeg" pola to je sasvim normalno, dok stariji smatraju da ženama pored njih ne treba nikakvo seksualno pomagalo. Trgovci, međutim, kažu da su dosadašnji kupci najčešće srednjih generacija.
"Mušterije zastanu, gledaju, ali im je neprijatno da nas bilo šta pitaju. Na kasi se uglavnom stide i obavezno kažu da nije za njih. Mnogi kod nas još stidljivo kupuju i kondome. Prethodnih dana vibrator su kupile dve žene, ali smo imali i jednog muškarca koji je tako hteo da iznenadi suprugu. Nedavno nam se desilo da su dvoje mladih uzeli prijateljima čitavu 'dureksovu' kolekciju proizvoda kao svadbeni poklon", priča za "Večernje novosti" prodavačica Mara Kalinić u parfimeriji u Knez Mihailovoj.
Kako pokazuje praksa psihoterapeuta i seksologa, seksualnost je veliki problem današnjice, a postizanje zadovoljstva i usklađivanje među partnerima nailazi na sve veće prepreke. Tu svoje mesto nalaze veštačka pomagala.
"Seksualne disfunkcije sve više ometaju partnerske i bračne odnose. Vibrator može da pomogne u lečenju i prevazilaženju ovakvih problema. Kao i svaki robot, može se korisno upotrebiti za učenje, lečenje, relaksaciju, ali i zloupotrebiti kao sredstvo zavisnosti, bežanja od daljeg razvoja i otuđenja", smatra psihoterapeut Ljiljana Klisić.
Da u našem društvu već odavno vlada sumrak ljubavi i nežnosti i da su seksualne odnose zamenile pornografske scene, smatra specijalista za kliničku psihologiju, psihoterapeut - seksolog Zoran Stojanović.
"Korišćenje veštačih predmeta je degradacija seksa. Tako je i vibrator neuspešna zamena za prirodu i ne može biti ličnost i nikada neće moći da zameni telo, zagrljaj...", kaže Stojanović.
(Mondo)

Dalje...

Horoskop za jun 2009.

Pred vama je horoskop za jun - lipanj 2009. godine. Mesec na razmedju izmedju proleca i leta, jedan od onih koje prosto volimo. A kakav je odnos zvezda prema njemu? Procitajte u mesecnom horoskopu koji sledi.

OVAN
Tokom celog meseca možete očekivati puno poslovnih kontakata od kojih će mnogi biti uspešni. Uz pomoć nekih poznanstava koja ste ostvarili nekad u prošlosti, kao i uz pomoć novih koja ostvarujete, očekujte povoljne promene. Novčani dobici sleduju oko 8. i oko 15. juna, koji će ujedno biti i vaši najbolji dani. Da biste uspeli neophodno je da, uz brzinu kojom delujete, budete i prilagodljivi. Sposobnost improvizacije će vam biti od velike koristi polovinom meseca. Polje ljubavi nije intenzivno ovog meseca i sve će se svoditi na sistem „ima slike, nema tona“. Osećanje nesigurnosti rešićete ako se otvorite potpuno. Slobodni Ovnovi bi oko 15. mogli ući u romantičnu vezu.
Zdravstveno su mogući problemi sa leđima i kičmom.

BIK
Mars u vašem znaku celog meseca će vas terati na akciju, ali ćete imati osećaj da plivate uzvodno. Mars u vašem znaku obično inicira povećanu potrošnju novca, pa je bitno biti oprezan i ne donositi ishitrene odluke. Povećana je i mogućnost da vas neko prevari ili iskoristi vašu neopreznost, pa ne verujte baš svakom. U drugoj polovini meseca od 16. ćete imati mogućnost da napravite jedan izuzetno dobar poslovni ugovor ili dogovor i realno očekujte veći priliv novca, povraćaj izvesne sume ili rešenje zaostalog problema. Na polju ljubavi bi moglo biti interesantno, posebno ako je u pitanju pomirenje ili obnavljanje veze, ali predstoje i počeci novih veza u drugoj polovini meseca. Pojačana je mogućnost ulazaka i u tajne veze, pa budite oprezni.
Na zdravstvenom planu očekujte probleme sa povećanim krvnim pritiskom, kao i sa predelom vrata i grlom. Izbegavajte slano i hladno.

BLIZANCI
Prva polovina meseca do 16. je period izuzetnih mogućnosti i povoljnih šansi koje morate maksimalno iskoristiti jer nakon toga ulazite u period nervoze, nemira i mogućih gubitaka poslova ili položaja. Potrebno je da uključite vaše osnovne osobine, brzinu i bistrinu, ali i da budete maksimalno oprezni i strpljivi ukoliko želite da ostvarite uspeh. Ako vam misli budu brze, a odluke stabilne i čvrste - uspećete. Oko 17. očekujte donošenje jedne bitne odluke ili administrativnog rešenja. Polje ljubavi će obeležiti vaša nesigurnost i nepoverenje prema samima sebi, što za posledicu ima jaku ljubomoru, kojoj inače niste skloni. Ne tražite previše, ni od sebe, ni od partnera jer time samo dolivate ulje na vatru. Ulazite u period jakih kriza koje bi mogle duže potrajati.
Zdravstveno su na tapetu problemi sa hroničnim bolestima. Čuvajte ruke i kosti.

RAK
Tokom juna ostvarićete manje-više sve što ste zamislili. Period maksimalne akcije i maksimalnog uspeha. Poslovni pregovori i dogovori će bivati krunisani uspehom, a Rakovi bez posla bi mogli napokon da dođu do kvalitetno rešenog poslovnog problema. Novčani dobici su naglašeni oko 10 i 14. juna. Slobodno se opustite i krenite u akciju jer ćete imati i dovoljno snage i dovoljno volje. Ne plašite se rizika ovog meseca, karijera bi mogla da doživi zlatne trenutke. Ni na polju ljubavi ne očekujte ništa manju dinamiku. Pravi je mesec da se reše mnogi problemi, ako ste u vezi ili braku, kao i da u veze ili brak uđete. Puno ljubavi i strasti je na tapetu i veze sklopljene tokom juna garantuju trajnost odnosa. Neko ko je dugo o vama mislio ili maštao prići će vam ili vam staviti do znanja da mu se sviđate nakon 15. juna.
Zdravlje je stabilno ali su nakon 15. juna mogući manji stomačni problemi, pa obratite pažnju na ispravnost i svežinu hrane.

LAV
Merkur, Venera i Mars u znaku Bika deluju na vaš znak vrlo nepovoljno, ali vas mogu naterati u akciju koja se zove „igrati na sve ili ništa“. Bez obzira na veoma agresivne i napete aspekte, to je ritam i princip koji vam savršeno odgovara i mogli biste mnogo postići pod uslovom da ne pokazujete agresivnost, bes i svađalačke sklonosti jer u tom slučaju rizikujete ne male gubitke. Bićete naglašeno neoprezni, a to sebi ovog meseca nikako ne smete da dozvolite. Situacija će od 15. juna poprimiti oblike blage harmonizacije i oko 20.06. možete očekivati izvesne uspehe i novčane dobitke. Polje ljubavi će najviše ispaštati i plaćati cenu besa i agresivnosti i ako ne spustite tenziju, rizikujete svađe i loše situacije u vezi, pa i moguća razdvajanja. Probajte da budete malo tolerantniji, ne izvlačite stvari iz prošlosti i ispod tepiha i bićete mnogo srećniji.
Na polju zdravlja, ako se ne opustite, stradaće vam kičmeni nervni sistem. Velika napetost i nervoza stvaraju pritisak, a rizikujete da se i fizički povredite. Budite maksimalno oprezni u saobraćaju.

DEVICA
Saturn se kreće direktno kroz vaš znak i čini Device (posebno druge i treće dekade) maksimalno nesigurnim. Očekujte vrlo jak tempo i ritam, kao i dosta snažnih i velikih promena, ali koje će zbog maksimalno povoljnog upliva Merkura, Venere i Marsa iz znaka Bika ovog meseca biti i maksimalno povoljne. Ma koliko vam bilo naporno i teško očekujte sigurno poboljšanje poslova i generalno uslova života, kao i više nego interesantan priliv novca i naglašeno povoljnu finansijsku situaciju tokom celog meseca. Neophodno je da ovog meseca izbacite svoju skolonost da previše preračunavate i prebirate po sitnicama. Ovog meseca vam je dozvoljeno i potrebno da isključite mozak i da pustite stvari da se dešavaju. Opustite se i biće vam dobro. Nećete se pokajati. Isto važi i za polje ljubavi, gde vas očekuju maksimalno lepi trenuci i more ljubavnih i seksualnih događaja. Pokazaćete da i vi posedujete vrlo jaku strast i da itekako znate da preuzmete inicijativu. Zato - vetar u jedra.
Zdravstveno bi ovolika količina energije mogla da vas iscrpi, ali osim blažih stomačnih tegoba, većih problema tokom ovog meseca nema. Unosite puno vitamina i ne brinite.

VAGA
Vage rođene s početka znaka osećaju snažnu napetost i pred njima su velike promene, koje neće biti baš previše prijatne. Cela prva polovina meseca donosi moguće zakonske probleme, kao i gubitke posla ili poslovne neuspehe. Od 15. se situacija preokreće u vašu korist i tada sleduju poprilično veliki uspesi praćeni finansijskim dobicima. Period druge polovine meseca je izuzetno povoljan za kredite, kao i za rešavanja administrativnih problema. Moguće su i povoljne vesti iz inostranstva. Vage koje su prisutne u javnosti ili javnom životu mogu očekivati velike uspehe i popularnost. Ako ste u vezi ili braku, izazivaćete veliku ljubomoru kod partnera, koja može imati neugodne manifestacije, pa ako vam je do veze stalo - ne izazivajte previše sudbinu. Bićete skloni flertu, nepredvidivi i nećete baš previše odolevati ponudama. Slobodne Vage će gotovo sigurno ostvariti ljubavnu vezu, moguće iz mašte ili snova.
Zdravstveno su mogući manji probavni problemi i nešto niži krvni pritisak, ali to ćete rešiti akcijom i pojačanom fizičkom aktivnošću.

ŠKORPIJA
Merkur, Venera i Mars u znaku nasuprot vašem, kao i Saturn iz znaka Device znači da vas čeka mesec prepun akcije i aktivnosti, ali i nemira i nervoze. Nećete baš biti raspoloženi ali ostvarićete puno, a posebno neke zamisli iz prošlog perioda i nastaviti tamo gde ste stali početkom godine. Maksimalno se potrudite da smanjite nervozu i bes, kako ne bi dolazilo do grešaka i konflikata koji vas mogu odvesti u gubitke i usporavanje. Biće prisutni stalni unutrašnji konflikti, uzleti i padovi energije i raspoloženja, ali i snaga i upornost kojom ćete tokom meseca gotovo sigurno rešiti sve probleme koji su vas mučili poslednjih nekoliko meseci, sa naglaskom na zakonske i administrativne. Oko 15. juna očekujte zanimljiv poziv ili ponudu vezanu za posao. Prihvatite. Polje ljubavi i strasti biće veoma dinamično i očekujte dosta strasna dešavanja, ali sve može da pokvari vaša sumnja u vernost, ali i vaša nevernost.
Zdravstveno se čuvajte upalnih procesa i virusa.

STRELAC
Direktan hod Saturna vam ne godi previše i do 18. juna očekujte dosta maleroznih situacija i dosta otežanu finansijsku situaciju. Poslovi bi mogli biti ugroženi i ma koliko snage budete ulagali, rezultati neće odgovarati ni minimalnom delu uložene energije. Plašljivost i strah će vam biti veoma jak neprijatelj, kao i jedan konflikt na relaciji radnik - nadređeni koji bi vas mogao dobro uzdrmati i dovesti na ivicu da ostanete bez posla. Ipak, od 18. situacija postaje podnošljivija sa na momente jakim novčanim dobicima iznad očekivanja. Strelčeve iz oblasti turizma, trgovine i novinarstva očekuje naročit uspeh. Polje ljubavi će do 18. juna obeležiti situacije besomučnih međusobnih optuživanja koja mogu na kraju da rezultiraju jačim sukobom i razilaženjem. Budite tolerantniji jer će kraj meseca doneti stabilizaciju i harmonizovanje odnosa, kao i nova poznanstva ili veze onima koji su sami. Osoba iz inostranstva će vam biti veliki izazov i iskušenje zadnjih deset dana meseca, ali ne vezujte se previše.
Zdravstveno su mogući problemi sa nogama i krvnim sudovima nogu, kao i povratak nekih starih bolesti.

JARAC
Očekujte veliku borbu tokom ovog meseca, ali i velike dobitke i uspehe. Ostvarićete sva svoja prava ako ste bili u situcijama da pravno rešavate probleme, bilo da se radi o privatnim ili poslovnim problemima, i dobićete sve što vam po zakonu pripada. Ako i niste zadovoljni, ne insistirajte dalje, već se zadovoljite postignutim. Uz pomoć proverenog prijatelja ostvarićete i jedan plan koji ste smislili krajem prošle godine. Finansijska situacija biće naglašeno stabilna, sa mogućnošću većih dobitaka tokom prve polovine meseca. Iskoristite povoljan vetar za uzimanje kredita, kao i za ulaganje u privatno poslovanje. Polje ljubavi će obeležiti raspaljivanje vatre kod hladnih Jarčeva i očekujte jedan zanimljiv emotivno – ljubavno - erotski mesec. Sami će imati izgledne prilike za ostvarivanje veze do 14. juna, a svi koji su u vezi ili braku će harmonizovati i učvrstiti odnose i veoma osvežiti vezu Zdravstveno jedino blaga napetost može biti izazivač problema i povećanog krvnog pritiska, ali ovo je mesec bez značajnijih zdravstvenih tegoba.

VODOLIJA
Nalazite se ovog meseca u naglašeno nepovoljnoj situaciji, bez obzira na boravak Jupitera, planete velike sreće, u vašem znaku, jer sreća će vam stvarno i biti potrebna ovog meseca. Naglašeno energični i impulsivni, bićete skloni izazivanju sukoba i konfliktnih situacija koje mogu rezultirati propadanjem i gubitkom poslova. Novčana situacija nije na zavidnom nivou i očekuju vas veliki troškovi. Čuvajte se nepromišljenih poteza i ishitrenosti jer vas to vodi direktno u gubitak. Od 16. juna se vraćate na neke stare pozicije i probleme, ali nemate adekvatnu zaštitu, tako da je za vas ovog meseca najbolje da odete na godišnji odmor. Nekoliko povoljnih dana ipak postoji u drugoj polovini meseca i maksimalno iskoristite 15 i 16. jun, kao i kraj meseca. Polje ljubavi obeležiće neizvesnost, a veze ili veza mogu biti jako i ozbiljno ugrožene. Pojava nekog sa strane će vas potpuno izbaciti iz ravnoteže. Savet je da čuvate sopstveni mir i stabilnost.
Zdravstveno vam je najugroženiji nervni sistem, ali čuvajte se maksimalno i fizičkih povreda. Čuvajte se plina.

RIBE
Ako se nešto može nazvati povoljan mesec za Ribe, onda je to svakako ovaj. Odavno se ovako dobro i snažno niste osećali. Na poslovnom planu očekujte promene na bolje i ostvarivanje planova, a finansijska situacija bi ovog meseca mogla biti izvanredna. Poslovično povučeni i na distanci, ovog meseca ćete potpuno otvoriti i karte i dušu i krenuti kao torpedo u akciju i napad. Dobićete šansu i priliku između 7 i 13. juna, koju ni po koju cenu ne smete propustiti. Ovo je Vaša šansa i vreme da se napokon u pravom svetlu ispoljite i dokažete. Polje ljubavi će biti podjednako snažno i vi ovog meseca svoju emotivnost i osećajnost sigurno nećete skrivati, niti ćete uspevati, ma koliko se trudili. Ništa nećete uspevati da držite pod kontrolom, ali i nemate potrebe. Pustite srce i osećanja da vas vode i sigurno se nećete pokajati. Očekujte prave ljubavi, strasti, veze i sve ono što ljubav čini lepom. Opustite se i uživajte.
Zdravstveno je ovo mesec bez problema, ali budite ipak oprezni kada je ishrana u pitanju.
(Gradjanski horoskop)

Dalje...

Suzan Bojl izgubila u "Britanija ima talenat", pobednici Diversity

Finale takmicenja "Britanija ima talenat" ipak se nije zavrsilo trijumfom Susan Boyle. Prvo mesto ipak je osvojila plesačka grupa Diversity, a Bojlova je zavrsila na drugom...

Suzan Bojl, koja je bila veliko otkrice upravo zahvaljujuci show-u 'Britain's Got Talent', na kraju je izgubila je u finalu ovog popularnog takmičenja od plesne grupe "Diversity". Iako se očekivalo da će Bojlovoj, neuglednoj usedelici sa glasom anđela, najveća konkurencija biti desetogodišnja balerina i pevačica Holi Stil, pobedu su ipak odneli momci iz grupe Diversity! Treće mesto osvojio je saksofonista Džulijan Smit, drugo Bojlova, a prvo plesačka grupa Diversity, kojoj će pripasti 100.000 funti i čast da nastupi pred britanskom kraljicom Elizabetom II.!
Pobednici, deset mladića iz istočnog Londona sami sebe nazivaju "samoukima", a bave se uličnim plesom originalnih koreografija.

Dalje...

Gru priveden u policiju

Reper Dalibor Andonov Gru (36) priveden je na informativni razgovor u policiju zbog pretnji upućenih novinaru dnevnog lista „Kurir“, objavio je "Alo".

Pretnje su usledile nakon objavljivanja fotografija nastalih pre desetak dana na kojima reper navodno razmenjuje nežnosti sa anonimnom devojkom na splavu „Fristajler“.
Izvor: Alo!

Dalje...

Sin Dragan u kvizu „TV ridža - kontrolor vašeg znanja"

Nenad Okanović, poznatiji kao sin Dragan, osmislio kviz u kome će ulaziti u vozila GSP-a i nagrađivati putnike

Popularni glumac zamenio je pomoravski šešir iz TV serije „Selo gori" za kapu kontrolora karata u beogradskom gradskom saobraćaju. Nije reč o novoj ulozi popularnog Sina Dragana, već o kvizu „TV ridža - kontrolor vašeg znanja", koji je Okanović osmislio i za koji je već snimio pilot epizodu. Ekskluzivno za Press, Milašinov sin, koji „ništa ne dira dok se tata ne vrne", otkriva detalje svog novog projekta, koji će uskoro biti prikazivan na nekoj od TV kuća.

- Ulaziću sa ekipom u vozila gradskog saobraćaja u Beogradu - otkriva Sin Dragan za Press, i nastavlja: - Putnicima koji imaju važeću kartu za prevoz postavljaću pitanja koja se tiču znamenitosti na liniji na kojoj vozilo saobraća. Jedna vožnja biće jedna emisija - kaže Okanović, koji pored glume uspešno radi i kao direktor fabrike briketa „Sviseko pelet" u Zvorniku.
Kviz „TV ridža - kontrolor vašeg znanja" snimljen je u režiji Okanovićeve produkcijske kuće „Skaj skajper", a po zajedničkoj ideji s rediteljem i piscem Bojanom Vukom Kosovčevićem. Kada je reč o pravilima, Okanović kaže da putnike očekuju tri grupe od po tri pitanja, koja je pisao etnolog Velizar Sekulić. U prvoj grupi su laka pitanja koja „vrede" 1.000 dinara po tačnom odgovoru.
- U drugoj grupi su malo teža pitanja, a za tačan odgovor dobija se 2.000, dok će iskazano znanje u trećem kolu putniku doneti čak 3.000 dinara. Putnik koji učestvuje u kvizu može odustati samo posle prve grupe pitanja i samo ako ne čuje postavljeno pitanje, a imaće i izbor od tri vrste pomoći.
Prva je „pomoć putnika", kada će moći da se konsultuje sa putnicima u vozilu, druga je takozvana zamena pitanja, a treća vrsta pomoći je mogućnost telefonskog poziva prijatelja, kao i u nekim drugim kvizovima te vrste - kaže Okanović.
Sin Dragan trenutno pregovara sa nekoliko domaćih TV kuća o emitovanju novog kviza i očekuje da će se narednih nedelja znati koja će stanica emitovati „TV ridžu".

Dalje...

Sani Armani i TV gerila

Voditeljka Sandra Drašković je pre dve nedelje, posle dvogodišnje pauze, startovala s novom emisijom „TV gerila" na televiziji Pink.

Bivša učesnica „VIP Velikog brata" u intervjuu za PressTV priča o novoj emisiji, svom liku Sani Armani i koliko je zapravo učešće u poznatom rijaliti-šouu uticalo da se ponovo vrati na male ekrane.
U jednom smislu sigurno da mi je pomoglo. Ipak je to serijal koji je zabeležio rekordnu gledanost, ali ono što se malo zna jeste da sam ja stalno zaposlena na televiziji Pink još od 2002. Napravila sam dvogodišnju pauzu iz privatnih i poslovnih razloga.

Po čemu se „TV gerila" razlikuje od sličnih emisija koje imamo priliku da vidimo na malim ekranima?
- Razlikuje se po tome što se u svakoj emisiji obrađuje određena tema. U prvoj je bila rijaliti-šou, a u drugoj granica između estrade i politike u kojoj su gosti bili Nenad Čanak, Keba i Aca Vulin. Zatim, postoje predlozi koji predstavljaju aktuelne događaje koji su obeležili proteklu nedelju i prilozi koji se tiču života Sani Armani.

Po čemu se razlikuje Sani Armani od Sandre Drašković?
- Sani Armani je nadimak koji je nastao iz zezanja prilikom jednog snimanja emisije „Siti" 1998. Mediji su ga usvojili kao neko moje umetničko ime, na čemu ja apsolutno nisam insistirala, niti imala nameru da me šira javnost po tom nadimku zapamti. O meni je takođe godinama unazad stvorena jedna slika u medijima koja se dosta razlikuje od mog načina života. Dakle, Sani Armani je devojka koja ima skupa okruženja, ali jeftina interesovanja. Njen lik predstavlja sarkastičan osvrt na sistem vrednosti u kojem danas živimo.

Koliko je teško u današnje vreme osmisliti TV formu koja će biti jedinstvena i da li mislite da ste u tome uspeli?
- Danas je jako teško izmisliti formu emisije koja već ne postoji negde u svetu, ali smatram da sam uspela u nekom smislu da prikažem autentičnost zahvaljujući odabiru tema, gostiju i priloga Sani Armani.

Otkrijte nam neke goste i teme o kojima ćete pričati u narednim emisijama?
- Jedna od sledećih tema biće „Vesele devedesete", a što se tiče gostiju na ovu temu očekujte iznenađene koje će zainteresovati veliki broj gledalaca.

Da li postoje javne ličnosti koje su odbile učešće u emisiji i da li postoje oni koje vi lično nikada ne biste pozvali?
- Zasad ne postoje oni koji su odbili učešće u emisiji „TV gerila". Jedino s nekima nisam uspela da se dogovorim oko termina snimanja. Ne postoji osoba iz javnog života koju ne bih pozvala u emisiju.

Šta najviše volite da gledate na malim ekranima, a šta redovno izbegavate?
- Širok je spektar emisija koje volim da pogledam. Tu su „Siti", „Nacionalni dnevnik", „Amidži šou", „Utisak nedelje"... Ne postoji emisija koju izbegavam, volim da sam upućena.
Izvor: Press Online

Dalje...

Stoja Novakovic i Ivan Zak: Aha

Partner Stoje Novakovic u novoj pesmi je mladi i sve popularniji folker iz Hrvatske Ivan Zak. Pesma se zove “Aha”, a oni koji su je čuli smatraju da će vrlo brzo poneti epitet hita



Iako je nedavno objavljeno da će atraktivna brineta upravo sa kolegom Ivanom otvoriti diskoteku, pošto su u beogradskom naselju Bežanijska kosa uslikani zajedno, ovaj par je zapravo ''ovekovečen'' po izlasku iz muzičkog studija u kojem su otpevali pomenuti duet.

Dalje...

Uklonite celulit za šest nedelja

Sistem ishrane, vežbe i nege delotvorno su oružje u borbi protiv celulita. 'Kako ukloniti celulit', autorke Helen Foster, je priručnik koji je nastao kombinacijom tradicionalnih i proverenih savjeta i savremenih otkrića

U svojoj knjizi 'Kako ukloniti celulit', autorica Helen Foster uzela je u obzir stare ženske savjete, testiranja i rezultate znanstvenih istraživanjima na temelju kojih je stvorila formulu za uklanjanje celulita.

Kreme s retinolom su učinkovite jer retinol zateže kožu, potiče elastičnost i smanjuje 'narančinu' koru te ubrzava obnavljanje stanica.
Riječ je o pravom sustavu prehrane, vježbe i njege kojima se celulit može pobijediti u samo šest tjedana. Priručnik nudi sedam pristupa – od recepata za pripremu obroka, savjete za aromaterapiju i kozmetičke preparate za njegu kože i detaljno opisuje vježbe za učvršćivanje celulitom zahvaćenih dijelova tijela.

Tradicija i savremena nauka: Priručnik je sinteza tradicionalnih i provjerenih savjeta i otkrića suvremene znanosti. Tako su prema autorici tri sastojka anticelulitnih krema najučinkovitiji: aminofilin, centella asiatica (gotu kola) i retinol.
Retinol zateže kožu, potiče elastičnost i smanjuje 'narančinu' koru. Ubrzava obnavljanje stanica, potiče produkciju kolagena koji pak sabotira stvaranje masnoće.
Biljka Centella asiatica (gotu kola) potiče stvaranje kolagena a pozitivno djeluje i na fibroplast odnosno stanice vezivnog tkiva.
Aminofilin izravno utječe na smanjenje masnoće i pozitivno djeluje na zdravlje kože.
Kofein je jedan od glavnih sastojaka anticelulitnih krema, a jedna šalicu kave dnevno pomoći će izlučivanje vode iz organizma.
No, važno je, naglasila je Foster, da sve kreme koje djeluju anticelulitno ne držite na toplini, jer time umanjujete njihovu djelotvornost.
Osim krema postoje namirnice koje pomažu u borbi protiv celulita. Već je dobro poznato da je kofein jedan od glavnih sastojaka anticelulitnih krema. Stoga popijte jednu šalicu kave dnevno kako bi potpomogli izlučivanje vode iz organizma.
Bršljan i mentol također pomažu pri izlučivanju vode i ukoliko koristite kreme koje sadrže mentol i bršljen vaša će bedra biti tanja.
Divlji kesten pomaže cirkulaciji, jača vene i kapilare, a gel s mentolom ima efekt hlađenja čime pojačava cirkulaciju i zateže kožu.
Kreme je bolje koristiti po noći i to prije spavanja. Vaša koža jednostavno bolje upija po noći, a ako krema sadrži retinol onda je obavezno nanosite samo prije spavanja.
Svetlost poništava djelovanje retinola.
Pijte mnogo vode jer dehidrirana kože brže stvara celulit. Kupajte se rijetko, odnosno radije prakticirajte tuširanje.
Ukoliko imate anitcelulitne kreme i losione koji se mogu nanijeti u bilo koje doba dana koristite ih nakon tuširanja jer ćete kožu hidratizirati i postupno rješavati celulita.
No, solarij nije dobar izbor u trenutku dok se borite protiv celulita. UV zrake uništavaju kolagen, pa iako izgledate optički ljepše, sa solarijom počnite tek kada se riješite narančine kore.

Dalje...

Ksenija Pajčin i Boban Bajković u vezi

Kseniji Pajčin. izgleda, nije trebalo mnogo da preboli Filipa Kapisodu, već je utehu vrlo brzo našla u doskorašnjem golmanu Crvene zvezde Bobanu Bajkoviću, u čijem društvu uživa već neko vreme, objavio je Blic

Ksenija i Boban su se slučajno upoznali u jednom kafiću, a pevačica koja već dugo važi za najatraktivniju na estradi je za kratko vreme pala na njegove čari. Zanimljivo je da je Boban, kao i Filip, sa Cetinja, a od nje je mlađi osam godina (Filip je od Ksenije mlađi deset godina). Kako srce ne bira godine, tako i pevačici poslednjih dana i te kako prija Bobanovo društvo. Iako još ne žele da otkrivaju pojedinosti iz njihovog ljubavnog života, Ksenija je priznala da joj je sa Bobanom veoma zabavno.

- Boban je super momak, potpuno otkačen, zabavan. Zasad se samo družimo. Nas dvoje smo se sasvim slučajno upoznali u kafiću moje drugarice. Izašli smo jedno veče, a on je bio i na mom nastupu u Sremskoj Mitrovici. Volim likove kao što je Boban - ispričala je Ksenija.
Boban je, osim po angažmanu u Crvenoj zvezdi, poznat i po tetovažama, te njegovo telo krasi čak deset tetovaža. I on se može pohvaliti da je šarmirao ukućanku „Velikog brata”. Naime, Boban je prošle godine imao kratku ljubavnu avanturu sa seksepilnom Anamarijom Kikoš, učesnicom prvog srpskog serijala ove rialiti emisije.
Izvor: Blic

Dalje...

Kako izgubiti kilograme preko noći?

Jednostavno: Nabacite boju! Anketa je pokazala kako se žene koje koriste lažnu boju osećaju seksepilnije, lepše i privlačnije, češće primaju komplimente i imaju bolji seksualni život. Osim toga izgledaju vidno vitkije i mršavije

Ako imate preplanulu boju kože postići ćete optičku varku i izgledati mršavije i vitkije nego inače. Naucnici su utvrdili kako se žene osecaju pet kilograma lakše ako imaju bronzanu boju kože. Osim toga, s bronzanom, odnosno preplanulom bojom dobićete i više komplimenata na račun vašeg izgleda čime ćete automatski i biti samopouzdanije.

Ispitivanja su pokazala da pola ispitanih žena češće dobivaju komplimente od svojih partnera kada su preplanule, a čak 59 posto njih se osjeća vitkije.
Medjutim, čak 75 posto žena kazalo je kako brine zbog lošeg uticaja sunčevih zraka. Stoga, kažu u 'Fake Bakeu', firmi koja je sprovela istraživanjem, koristite lažnu boju jer ćete time na najsigurniji način podariti svojoj koži svež i zdrav izgled bez štetnog uticaja sunčevih zraka.
Rezultati istraživanja pokazali su i kako se čak dvije trećine žena oseća seksepilnije s bronzanom bojom kože što je navele su poboljšalo i njihove seksualne odnose.
Više od polovine ispitanih koriste fake boju umesto da odlaze u solarijum ili da se prže na letjnem suncu.
Izvor: Zadovoljna

Dalje...

Dragan Stevović u Trenutku istine: Vara i bije zenu

Dragan Stevović u "Trenutku istine" priznao da je fizički kaznio ženu kada je otkrio da ona proverava pozive i poruke na njegovom mobilnom telefonu, pise Press

Dragan Stevović iz Kruševca (41) u jučerašnjoj emisiji „Trenutak istine" osvojio je 500.000 dinara i - odustao, iako je sve ukazivalo na to da će ovaj iskusni klupski muzičar „istrpeti" još neprijatnih pitanja o svom životu. Publika je saznala da Dragan živi u braku koji se pretvorio u agoniju, sa ženom koju više ne voli i koju povremeno kažnjava i fizički.
Dragan kaže za Press da je nameravao da ide dalje, ali da ga je reakcija publike zbunila.
- Publika me je navela da odustanem... Neki su navijali za mene, neki su negativno reagovali. Zbunilo me je sve to - rekao je Stevović, čija je supruga sedela u publici i slušala, pored ostalog, i priznanje supruga da mu ona ponekad - smrdi.

Da li je emisija označila i finalni „udarac gonga" za vaš brak?
- Sa mojim brakom je sada sve u redu, to jest još uvek nije završen! Posle završetka emisije, supruga je sve što je rečeno prihvatila na neki svoj način. Ja sam joj rekao da sam u emisiji izjavio ono što osećam, i to se ne može izmeniti. Moj brak je dugo u krizi. Supruga zna da već neko vreme želim da se razvedem od nje. Naš zajednički život odavno nije kako treba, ali ostajemo zajedno zbog dece.
Priznali ste da ste držali penis drugog muškarca u ustima. Zna li vaša okolina da imate homoseksualne sklonosti?
- Ma, nisam ja odraslom muškarcu to uradio, nema tu ništa seksualno. Radi se o tome da sam, kad sam kupao malecnog sina, ljubio ga svuda po telu, kao što rade svi roditelji sa svojim bebama. U jednom trenutku sam sasvim slučajno usnama dodirnuo njegov penis.
Možda najozbiljnije priznanje u emisiji je ono da ste tukli svoju suprugu. Da li je i taj odgovor nedovoljno objašnjen, kao i prethodni?
- Ne, to se desilo baš tako kao što je zvučalo. Supruga je proveravala telefonske pozive na mom mobilnom telefonu. To što je uradila je, naravno, teška glupost, pa telefoni švalerki se ne drže u imeniku, nego u glavi. Burno sam reagovao na to, bilo je i udaraca.
Ali, vi ste priznali u emisiji da ste varali suprugu?
- Pa, varam je. Ali, varanje je veoma širok pojam i on ne podrazumeva samo seksualne izlete ili veze. Varanje je i kada slažem da sam u Ćupriji, a ja sam u Paraćinu.
Priznali ste i da ste imali seksualni odnos sa ženom koja vam po godinama može biti majka...
- Bio sam mlad, i na moru, a ona je bila lepa gospođa. Pozvala me je da idem u sobu sa njom, i jedna stvar je vodila drugoj.
Bili ste i u zatvoru...
- Imao sam tada samo dvadeset godina. Bio sam željan života, burno se živelo... To je bila žestoka tuča u baru, nakon koje su strancima sa kojima smo se tukli nestali diplomatski pasoši. Nisam imao nikakve veze sa krađom tih pasoša, ali smo svi za to optuženi. Osuđen sam na godinu dana zatvora!
Izvor: Press Online

Dalje...

U Bosni traze porno glumice

Oglas objavljen na portalu market.ba poziva devojke da zarade i do 2.000 evra učešćem u nečemu što se označava kao 'snimanje filmova erotskog sadržaja', prenosi portal sarajevo - x.com.

U BiH niko do sada nije uspeo da organizuje profesionalno snimanje porno filmova i njihovu distribuciju, za razliku od susednih zemalja koje imaju i svoje porno zvezde i sajmove erotike. Anonimni oglašivači koji navode da su iz Sarajeva, ostavljajući svoj e-mail i broj telefona, pozivaju zainteresovane devojke da zarade od 500 do 2.000 evra snimajući 'filmove erotskog sadržaja'.

Zarada, prema navodima u oglasu, zavisi od fizičkog izgleda svake kandidatkinje pojedinačno, ali i od trajanja scene u filmu ili toga "šta će se sve raditi u njemu".

"Par momaka sa kojima se može fino dogovoriti", kako sebe nazivaju autori oglasa, pozivaju devojke da ne budu stidljive i da se jave, te da obavezno zovu iza 14 sati. Muškarci nam nisu potrebni, kažu oglašivači koji su postavili ovu atraktivnu ponudu.
Uz lepezu usluga koje šarmantne i galantne dame, ili uglađena gospoda, nude jedni drugima preko pisanih oglasa u novinama, obećavaju još ugodne trenutke druženja, za domaće tržište kupovine, prodaje ili iznajmljivanja seksualnih užitaka.
Prema nekim izvorima, jedini pokušaj snimanja porno filma pre rata u Bosni i Hercegovini napravio je jedan profesor Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, koji je čak imao u pripremi kompletan scenarijo, ali za ovakav podvig u BiH , do sada nije bilo rediteljske hrabrosti.
(MONDO)

Dalje...

Adrijana Lima želi državljanstvo Srbije

dAdrijana Lima izrazila je želju da dobije državljanstvo Srbije i najavila da će se sa svojim suprugom, srpskim košarkašem Markom Jarićem uključiti u humanitarni rad i promociju Srbije.

Adrijana Lima i Marko Jarić sastali su se danas u Beogradu sa zamenikom premijera Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. Dačić je prihvatio zahtev brazilske manekenke da dobije srpsko državljanstvo i ponudio da joj Ministarstvo unutrašnjih poslova izda lična dokumenta po ubrzanoj proceduri.

Lima i Jarić su Dačića "u jednočasovnom prijateljskom razgovoru" obavestili su o svojim planovima i nameri da se uključe u humanitarni rad i promociju Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.
U međuvremenu, američki tabloidi su preneli saopštenje predstavnika za štampu Marka i Adrijane, navodeći da će brazilska manekenka i naš košarkaš postati roditelji, prenose američki tabloidi. Adrijana, koja se za Marka udala na Dan zaljubljenih, trebalo bi da se porodi na zimu. "Adrijana i Marko su presrećni što očekuju prvo dete. Uzbuđeni su što mogu da objave srećne vesti i zasnuju porodicu", naveli su njihovi predstavnici za medije. Manekenka i košarkaš upoznali su se 2006. a verili se dve godine kasnije, na njen 27. rođendan.
Beta

Dalje...

Bezzuba Demi Mur (FOTO)

Demi Mur je još jedna od onih selebitija koji su “navučeni” na novu mrežu za druženje na internetu Tweeter, pa tako svaki trenutak u toku svog dana ona podeli sa prijateljima i fanovima...

Tako je pre par Demi dana postovala fotografiju pravo iz stomatoliške ordinacije! Na slici možete videti Demi bez jednog prednjeg zuba!
Komentar bas i nije neophodan...

Dalje...

„Veliki brat" ponovo na B92!

Novi, treći serijal rijaliti-šoua „Veliki brat" sa "običnim" ukućanima emitovaće se od jeseni na B92, otkriva Press

Prema saznanjima "Pressa", „Dajrekt medija", u čijem je sastavu i produkcijska kuća „Emoušn" (organizator serijala), ima potpisan trogodišnji ugovor sa TV B92 o emitovanju rijaliti-šoua, koji se od 2006. emituje na ovoj televiziji.
- Zabunu oko toga na kojoj televiziji će biti prikazan „Veliki brat" uneo je „VIP Veliki brat" sa poznatim ličnostima, koji se pre mesec dana sa B92 preselio na TV Pink. Međutim, „VIP VB" nema nikakve veze sa običnim serijalom i on nije deo ugovora koji je „Dajrekt medija" potpisala sa TV B92 - saznaje Press od organizatora rijaliti-šoua.
Kastinzi za potencijalne učesnike u „Velikom bratu" počeće uskoro, a novi ukućani u septembru će se useliti u najpopularniju rijaliti kuću u Srbiji, koja će za njih biti specijalno preuređena.

Dalje...

U Crnoj Travi i protojerej Branislav Peranović tukao sticenike (VIDEO)

Kako je objavio B92, i protojerej Branislav Peranović je ponekad premlaćivao stićenike Duhovno rehabilitacionog centra Crna Reka koji leče od narkomanije * Jedan od mladića koji je čekao da primi dnevnu porciju batina uspeo je da snimi zlostavljanje.



Podsećamo da Branislav Peranović nikada nije priznao da je maltretiranje naredio, a u emisii “Stanje nacije” je čak rekao da nije znao za zlostavljanje sa prvog snimka koje se pojavilo u javnosti.

B92: “Kako ste vi dozvolili da se ljudi koji dolaze na lečenje brutalno prebijaju”
Peranović: “Niste me pitali da li sam dozvolio. Nisam dozvolio, naravno da nisam dozvolio.”
Međutim, kako B92 saznaje, Peranović ima batinaše koji kod njega dobijaju i plate za urađen posao.
Tako se na dva različita snimka, jednom iz letnjeg, a drugom iz zimskog perioda vidi potpuno ista osoba batinaš koji učestvuje u primeni sile.
Kada smo od jednog od mladića koji je u Crnoj Reci kako svedoči prošao pakao, dobili snimak mobilnim telefonom na kome se vidi Branislav Peranović kako lično batina lopatom, pozvali smo Peranovića ponovo.
“Posle jučarašnje emisije, ja sam sa vama završio” kratko je odgovorio Peranović na naš poziv.
Upozoravamo da su snimci veoma potresni.
Da podsetimo, u emisiji "Stanje nacije" na TV B92, upravnik rehabilitacionog centra Crna Reka Branislav Peranović priznao da se na snimku prebijanja jednog od štićenika tog centra radi o zlostavljanju, a da granicu do koje ide primena sile uslovljava situacija.
"Situacija određuje granicu. Ja sam mogao da budem gospodin prota, čak sam imao ponudu da budem paroh u Vašingtonu. Molim vas, ja nisam došao iz džungle i pao sa kruške. Prihvatio sam užasan posao, odgovoran”, rekao je Peranović.
“Pozivam, evo, javno, ko god je dužan i zadužen, Ministarstvo za ljudska prava, Ministarstvo zdravlja je bilo, ko god, gospodin Rasim Ljajić, ko god hoće - izvolite proverite, bićete gosti, banite, nemojte se najavite, bićete primljeni”, rekao je on.
Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić rekao je da će to ministarstvo posetiti centar Crna Reka.
"Ministarstvo za ljudska prava podržava inicijativu ombudsmana, odnosno da nadležni organi kroz tužilaštvo reaguju u skladu sa zakonom i ispitaju sve ono što postoji, a Ministarstvo će u svakom trenutku raditi da institucije, da organizacije u ovoj državi rade u skladu sa zakonom, odnosno da promoviše one vrednosti koje su svojstvene demokratskom društvu koje živi u XXI veku, a ne društvu giljotina iz ne znam kog veka”, rekao je Karadžić.

Irinej za raspuštanje stacionara
Srednjovekovno zlostavljanje kao terapija naišlo je na podršku samo očajnih roditelja koji su u izlečenje dece odavno izgubili nadu.
Sinod SPC je još jednom ponovio zahtev da se centar Crna Reka rasformira. ali ovo mesto i dalje radi i to uz blagoslov episkopa raško-prizrenskog Artemija.
Episkop bački Irinej je u ime Sinoda SPC pozvao vladiku raško-prizrenskog Artemija da raspusti centar.
Episkop Bački Irinej je takođe pozvao vladiku raško-prizrenskog Artemija da vinovnike nasilja podvrgne kanonskoj odgovornosti. U saopštenju koje je potpisao episkop Irinej pozivaju se nadležni državni organi da ispitaju ceo slučaj, a žrtvama nasilja i svima koji su pogođeni izražava se najiskrenije žaljenje.
U saopštenju se demantuju izjave vladike Artemija da je ceo slučaj uperen protiv njega i da se to radi zato što je tražio da se potpredsedniku Amerike Džozefu Bajdenu uskrati gostoprimstvo u manastiru Visoki Dečani.
“Vest o nebivaloj ‘fizioterapiji’ u Centru Crna Reka vremenski je prethodila sporu oko Bajdenove posete Dečanima", kaže se u saopštenju.
“Kako je, dakle, tema Bajden mogla retroaktivno da utiče na temu Crna Reka? Ovakve i slične manipulacije informacijama nanose ogromnu štetu Crkvi", navodi se u saopštenju.
“Time se, svesno ili nesvesno, radi na razbijanju crkvenog jedinstva”, navodi episkop bački Irinej u saopštenju naslovljenom ‘Utuk na utuk’.
Izvor: B92

Dalje...

Lady Gaga od partnera traži veliki penis

LADY GAGA (Ledi Gaga) je otkrila u intervjuu na jednom australskom portalu da nije promiskuitetna, ali da spava s mnogo zgodnih muškaraca.

Kontraverzna pevačica očigledno uživa u novostečenoj popularnosti pa je dodatno podgrejava sočnim izjavama i ispovestima. Pošto je priznala da je biseksualka, otkrila je i da je hermafrodit, a najnovije saznanje je da "od partnera traži samo veliki penis".
"Ne tražim nikoga, srecna sam sama sa sobom", rekla je pevačica koja je u mladosti radila i kao striptizeta. "Brak mi nije važan. Važna mi je samo moja umetnost. Mislim da bih bila dobra majka, ali ne razmišljam o deci. Uživam u životu i spavam s mnogo lepih muškaraca", naglasila je Lady Gaga koja svojim šokantnim priznanjima zabavlja javnost i sebi stvara sve veću popularnost.

Dalje...

AC/DC: Spektakl u Beogradu

Pozornica na stadionu Paertizana na kojoj ce zasvirati AC/DC je široka 21 metar, duga 75 metara i visoka 27 metara, a vrh joj krase dva crvena kačketa sa slovom „A“ i đavoljim rogovima. Prevezena je u 45 šlepera. Sa bine vodi pista do sredine terena, gde će na maloj pozornici Angus Jang odsvirati neku od svojih čuvenih solo deonica.

Zvuk i rasveta jačine su 500 kilovata. Kapije stadiona, njih 30, otvaraju se u 15 sati, a da sve prođe kako treba, brinuće 800 pripadnika obezbeđenja. Posetiocima će na raspolaganju biti 200 toaleta i štandovi oficijelne AC/DC robe, originalnih diskova i pića. Unošenje profesionalnih fotoaparata je najstrože zabranjeno. Karata za koncert još ima, a uvedene su i ulaznice za VIP ložu po ceni od 25.000 dinara, koje uključuju parking mesto, hranu i piće.

AUSTRALIJSKI hard rok sastav AC/DC, koji su u Sidneju 1973. osnovali braća Malkolm i Angus Jang, smatra se pionirima hevi metala, mada sami članovi svoju muziku svrstavaju u rokenrol žanr. Grupa je do sada prodala više od 200 miliona albuma (od toga 71 milion samo u SAD), što je svrstava u red najuspešnijih rok sastava svih vremena. Album „Back In Black“ iz 1980. prodat je u 45 miliona primeraka, što ga čini drugim najprodavanijim na svetu. Ispred njega je „Thriller“ kralja popa Majkla Džeksona. Tokom postojanja, kroz grupu su prošla dvojica pevača prepoznatljivih stilova, Bon Skot i Brajan Džonson, zbog čega obožavaoci istorijat AC/DC dele na dva perioda: „period Bona Skota“, od 1974. do 1980, i „period Brajana Džonsona“, od 1980. do danas.
Harizmatični Bon Skot preuzeo je mesto glavnog vokala u grupi od Dejva Evansa, koji je snimio samo jednu pesmu. Ubrzo se dokazao i kao tekstopisac. Prva dva albuma „High Voltage“ i „TNT“ izdali su samo u Australiji, dok je prvi međunarodni album (sa pesmama sa oba albuma) svetlo dana ugledao 1976. i prodat je u tri miliona primeraka. Prvi veliki komercijalni uspeh AC/DC doživeli su 1979. svojim petim albumom „Highway To Hell“. Ali, glavni vokal i jedan od tekstopisaca, Bon Skot, preminuo je 19. februara 1980. u Londonu od posledica unošenja prevelike količine alkohola u organizam tokom samo jedne noći. Preostali članovi razmišljali su o raspuštanju grupe, ali su pronašli zamenu u Brajanu Džonsonu. U stvari, Džonsona je preporučio Skot koji ga je video dok peva i rekao: „Ima tamo neki momak koji vrišti iz peta, a iduća stvar koju vidiš je kako udara po bini. Valja se po podu i vrišti. Nije mogao da dobije bolji bis jer ga je publika iznela na rukama.“ Inače, posle tog koncerta Brajanu Džonsonu dijagnostikovana je upala slepog creva, izazvana njegovim preteranim valjanjem po podu bine. Na audiciji za AC/DC Džonson je otpevao njihov hit „Whole Lotta Rosie“ i „Nutbush City“ Ajka i Tine Tarner, a ugovor mu je ponuđen nekoliko dana kasnije.
Pet meseci posle Skotove smrti, AC/DC su izdali svoj najuspešniji album u karijeri „Back In Black“, drugi najprodavaniji u istoriji muzike. I idući album „For Those About To Rock We Salute You“ doživeo je ogroman komercijalni uspeh i ujedno postao prvi hard rok album koji je osvojio prvo mesto na muzičkim listama u SAD. Međutim, popularnost im je naglo pala posle odlaska bubnjara Fila Ruda, 1983. Slaba prodaja nastavila se i albumom „The Razors Edge“, da bi po Rudovom
povratku 1994. doživeli ponovni uspeh.
U avgustu prošle godine AC/DC su objavili svoj 15. album „Black Ice“, prvi posle osmogodišnje pauze. Osamnaestomesečna svetska turneja, na kojoj ga promovišu, počela je 28. oktobra u Pensilvaniji. U utorak, prvi put u karijeri, AC/DC će održati koncert u Beogradu, na stadionu Partizana. Čekamo ih kao zapete puške.

GIGANTSKA BINA
NA stadionu Partizana 22. maja počelo je postavljanje bine na kojoj će u utorak zasvirati AC/DC. Pozornica je široka 21 metar, duga 75 metara i visoka 27 metara, a vrh joj krase dva crvena kačketa sa slovom „A“ i đavoljim rogovima. Prevezena je u 45 šlepera. Sa bine vodi pista do sredine terena, gde će na maloj pozornici Angus Jang odsvirati neku od svojih čuvenih solo deonica. Zvuk i rasveta jačine su 500 kilovata. Kapije stadiona, njih 30, otvaraju se u 15 sati, a da sve prođe kako treba, brinuće 800 pripadnika obezbeđenja. Posetiocima će na raspolaganju biti 200 toaleta i štandovi oficijelne AC/DC robe, originalnih diskova i pića. Unošenje profesionalnih fotoaparata je najstrože zabranjeno. Karata za koncert još ima, a uvedene su i ulaznice za VIP ložu po ceni od 25.000 dinara, koje uključuju parking mesto, hranu i piće.

ROKENROL HOL SLAVNIH
AC/DC uvedeni su u „Rokenrol hol slavnih“ u martu 2003. Tokom ceremonije otpevali su „Highway To Hell“ i „You Shook Me All Night Long“, a prateći vokal bio im je Stiven Tajler iz grupe „Aerosmit“. Govor Brajana Džonsona, inače najstarijeg člana grupe, bio je sačinjen od reči njihovog hita „Let There Be Rock“ i ličnog dodatka:
- U početku, 1955, čovek nije znao ništa o rokenrolu i svoj toj strci. Beli čovek imao je šmalc, a crni bluz, ali niko nije znao šta da uradi sve dok Čajkovski nije rekao: „Neka bude rok.“ Bon Skot je to napisao. I velika je čast i privilegija da prihvatimo večeras ovu nagradu.

ŠKOLARAC SA GITAROM
ANGUS Makinon Jang rođen je u Glazgovu 31. marta 1955. i jedan je od najuticajnijih gitarista današnjice. Gitaru je počeo da svira kao petogodišnjak, a u ranim tinejdžerskim godinama seli se u Australiju, gde dobija svoju prvu „gibson SG“ gitaru. Instrukcije su mu davala starija braća, Malkolm i Džordž (Angus je najmlađi od osmoro dece). U 16. godini oformio je AC/DC, gde na nagovor svoje sestre kreira prepoznatljiv imidž - obučen je kao školarac. Angus je prepoznatljiv i po svom karakterističnom načinu sviranja i kretanju po pozornici koje podseća na pačji hod. Osim što je vodeća gitara AC/DC, on je i glavni autor i tekstopisac njihovih hitova. Iako nerado govori o privatnom životu, zna se da živi u Sidneju i povremeno u Altenu (Holandija), gde je rođena njegova supruga Elen, sa kojom je u braku od 1980. godine.

DVOSTRUKO NAPAJANJE
BraĆa Angus i Malkolm Jang došli su na ideju o imenu grupe kada su videli skraćenicu AC/DC na mašini za šivenje njihove sestre Margaret. Ona označava naizmeničnu i jednosmernu struju, a kod električnih aparata mogućnost obe vrste napajanja. Braća su osetila kako ime odražava energičnost njihovih pesama. U nekim kulturama AC/DC označava biseksualnost, ali članovi su rekli kako za to nisu znali sve dok im na to pažnju nije skrenuo vozač taksija, posle jednog koncerta na početku karijere. Pojavile su se i teorije da je to skraćenica za antihrista i đavolju decu, odnosno kako „posle Hrista dolazi đavo“, ali su svi članovi odlučno pobili bilo kakvu povezanost s tim.

Dalje...

Survivor: Kasting za drugu sezonu

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu održan je kasting za nove takmičare druge sezone rialiti serijala Survivor, koji ce se na jesen emitovati na TV Foksu. Šou se ove godine seli iz Paname na Filipine, za borbu na divljem poluostrvu Karamoan prijavilo se više od 15.000 ljudi, a u drugi krug kastinga prošlo je njih 1.000.

Pun hol Mašinskog fakulteta. Više od četiristo ljudi nestrpljivo čeka da dobije svoj takmičarski broj. Mladići i devojke iz svih krajeva Srbije. Dok jedni uzimaju svoj broj, drugi polažu testove u amfiteatru fakulteta. Nakon psihotestova, očekuju ih ispiti fizičke spremnosti.

U amfiteatru tišina. Takmičari rešavaju testove, a Hristina iz Smedereva polako ulazi i traži svoje mesto.
- Želim da se takmičim i da pobedim. Volim takmičenja takvog tipa. Prvenstveno, obožavam prirodu i živim za avanturu. Zaista se nadam da ću proći - kaže oduševljeno Hristina i odlazi po papir sa pitanjima.
Ispred amfiteatra, u holu fakulteta, broj ljudi se udvostručio. Na samom izlazu iz Mašinca srećemo Jovanu iz Zrenjanina, koja nam otkriva da voli ekstreme, te da je to jedan od glavnih razloga zašto se prijavila na učešće u „Survivoru”.
- Ovo je veliki izazov. Ekstremista sam i volela bih da odem na Filipine. Ovo je jedinstvena prilika, nadam se da ću proći - navodi Jovana.
Nakon ovog kastinga, od hiljadu ljudi bira se sto, a potom se pravi finalni izbor - dvadeset i dva najizdržljivija takmičara izabrana na kastinzima u Beogradu, Nišu i Skoplju. Oni koju budu izabrani preživljavaće na ivici duboke džungle, među opasnim insektima i otrovnim zmijama, na spektakularnoj plaži Gota, podeljeni u dva plemena. Titulu jedinog preživelog osvojiće samo jedan, a takmičari će borbu za goli život voditi na mestu gde civilizacija još nije pokucala na vrata, na mestu na kojem divlja priroda još uvek plaši čak i urođenike.
Izvor: Blic

Dalje...

Kraj serije "Sve ce biti dobro"

Posle nekoliko meseci emitovanja na ex-yu televizijama (RTS, HRT, ATV), popularna telenovela "Sve će biti dobro" primakla se samom kraju...
* U nastavku procitajte sadrzaj 180. epizode, koja je na programu 2. juna, a sta ce se desavati u prethodnim epizodama tokom nedelje (175-179.) procitajte OVDE!
* Nova serija na B92 od 2. juna: Dobre namjere - Sadrzaj epizoda
Epizoda broj 180 na programu je u ponedeljak, 2. juna, i ovde donosimo kratak sadrzaj.

Nevenka zahvaljuje Matku što je došao po nju u bolnicu.
Radovani obznanjuje Mili kako je kupio "Kroniku" od Macanovića, i da želi vidjeti nju na mjestu glavne urednice. Mila pokušava odbiti, no Radovani ne prihvaća "ne" kao odgovor.
Aleksandri na putu do vjenčanja u limuzini počnu trudovi.
Mila šeta Palisadama kada joj odjednom pas pobjegne u jednu od novo sagrađenih kuća. Krene za kujicom Kim i u kući zatekne Zorana. Zoran je iznenađen što ju vidi, ali mu je i drago. Priznaje joj da je upravo ova kuća trebala biti njihov dom. Nakratko razgovaraju, nakon čega shvate da se i dalje vole.
Aleksandra zbog prometne gužve ne može u bolnicu i rađa u autu nasred ceste. Porodi ju Nevenka, kojoj, nakon što ju je vidio s malom bebom u rukama, Matko govori da tek sad shvaća kako će ju zauvijek voljeti. Poljubi ju i pita želi li ponovno postati njegova žena...

* Uloge: Bojana Gregorić Vejzović (Nevenka Augustinčić Bebić), Goran Grgić (Matko Bebić), Milan Pleština (Zoran Fabris), Leonora Surian (Mila Radić), Janko Popović Volarić (Tomo Šimunić), Barbara Nola (Aleksandra Kirin), Duško Valentić (Josip Augustinčić)
* Scenarij: Diana Pečkaj Vuković
* Scenografija: Tanja Lacko
* Urednik: Maja Gregl
* Redatelj: Goran Rukavina, Daniel Kušan, Mladen Dizdar
* Urednik Dramskog programa: Lada Džidić

Dalje...

Zvezde Granda - baraž: Ceca Tanasić se vratila

Svetlana Ceca Tanasić, poznatija kao Big Mama, vratila se, zahvaljujuci glasovima publike, u trku za pobedu u ovogodišnjem serijalu „Zvezde Granda".

U subotnjem baražu pobednika je odlučilo čak 318.000 glasova publike.
Aleksandra Bursać, Nadežda Biljić, Jovan Stefanović, Biljana Sečivanović, Milena Ćeranić i Nebojša Vojvodić sledeće subote imaće još jednu šansu da se plasiraju u finale.
Podsecamo, odlucujuce vece ovogodisnjeg serijala Zvezde Granda koje će se održati 20. juna u „Beogradskoj areni".
Mesto u finalu pored Big Mame obezbedili su Jelena Kostov, Slobodan Vasić, Saša Kapor, Milan Topalović i Darko Lazić
Karte za finale u „Areni" već se nalaze u prodaji po ceni od 500 i 800 dinara.

Dalje...

Tanja Savić hoće svetsku karijeru

Ljudi iz „Sonija" oduševili su se mojom pesmom „Gde ljubav putuje" iz filma „Srpski ožiljci". Otvaraju mi se vrata svetske slave, ali veliki problem je to što ne znam engleski jezik, a nemam vremena da učim

U intervjuu za Press nedelje, Tanja priča kako je uopšte postala deo te filmske priče, ali i kroz šta sve prolazi zbog raskida trogodišnje veze.
- Reditelja filma Vladu Rajičića upoznala sam na nekom koktelu u januaru, preko muzičkog producenta filma, našeg čuvenog muzičara i frontmena grupe „Biber" Rastka Aksentijevića, s kojim se već dugo poznajem. On je napisao pesmu „Gde ljubav putuje", koja je glavna muzička numera u „Srpskim ožiljcima". Kada sam prvi put čula pesmu, bila sam oduševljena, jer zaista zvuči svetski - kaže Tanja.

Šta za tebe znači učešće u jednom takvom međunarodnom projektu?
- Nesumnjivo, pre svega, otvara mi vrata svetske karijere. Posle beogradske, očekuju nas premijere u Londonu i Parizu. Postoji i ideja da snimimo i spot, pošto se na filmu nigde ne vidim. Čisto da sve što sam uradila ne bude „ton bez slike". Inače, osim što će se pesma naći na saundtreku iz filma, ljudi iz „Sonija" su se oduševili kad su je čuli.
Da li si ti to rešila da gradiš svetsku karijeru?
- Hoću svetsku karijeru, ali za sada mi je još sve to daleko. Najveća prepreka mi je to što ne znam engleski, a uz to nemam vremena da učim, jer stalno putujem. Ali bez obzira na to što ne znam jezik, jedva čekam da ponovo otputujem u Ameriku, jer sam oduševljena Las Vegasom.
Da li si se kockala prilikom prošle posete Vegasu?
- Nisam ja za to, nemam sreće da lako zaradim novac. Ali glupo je otići u Las Vegas, a ne potrošiti neki novac u kazinu. Kod mene je sve to bilo samo malo provoda i ništa više.
Kažu da ko nema sreće u kocki ima u ljubavi. Za tebe se to baš, ako je verovati novinskim napisima, i ne može reći?
- Iako sam nedavno raskinula trogodišnju vezu, mogu da kažem da mi sve ide po loju na privatnom planu. Misli mi odvlači uspeh filma, ljudi imaju samo pozitivne komentare o mom izgledu. Ne mogu da se žalim.
Ipak, priča se da baš nisi lako podnela raskid. Kažu da su ti roditelji oduzeli telefon, da te drže stalno na oku, da piješ lekove za smirenje...
- U celoj toj priči bilo je mnogo mučnih scena, ali ne želim da otkrivam detalje. Postajem nervozna kada pričam o tome.
Pa zašto si ostavila dečka posle tri godine, kada to teško podnosiš?
- Sama sam odlučila da raskinem. Ne bih da pričam o razlozima, ali posle toliko vremena dođe do prezasićenja. Smetala mi je i njegova ljubomora. Pokušavam da ga zaboravim, ali emocije prema njemu još postoje. Ljubavi u toj vezi je bilo na pretek, i moje i njegove, ali to nije bilo dovoljno da bi naša veza opstala.

Dalje...

Rođena beba s tri noge (VIDEO)

Devojčica Esmidia Rojas Fonseca rođena je sa tri noge u peruanskom selu, a tamošnji su je lekari odmah poslali u Limu na pregled.



Direktor instituta za dečje zdravlje, Roberto Shimabuku utvrdio je kako je treća noga deo nerazvijene sijamske bliznakinje, prenosi Reuters. 'Ona je sijamska bliznakinja, ali postoji samo jedan deo blizanaca Drugim rečima, postoji devojčica i samo jedan dio druge devojčice - deo zdjelice, spoljnih genitalija i deo jajovoda', rekao je Shimabuku.
Devojčicu će sada pregledati specijalisti koji će odrediti ugrožavaju li delovi spoljnih organa nerazvijene sijamske bliznakinje Esmidianine primarne organe. 'Trebaju je pregledati specijalisti koje ovde nemamo', rekao je Shimbakui dodao da će lekari kreirati plan lječenja nakon dovršetka pretraga. U Limu ju je doveo otac te rekao kako s njima nije i majka jer je još preslaba od porodjaja.

Dalje...

Gmail: Automatsko prevodjenje e-pošte

Google je objavio da su korisnici usluge slanja i prijema e-pošte Gmail dobili mogućnost automatskog prevodjenja poruka na neki od 40 svetskih jezika.

Nova opcija Gmaila treba da pojednostavi komunikaciju među korisnicima koji govore različite jezike. Automatsko prevođenje će biti omogućeno i korisnicima Googleovog paketa Apps u kome se nalaze poslovne aplikacije nalik onima iz Microsoftovog paketa Office.
Predstavnici Googlea izjavili su da tehnologija za automatsko prevođenje još uvek nije savršena, ali su naglasili da će korisnici Gmaila i pored eventualnih grešaka moći da shvate suštinu poruke koja se prevodi.
Korisnici Gmaila i paketa Google Apps mogu da koriste novu opciju prevođenja poruka tako što će u meniju Settings odabrati opciju Labs, koja uobičajeno vodi do novih eksprimentalnih mogućnosti i karakteristika.

Dalje...

Ispovest narkomana iz Crne Reke

Duhovno-rehabilitacioni centar u Crnoj Reci poslednje je utočište za teške narkomane koji su izgubili svaku nadu za izlečenje! Ljudi koji su tamo uspeli da se „skinu" sa droge kažu za Press da je tačno da se u Centru prestupi kažnjavaju batinama, ali da na to svi dobrovoljno pristaju
* Pogedajte i tekst iz "Vremena": Zavisnike leče prebijanjem

- Tačno je da su nas tamo tukli, ali samo onda kada smo u Centar unosili i koristili drogu! To se ne toleriše i zato slede batine - priča za Press tridesetogodišnji Dragan M., koji se 2006. lečio u crnorečkom Rehabilitacionom centru.
Dragan kaže da se u Centru nadomak Novog Pazara u svakom trenutku nalazi oko stotinak najtežih zavisnika, koji su pre dolaska u Crnu Reku bezbroj puta bezuspešno pokušavali da ostave drogu. Batine, tvrdi naš sagovornik, dobija samo 10 odsto štićenika, i to isključivo onda kada prekrše „pravilo broj jedan", koje je jasno - nema unošenja droge u Centar!

- Crna Reka je meni bila poslednje utočište. Tamo odlaze najteži narkomani koji su pre toga tražili pomoć na raznim stranama. Batine dobijaju samo oni koji prekrše pravilo da u Centar ne sme da se unosi droga! I ja sam iz tog razloga nekoliko puta dobio batine, ali se danas ne ljutim zbog toga. Unošenje droge je prekršaj koji se tamo ne toleriše. Svi to znaju od samog početka, jer se po dolasku potpisuje ugovor u kome piše da štićenik pristaje na svaku vrstu tretmana, koji uključuje i batine. Nema ni govora o nekakvom maltretiranju, batinanju do smrti i slično. Pravila su jasna, ako uneseš drogu, slede ti batine i tačka - priča Dragan.
On ističe da je već dve godine „čist" i da su narkomanski dani za njega daleka i ružna prošlost, koju bi hteo da što pre zaboravi.
- Vratio sam se normalnom životu. Imam dete, posao, spremam se da kupim stan... A samo tri godine ranije nisam znao ni da li ću dočekati novi dan - priseća se Dragan, kako sam kaže, najtežeg perioda u svom životu.
Redakciji Pressa juče se javila Marija L., čiji se zet već deset meseci nalazi na lečenju u crnorečkom centru.
- Njegovi roditelji potrošili su 15.000 evra za lečenje u specijalizovanim ustanovama. Niko nije mogao da mu pomogne. Sada je na dobrom putu da zauvek raskrsti sa drogom. Moja ćerka ga redovno posećuje i kaže da je on drugi čovek, potpuno preporođen. Tačno je da ih tuku, ali ja verujem da je to za njihovo dobro - tvrdi Marija.

Inspekcija na terenu
Zdravstveni inspektori i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su posetili Duhovno-rehabilitacioni centar u Crnoj Reci, kako bi ispitali istinitost tvrdnji o brutalnim metodama lečenja zavisnika.
- Inspekcijski nadzor je u toku! Mi ćemo sačekati rezultate i videćemo o čemu se tu radi, da li postoje neki elementi koji ukazuju na pružanje zdravstvenih usluga koje spadaju u domen nadrilekarstva ili u nešto drugo - rekla je juče pomoćnica ministra zdravlja Ivana Mišić. Ona je dodala da Ministarstvo zdravlja nije izdalo dozvolu za rad Centra, ali da ne zna da li je dozvolu dao neki drugi državni organ.
- Lečenje bolesti zavisnosti može se obavljati isključivo u zdravstvenim ustanovama državnog ili privatnog sektora, kojima je zdravstvena inspekcija izdala dozvolu za rad - rekla je Mišićeva.
U Raško-prizrenskoj eparhiji juče nisu hteli da razgovaraju o maltretiranju štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru, ali su priznali da on ima njihov blagoslov!
- Dali smo blagoslov za rad Centra u Crnoj Reci, ali za metode lečenja nadležno je Ministarstvo zdravlja - kratko su nam rekli.
Lekari koji rade u zdravstvenim ustanovama saglasni su da nasilje nije prihvatljivo u lečenju narkomanije. Na to je upozorila i dr Snežana Alčaz, načelnica Dnevne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici u Beogradu. Ona je istakla da nijedna ustanova ne može da „rehabilituje" zavisnike zlostavljanjem.

Prijava zbog nadrilekarstva
Ombudsman Saša Janković izjavio je juče da je protiv devet identifikovanih osoba u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka podneta krivična prijava zbog nadrilekarstva, nadriapotekarstva i nanošenja teških fizičkih povreda štićenicima.
- Krivična prijava odnosi se i na osobe čija nam imena još uvek nisu poznata, a za koje smo od ljudi koji su bili u tom centru dobili informacije da su učestvovali u fizičkoj torturi nad zavisnicima - naveo je Janković.
Inače, za mesec dana boravka u ovom centru, saznaje Press, štićenici moraju da izdvoje oko 350 evra.

Dalje...

Enrike Iglesijas zaludeo Beogradjanke

Enrike Iglesijas juče je privatnim avionom u 17.45 sati doputovao u Beograd, dan uoči svog koncerta u „Beogradskoj areni", kojim će završiti svoju veliku evropsku turneju

Najmlađem sinu šansonjera Hulija Iglesijasa i zgodnom dečku Ane Kurnjikove na VIP izlazu Aerodroma „Nikola Tesla" upriličen je doček kakav zaslužuju samo najveće svetske zvezde.

Na poziv organizatora koncerta tridesetak tinejdžerki je došlo, a najvatrenije su donele i transparente na kojima su bile ispisane maštovite poruke upućene latino zavodniku. Uzvici koji su se čuli kada su ugledale svog idola govorili su više od reči, a devojčice su u istom trenu zaboravile da su na jakom suncu stajale više od dva sata iščekujući njegov dolazak. Enrike nije izneverio pravilo da uvek i svuda kasni, ali ni to da važi za skromnog i srdačnog mladića, pa se s najnapadnijim obožavateljkama rukovao i fotografisao.
U izjavi za Press Enrike je otkrio da mu ovo nije prvi dolazak u Srbiju.
- Bio sam ovde kada sam imao pet godina, ali se ničega ne sećam. Nadam se da ću ovoga puta nadoknaditi sve i da ću imati vremena da izađem, provedem se i upoznam Beograd - rekao je Enrike, i dodao da će sledeći put dovesti u Beograd i Anu Kurnjikovu.
- Obećavam da ću je dovesti kada budem dolazio sledeći put - izjavio je Enrike, i zagarantovao da će nam večeras prirediti spektakularan koncert.
- Moj život su muzika i scena, a moji fanovi su moje blago - zaključio je plodni kantautor albuma s milionskim tiražima.
Tekst i foto: Press

Dalje...

Seka Aleksić - šesta tetovaža!

Kao zabavnik: Seka Aleksić uradila šestu tetovažu na telu. U znak pomirenja s dečkom na podlaktici istetovirala iste znake koje ima i on
Seka Aleksić uradila je u ponedeljak još jednu tetovažu na svom telu. U želji da proslavi pomirenje sa dečkom Mladenom Radulovićem, ona je u jednom beogradskom studiju na podlaktici istetovirala identična slova koja i njen verenik ima na svojoj ruci. Seki je ovo šesta, i kako je priznala svojim prijateljima - poslednja tetovaža.

- Seka je jedna od retkih pevačica koja se može pohvaliti tolikim brojem tetovaža na svom telu - kaže izvor Pressa, blizak Aleksićevoj, i dodaje: - U ponedeljak po podne posetila je svog tatu majstora u jednom beogradskom studiju i svoje telo ukrasila novom „slikom". Za ovo se odlučila posle pomirenja sa Mladenom Radulovićem, a istetovirala je simbole čija su značenja samo njima poznata. Mladen je nedavno uradio na podlaktici istu takvu tetovažu, pa se i Seka odlučila da učini istu stvar - kaže izvor Pressa.
Seka je pre desetak godina istetovirala prvu tetovažu u obliku tribala, nekoliko godina posle toga je na leđima istetovirala ime svoje majke, a zatim je na nozi dodala novi tatu u vidu početnog slova svog imena. Krajem prošle godine na plećki je istetovirala „Moje znanje je moja moć", a nedavno je iscrtala zvezdice koje se protežu duž ramena.
Izvor: Press Online

Dalje...

Leto 2009: Vreme - toplije nego ikada

Predstojeće leto u Srbiji biće toplije u odnosu na prosek u poslednjih 30 godina, kažu meteorolozi! Temperature će prelaziti 40 stepeni Celzijusovih

Pogledajte i: Najdetaljnija dugorna prognoza vremena
Prema dugoročnoj prognozi za Evropu, koju je uradila američka nacionalna hidrometeorološka služba, u junu i julu građane Srbije čekaju tropski dani sa prosečnim temperaturama višim od onih na koje smo navikli prethodnih godina. To znači da bi temperature mogle da idu i iznad 40 stepeni Celzijusovih!

- Ovog juna prosečna temperatura biće oko 30 stepeni, a očekuje se da će biti dana kada će skala u termometru ići i do 40. podeoka - rekli su u „Veder tu ambrela" za Press.
Prognostičari ističu da je sasvim izvesno da ćemo imati „toplotne talase" koji će trajati i po desetak dana, ali sa sigurnošću se ne može reći da li će biti oborene maksimalne temperature zabeležene u Srbiji 2007. godine.
- Podsetimo da je pre dve godine u Beogradu „u hladu" izmereno 43,6 stepeni, a u Smederevskoj Palanci 44,9 stepeni Celzijusovih - ističu meteorolozi.
Pred nama je, upozoravaju stručnjaci, leto u kojem bi pojedine krajeve zemlje zbog visokih temperatura mogla pogoditi suša. Na severu Srbije tokom leta očekuje se manje padavina nego obično, za čak 10 do 20 milimetara, dok bi u ostalim krajevima količina padavina trebalo da bude u okviru prosečnih vrednosti.
Da bi ovo leto moglo da bude toplije u odnosu na prosek u poslednjih 30 godina potvrđuje za Press i meteorolog RHMZ Branko Bijelić.
- Što se tiče juna, srednja temperatura će biti u granicama uobičajenih, i to na jugoistoku zemlje nešto niža, a na severu viša. U julu se treba spremiti za temperature koje će ići preko 35 stepeni. Vojvodina će biti nešto toplija u odnosu na prosek za nekih 0,3 stepena, ali sa prosečnom količinom padavina - kaže Bijelić.

Vreme do 5. juna: Tropsko leto vec traje!
Srbija:
U Srbiji u subotu pretežno sunčano, a posle podne na jugozapadu nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 11 do 17, maksimalna dnevna od 25 do 30 stepeni C.
U nedelju i početkom sledeće sedmice sunčano i toplo, temperatura oko 30 stepeni C, a posle podne i uveče nestabilno lokalno sa pljuskovima i grmljavinom.
U sredu promena vremena: naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom pre podne zahvatiće severne i zapadne, posle podne sve predele Srbije, a lokalno se očekuju i nepogode praćene gradom i jakim vetrom. Temperatura će biti u padu.
Od 28. maja do 3. juna opet se ocekuje letnja vrucina sa temperaturom do 30 stepeni.
Zahladjenje sa pljuskovima i grmljavinama opet je moguce 4. i 5. juna.

Beograd:
U Beogradu u subotu pretežno sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura 18, maksimalna dnevna 27 stepeni C.
Narednih dana toplo, temperatura oko 30 stepeni C. U nedelju sunčano, uveče nestabilno sa lokalnim pljuskovima. U ponedeljak i utorak sunčano.

Izvor: Press, B92, Blic

Dalje...

Monika Kiš u CKM-u: Naj dekolte

Cica sa naslovnice, ali i vise od toga, Najlepsi dekolte po izboru CKM strucnjaka, je sarmanta Monika Kiš * NOVO: Monika Kiš: Grudima protiv svinjskog gripa!

Sta znamo o ovoj devojci?

Evo njenog upitnika iz junskog broja magazina CKM:
Godište: 1988.
Visina: 168.
Omiljen film: “Seks i grad”
Omiljena knjiga: “Kako ne gubiti živce zbog velikih stvari”, Ričard Karlson
Omiljeno jelo: špagete
Omiljen auto: Audi TT i novi “fića”
Moto: “Živi svaki dan kao da ti je poslednji!”

CKM: Zdravo Monika, mi smo CKM i završili smo svoj 70. broj.
Monika Kiš: Zdravo CKM, ja sam Monika i završila sam srednju školu za hortikulturu. Nažalost.
CKM: Zašto nažalost?
MK: Kažem nažalost jer to zaista nisam želela, nego sam jednostavno “upala” na taj smer. Želela sam kozmetičarsku ili neku sličnu školu. Ja čak ni ne volim cveće! Ali volim decu i planiram da u bliskoj budućnosti upišem Pedagoški fakultet…
... Ostatak price ocekuje Vas u junskom broju CKM magazina!

Dalje...

Emina Jahović - Novi album "Vila"

Pevačica Emina Jahović Sandal sinoć je u beogradskom klubu Magacin promovisala novi album “Vila”. Gosti su mogli premijerno da vide i spot za pesmu “Pile moje”, za koji je vec objavljeno kako košta 2 miliona evra.



Mnogobrojne kolege i poznate ličnosti pojavile su se da podrže svoju koleginicu i prijateljicu. Među njima su bili: Saša Kovačević, Maja Nikolić, Marko Kon i Milan Nikolić, Dragana Mirković sa suprugom Tonijem, Saša Dragić, Kalina Kovačević, a najveće iznenađenje su bila dva ministra Rasim Ljajić i Božidar Đelić koji su se takođe sinoć našli u Magacinu. Naravno tu je bio i Eminin suprug, turski superstar Mustafa Sandal, koji je lepu pevačicu obasuo buketima cveća.

Dalje...

Sani Armani: TV gerila ili TB blam?

Sandra Drašković „uključivala“ je u "TV gerili" gledaoce u emisiju koja je ranije snimljena, pise "Alo!"

Povratak Sandre Drašković (28) na male ekrane u novoj emisiji „TV gerila“ protekao je u znaku zanimljivih gostiju, ali i nekoliko neoprostivih kikseva. Učesnica „Velikog brata VIP“ okupila je svoje bivše cimere iz kuće Jelenu Karleušu, Mikija Đuričića i Milića Vukašinovića i sa njima pričala o fenomenu rijaliti programa u Srbiji.

Iako je emisija snimljena pre četiri dana, voditeljka je uredno u program uključivala gledaoce koji su gostima postavljali pitanja i glasali za jedan od pet predloga. Na pitanje kako je uključivala gledaoce u program, kada emisija nije išla uživo, voditeljka je kao iz topa objasnila:
- To su gledaoci koji su se ranije prijavili da zovu - dodale je, pri tom ne objasnivši kako i na koji način su se prijavljivali. Kada smo nastavili da insistiramo na objašnjenju, Sandra se iznervirala:
- Uopšte ne želim to da komentarišem. Ako nastavite sa ovako glupim pitanjima, prekinuću intervju - brecnula se voditeljka, kako pise novi "Alo!".

Dalje...

Duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka: Zavisnike leče prebijanjem

U Duhovno rehabilitacionom centru Crna Reka, čiji je starešina Branislav Peranović, primenjuju se brutalne metode "lečenja". Na snimku koji je načinjen u ovom centru vidi se kako ovisnika prebijaju svim raspoloživim sredstvima; pesnicama, nogama, čak i lopatom, objavio je beogradski nedeljnik Vreme * Procitajte komentar sa sajta centra Crna Reka
* NOVO: U Crnoj Travi i protojerej Branislav Peranović tukao sticenike (VIDEO)
* NOVO: Protojerej Peranović ima centar i na Ceru

Rad ovog centra blagoslovio je vladika Artemije, a država Srbija im je dala dozvolu za rad. Pored toga što štićenike prebijaju lopatama, postavlja se pitanje imaju li medicina, psihijatrija i zakonodavstvo bilo kakav smisao, ako lekove dozira upravnik centra protojerej Branislav Peranović, koji je studirao poljoprivredu, "medicinske sestre" su ovlašćeni batinaši, a čuvari pitbul terijeri i dobermani

Razapeše čoveka preko drvenog stola. Dvojica ga drže za ruke, treći uzima lopatu i pogledom pažljivo i oprezno meri da ne zakači ikone na zidu dok je lopata u zamahu. Neko ga savetuje da "lepo" udara, rečima "pazi mu jaja". Čuju se krici mučenika dok čovek-zver, jake konstitucije, kao sumanut deset puta udara lopatom po njegovoj zadnjici. Od siline udaraca i zamaha lopate batinaš se podiže na vrhove prstiju.

Ustaje mučenik, nakon lopatanja, i dobija udarac nogom u glavu. Potom ga postave okrenutog leđima prema zidu ispod ikone Bogorodice. Uz stalnu viku "spusti ruke dole", mučenik dobija pet jakih naizmeničnih udaraca, levom pa desnom otvorenom šakom.

Nakon toga onaj jake konstitucije hvata ga rukama za glavu, tuče kolenom nekoliko puta po njoj i, za kraj ove brutalne sesije, šutira ga u glavu. Prebijeni sve to podnosi stoički – uz povremeno mučne i teške uzdahe. Čovek-zver kao da je pobesneo, nastavlja da ga bije u glavu pesnicama i nogama dok se ovaj ne onesvesti.

Udarač potom uzima dah na nekoliko sekundi, dok njegov pomoćnik podiže prebijenog nesrećnika. Nakon što ga podignu sa poda, sledi mu još serija udaraca pesnicama u lice. Glavu tučenog pridržava asistent ovog brutalnog folklora; glava mlitavo udara o ikone koje kloparaju o zid na kom vise. "Vodi ga, i veži", poslednje su reči primenjenog boksera, upućene asistentu.

HRISTOS NOSI RASLABLJENOG: Duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka nalazi se nadomak Novog Pazara. Zvanično je registrovan 2005. godine; internet prezentacija je na veb adresi www.sretenje.org.
Na naslovnoj strani nalazi se ikona "Hristos nosi raslabljenog". Sve izgleda idealno, pa i metode lečenja. Navodi se da se osnova terapije u centru zasniva na dijagnozi današnje civilizacije i svakog pojedinca ponaosob i da je suština problema kod svakog ista, a manifestacije su se razvile prema karakteru ličnosti, roditelja i okoline. Terapija se osmišljava prema stanju svakog pojedinca, pa je kod nekog fokus na radu sa životinjama, u bašti, na građevini ili u nekoj drugoj aktivnosti, kod nekog na razgovorima sa sveštenikom ili sa drugim članovima grupe, kod nekih je učestvovanje u bogosluženjima, a kod svih rad na sebi, introspekcija, čitanje i analiza prethodnog života.

"U samoj suštini lečenja, nije dovoljno odstraniti supstancu iz života bivšeg zavisnika. Praznine koje su nastale upotrebom heroina i drugih opijata moraju se ispuniti ‘dobrim sadržajem’ da bi osoba mogla da nastavi dobar put i suštinski osmisli svoj život", stoji na sajtu. Iako je sve idealno kao da je reč o turističkom centru, raslabljeni na naslovnici ne izgleda ništa bolje od prebijenih ovisnika koji su prošli ovdašnju rehabilitaciju, a tu se nalazi i fotografija uredne i čiste trpezarije, iste one u kojoj na snimku lopatom i pesnicama "čeličaju" raslabljenog.

Jedan od onih koji su prošli "rehabilitaciju" kaže da su ga pri dolasku u centar pratili roditelji. Uz prijatnu priču ponudili su roditeljima ugovor u kom stoji da ovisnik na lečenju pristaje na svaku vrstu tretmana, "što uključuje lakše i malo teže batine". Potom su potpisali papir u kojem stoji da je period lečenja šest meseci po ceni od 350 evra mesečno. Kaže da su se roditelji odlučili na takav korak ne znajući šta ga sve čeka. Po njemu, drugi presudni faktor bio je očaj roditelja i hvatanje za slamku u bezizlaznoj situaciji: "Radite šta znate samo pomagajte, mi mu ne možemo ništa", a odgovor je bio: "Ne sekirajte se, mi znamo kako ćemo ga dovesti u red."

Pogledavši snimak "lečenja" odmah je prepoznao trpezariju "lečilišta": "Nije to ništa, čim je u trpezariji. Napolju, u dvorištu, poređaju ovisnike u krug da gledaju kako tuku ´nevaljalog´. Biju motkama, lopatama, pesnicama, šipkama, kaiševima, čime stignu. Jednom prilikom, dok sam gledao šta rade, toliko mi se smučilo da sam povraćao i počela je da me hvata nesvestica. Unutra ipak malo vode računa, ali prostorija u kojoj smo ručali često zna da bude krvava od prebijanja, mada je poznato da mnogi boluju od hepatitisa. Nema ko da razgovara s tobom, biju za sve, čak i za reč koja im se ne dopada ili preki pogled. Ako ne pokušavaš da bežiš, pričaš roditeljima da ti je sve super, onda ne dobiješ batine, ali takvi su retki. Jednog su prebili zato što je rekao roditeljima da mu se ne sviđa ovdašnji hleb."

Na pitanje "Ko bije?", odgovora da su to lečeni narkomani koji se prijavljuju da ostanu nakon izlečenja od zavisnosti, a ovlastio ih je otac Branislav. Oni su mu beskrajno lojalni. "Zna i on da bije, često su mu ruke krvave. Kad udara rukama i nogama leti mu mantija na sve strane. Trenira čovek borilačke veštine", kaže naš sagovornik. Kaže i da one koji su na lečenju poređaju u krug dvorišta, ili ih vode trpezariju, i moraju da gledaju svaku batinašku sesiju. Nikome ne preporučuje lečenje u Duhovno rehabilitacionom centru. "Ipak je bolje ići kod regularnog lekara koji razgovara sa tobom normalno", kaže naš sagovornik i, koliko on zna, "lečilište je nekima pomoglo, a neke je totalno upropastilo".

ŠTA RADI POLICIJA: Drugi sagovornik nam je najpre ispričao svoju priču, da bi kasnije od nje odustao, u strahu od "batinaša iz Crne Reke". On je pokušao bekstvom da se izvuče iz lečilišta. "Uhvatili su me i prebijali kao psa, motkama. Nekoliko puta sam padao u nesvest od batina. Batinajući su me vukli ceo kilometar. Bolje da sam se tog dana udavio u jezeru, nego što sam prošao kroz taj pakao." Na pitanje zašto nije slučaj prijavio policiji, odgovara da ne želi više da ima posla sa njima i pita se: "Kome da prijavim? Policiji? Policija je dole mnoge uhvatila i vratila ih ocu Branislavu. Nikad ne bih mogao ni da dokažem kroz koji sam pakao prošao, a natovario bih sebi probleme na vrat. Ima on leđa, misliš da gore ne znaju šta se radi", odgovara pitanjima bivši štićenik centra koji je, kako kaže, izlečen naknadno uz pomoć privatnog psihijatra.
BRANISLAV PERANOVIĆ: "Ja ne govorim da treba pretiti. Narkomanu je neophodna svaka pomoć, svaka pažnja, koliko se može, ali ne sentimentalnost", TV B92, jun 2008.

Prema svedočanstvima naših sagovornika, nemoguće je u centru saznati bilo šta o brutalnostima tokom lečenja. Prilikom poseta čuvari prisustvuju svakom razgovoru između pacijenata i roditelja. Svaki pokušaj bekstva je osuđen na propast: "Bilo šta da kažete bilo kome, istog trenutka će prijaviti ‘pajser brigadi’ u strahu da ne bude prebijen zato što je znao, a nije rekao", kaže naš sagovornik.

Raspitujući se o Crnoj Reci čuli smo da je "otac Branislav prek i nezgodan, i da mu ne nedostaje samopouzdanja". U centru je prebijena cela romska porodica Vasić kad su pokušali sina da izvuku odatle. Oni su tvrdili da ih je tuklo njih tridesetak zajedno sa Branislavom. Branislav je tvrdio da su psovali i vređali; medijska prašina – kako se digla tako se i slegla.

Iz razgovora sa poznavaocima prilika unutar crkve kao institucije i crkvenim licima koji su na službi u i oko Novog Pazara može se zaključiti da je taj centar imao drugačiju namenu, i osnovna ideja je bila drugačija. To je blagoslovio i vladika Artemije, ali kad je video da se sve otrglo kontroli, on je digao ruke. Otac Nikolaj, starešina manastira Crna Reka, i dalje je žestok protivnik metoda koje koristi Branislav, ali njemu niko ništa ne može, a ovog niko ništa ne pita. Radi šta hoće; rukopoložio ga je Pahomije kog je napustio nakon afere pedofilije.

Sociolog religije Mirko Đorđević kaže da je veoma sumnjičav prema metodama lečenja koje nisu pod kontrolom stručnih lica i zdravstvenih ustanova. "Te teme se sporadično pominju po medijima, ali su to jako važne teme koje nikad nisu istražene do kraja. Nije problem što je vladika Artemije to blagoslovio, to je pod njegovom jurisdikcijom, ali je problem što država nema baš nikakav uvid u to šta se i kako tamo radi, bez stručnog nadzora."

KO ZNA ŠTA RADE: Stanovnici Ribarića, mestašca pokraj Novog Pazara u neposrednoj blizini lečilišta, ne gledaju blagonaklono na centar, ako je suditi po onima s kojima smo razgovarali. "Nemamo pojma šta se radi gore. Viđamo ih ovde pokraj rečice sa opasnim psima, nekad ima jurnjave po gradu, ko zna šta rade? U te krajeve smo prestali da zalazimo, opasno je", kaže jedan ovdašnji žitelj.

Do manastira Crna Reka dolazi se preko mosta na Ribarićkom jezeru. Put je delom asfaltni, delom posut tucanikom. Tu nam je monah pokazao manastir u steni koji datira iz XIII veka, a zatim uputio na starešinu manastira, Nikolaja, koji kaže da manastir nema veze sa lečilištem iako je ono na manastirskoj zemlji. "Oni su nam samo komšije i mi sa njima imamo komšijske odnose. Ne mešamo se u njihov posao niti imamo pravo to da radimo, a ne želimo ni oni da se mešaju u naš ovde", kaže, upućujući nas na kilometar udaljeno lečilište Branislava Peranovića i njegovog zamenika Dejana Jakovljevića.

Do lečilišta se dolazi kroz gustu bukovu šumu, zemljanim putem. Prvo na šta se nailazi je zidani nezavršeni objekat, a potom se ulazi neposredno u lečilište. Ulazak automobila zatekao je sve prisutne. Munjevitom brzinom nekoliko momaka je opkolilo kola, uz povike da se mora izaći van kruga lečilišta. Nakon pitanja "Ko si? Šta si? Otkud ti?", jedan od momaka je ostao tu da čuva gosta i automobil, van kruga, dok su drugi budno pratili razvoj situacije iz neposredne blizine.

Nakon toga je nastala povika na nekoga ("Kako nije poneo Motorolu!") i čekanje od nekih desetak minuta, posle čega stiže (valjda) šef obezbeđenja i kaže da se čuo s Dejanom. U njihovoj pratnji sam sproveden na nekakvu otvorenu terasu. Od viđenih objekata ovaj je bio najveći, reklo bi se da je stambena kuća u kojoj žive Peranovići. Skuvaše kafu, ali i dalje neprijatno i napeto. Od malopređašnje manastirske atmosfere ni traga ni glasa, kao da čovek nije u duhovnom centru.

NENAJAVLJENI GOST: Prvo što upada u oči su kavezi sa pitbul terijerima i dobermanima, a nema ih malo. Tu je i nekoliko terenskih vozila i zidanih objekata. Čuje se i žamor iz obližnje šume. U centralnom delu nalazi se i kuća Branislava Peranovića koji ovde živi sa porodicom. Atmosfera može da se opiše u jednoj reči – jadna. Liči na mini Gvantanamo otvorenog tipa; ukoliko bi ma ko pokušao bekstvo, ne bi imao kuda. Ubrzo stiže i Peranovićev zamenik, Dejan. Progutavši bukvicu "odakle nenajavljen", objasnio sam da sam nekoliko puta pokušavao da telefonom kontaktiram Branislava, bezuspešno, pa došao na lice mesta. Nakon uvida u novinarsku akreditaciju, zamenik je pozvao šefa objasnivši mi da je ovaj pre dve nedelje promenio broj. U telefonskom razgovoru, ponovo bukvica o nenajavljivanju. "To je neprofesionalno, šta sad hoćete, sve zanima šta se ovde radi, pa dolazili su novinari iz ‘Nacionalne geografije’ i razgovarali sa štićenicima. Ne možete da dolazite tek tako, to je ustanova zatvorenog tipa. Pišite šta hoćete, Dejan nema moj blagoslov da vam da intervju", rekao je Branislav. U trenutku dok sam Dejanu Jakovljeviću objasnio da ću doći ponovo, uz njegovo "Zašto biste dolazili ponovo?", ponovo je zazvonio telefon. Zamenik saopštava da će Branislav dati intervju, ukoliko mu se tekst da na korekciju i autorizaciju.

Pri izlasku, iza ugla one kuće stajalo je desetak onih, reklo bi se, iz obezbeđenja, pošto nisu nosili nikakva obeležja, niti posebne uniforme. U tom trenutku, lanuo je doberman i povukao čuvara, kidišući – čisto da se zna ko je gazda, a ko nezvani gost.

Nismo dobili odgovore na pitanja može li neko s poljoprivrednom strukom bolesnicima da dozira lekove? Zašto tuku one koji beže želeći da napuste centar? Odakle nekome pravo da ovlasti lečene narkomane da tuku lopatama? Pošto je u nekoliko navrata javno na televiziji govorio da "ne voli da bije, ali nekad mora", da li mu hrišćanska religija i mantija dozvoljavaju da prebija ljude? Odobrava li mu zvanična crkva nasilje nad pacijentima? Na račun čega mu je odobreno da drži i vodi centar?
Autor: Prvoslav Karanovic. Izvor: Vreme

Dalje...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP