Ja imam talenat: Finalisti

Srpska verzija šoua "Ja imam talenat" dobio je prve finaliste! To su mali muzičari Pilerovi i srpska Suzan Bojl, Sandra Todorović iz Jagodine.

Prvo polufinalno veče šoua "Ja imam talenat" donelo je nastupe osam polufinalista punih nade, i naravno talenta. Scenski nastupi bili su bogatiji nego na audicijama, pa su takmičari mogli i da se srede, doteraju, "razmašu" po većem prostoru i pred većom publikom, ali verovatno i osete veću tremu.

Andrea Raičević (pevačica)
Andrea je na audiciji briljirala sa pesmom "Jedini", ali u polufinalu se nije proslavila numerom "Bonito" Madam Piano.
"Ti imaš 'ono nešto' potrebno za scenu, ali pevanje je prošli put bilo bolje", ocenila je Danica.

Bojan Andrić (borilačke veštine)
Bolja koreografija, udarnička muzika, više brejkdens, Bojanov nastup je bio još žešći nego prvi put, sa čime se složio i žiri.
"Da te je Čajkovski upoznao, napisao bi 'Brus Lijevo jezero' umesto 'Labudovog'", rekao je Tasovac.

Jovana Jovanović (pevačica)
Na audiciji je učenica petog razreda zaradila nadimak "leskovačka Vitni Hjuston", a u polufinalu je pokazala sav raskoš svog talenta, odabravši mnogo drugačiju pesmu, tradicionalnu "Jano mori".
"Ovo je bez sumnje najlepši dečji vokal na Balkanu", oduševio se Mili.

Sandra, Darko i Danijel Piler (muzičari)
Priča dece-muzičara čija je karijera potresla je i žiri i publiku na audiciji, ali ne koliko njihov strastveni nastup. Kako god prošli u "Talentu", Pilerovima je mesto na bini nekog velikog svetskog koncertnog prostora!
"Odabrali ste manje poznatu pesmu, ali vidi se da svirate srcem talenta", rekla je Maksimovićeva.

Jasmina Numić-Pera (pevačica)
Pera je i prvi put odmah okupirala scenu i pažnju, pa ne iznenađuje da je i u polufinalu bila apsolutno dominantna na bini. Pevala je energičnu "Think" Arete Frenklin.
"Dobra je Areta, ali odlična je i Pera", kratak je bio Tasovac.
"Imaš i bolju liniju od Arete", pohvalio je nastup Mili.

Mam Talent (imitatori)
Veseli nastup imitatorskog sastava izmamio je prve oštre kritike žirija, uprkos odličnoj reakciji publike na mešavinu Džejmsa Brauna i Severine.
"Otvaranje usta je talenat jedino u akvarijumu", rekao je Tasovac, dok je i jedina dama žirija bila kritična – "viđala sam i bolje".

Sandra Todorović (pevačica)
Operski vokal i neugledni stajling na audiciji su joj doneli nadimak "srpska Suzan Bojl", ali Sandra je u polufinalu bila potpuno drugačija. Glamurozna haljina, frizura i šminka, Sandra bi bila neprepoznatljiva, da nije bilo tog glasa koji je već osvojio publiku.
"Jagodina je jedini grad u kojem operske dive rade u katastru", rekao je Tasovac.
"Vi možete pevati bilo šta, emitovaćete lepotu u svakoj noti", ređala je komplimente Danica.

USB (breakdance)
Trojica brejkera zaista su bili impresivni u polufinalu, uz muziku iz "Otpisanih" i serije "Beni Hil" bili su neustrašiviji nego prvi put, preskakali su bicikle, imali komične elemente, nastup je bio zaista fascinantan!
"Ne smem ni da zamislim koliko ste se puta povredili dok ste ovo uvežbavali", rekla je Danica.
"Deco, ne pokušavajte ovo kod kuće! Roditelji, kupujte deci usne harmonike, a ne bicikle", savetovao je Tasovac.

Najviše glasova publike ubedljivo su dobili mali muzičari Darko, Sandra i Danijel Piler, koji automatski idu u finale.
Publika je izglasala i nastupe Sandre Todorović i male Jovane Jovanović, a na žiriju je bila teška odluka koju će od njih dve lišiti dalje šanse za uspeh u "Talentu". Prošla je Sandra, jer žiri smatra da Jovana "još ima vremena pred sobom", iako je njen nastup realno bio bolji.
"Užasno teška odluka! Jovana, tako si superiorna, za tvoj glas i tebe ćemo čuti u budućnosti. Ako ikada budem mogao da ti pomognem, sto odsto sam na raspolaganju", rekao je Mili. Mala Leskovčanka je zaplakala, a suzama su je ispratili i brojni fanovi koji su u studio došli noseći majice sa njenim imenom.
Iz svih polufinala biće odabrano deset finalista, koji će se krajem decembra boriti za nagradu od 100.000 evra, automobil, profesionalni ugovor i zvanje najvećeg talenta na Balkanu!
Izvor: Mondo

Dalje...

Partizan i Zvezda bez publike do proleća

Tužilaštvo sa policijom ispituje ko su odgovorna lica u klubovima koja nisu radila svoj posao i time omogućila huliganima da unesu pirotehnička sredstva na utakmicu Crvena zvezda - Partizan, rekao je za "Blic" državni tužilac Slobodan Radovanović * Organizatorima divljanja preti 12 godina zatvora

On navodi da će se prema izgrednicima i odgovornima u klubovima za nerede na subotnjem derbiju primeniti nove odredbe zakona kojima su propisane oštrije kazne.

- Licima koja su zadužena za redarsku službu i organizaciju utakmice prete kazne od tri meseca do tri godine zatvora. Za ovakvo divljačko i primitivno ponašanje, u kome je polomljeno oko 5.000 stolica, zaprećene su kazne od jedne do pet godina zatvora za pojedinca, ako se čini u grupi do osam godina, a za organizator do 12 godina zatvora. Trenutno gledamo snimke sa utakmice kako bi identifikovali počinioce i organizatore. Očekujem da će sud prilikom odmeravanja kazni uzeti u obzir opasnost od ovakvih krivičnih dela - kaže tužilac Radovanović.
Autor: V. Z. Cvijić, A. Ž. Adžić, B. vuković | Foto:M.Đurica | Izvor: Blic

Dalje...

Četiri Google-a u isto vreme

Googlegooglegooglegoogle? Iliti, četiri pretraživaca Google spremna da u isto vreme traze ono sto Vam je potrebno?!

Ako vam je jedan Google premalo, na web stranici Googlegooglegooglegoogle dobićete četiri pretrazivaca Google spremnih za pretragu u isto vreme. Ukoliko iamte zaista velike potrebe za pretraživanjem interneta i poredjnjem dobijenih rezultata, onda je ovo servis po Vasem ukusu.

Googlegooglegooglegoogle nudi izvođenje četiri pretrage na jednom ekranu i istovremen uvid u sve rezultate. Budući da nemamo osam ruku i četiri para očiju, možda nećemo moći iskoristiti sve potencijale ovakvog pretraživanja, ali možemo pokušati. Zapravo je korisnost ove varijante Googleovog pretrazivaca ograničena, no nama je ideja prilično simpatična, najprije zbog imena. Proverite i sami!

Dalje...

Milorad Pavić umro

Akademik, književnik Milorad Pavić preminuo je od posledica infarkta u 81. godini. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Pavić je važio za jednog od prevođenijih savremenih srpskih pisaca zahvaljujući romanu "Hazarski rečnik" objavljenom pre 25 godina. Visoko cenjeni pozavalac srpske književnosti bio je do penzije profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pavić će ostati zapamćen kao jedan od najboljih prevodilaca ruskih klasika i kao autor izuzetno lepih priča, desetak romana, drama, eseja...

Dalje...

Atheist Rap: "Priče matorih pokvarenjaka" - besplatni download

Novi album benda "Atheist Rap" - "Priče matorih pokvarenjaka" - moze besplatno da se preuzme sa interneta

Album se moze "skinuti" besplatno na internet stranici kompanije "Konvers", od ponedeljka 30. novembra. Bend je za svoje najveće fanove i kolekcionare pripremio i originalni CD sa bonus pesmama, u izdanju novosadskog Studentskog kulturnog centra, koji je takodje u prodaji od 30. novembra.

Dalje...

Ukidanje viza Srbiji

Savet ministara EU treba da u Briselu danas donese odluku o ukidanju kratkoročnih "šengenskih viza" za državljane Srbije, Crne Gore i Makedonije, počev od 19. decembra ove godine.

To je saopštio visoki zvaničnik švedskog predsedništva EU, koji je naznačio da će ministri unutrašnjih poslova i pravosuđa Unije to učiniti tako što će u Regulativu 539/2001 Evropske unije uneti dopunu, kojom se državljani pomenute tri zemlje stavljaju na "pozitivan šengenski spisak".

Oni će će biti "izuzeti od obaveze vađenja viza" EU, ali bez prava na rad u zemljama evropske dvadesetsedmorice, kako su objasnili izvori Saveta ministara Unije.
Reč je o građanima Srbije, osim žitelja s prebivalištem na Kosovu, kao i Crne Gore i Makedonije, koji imaju biometrijske pasoše, a koji će u turističke ili slične svrhe moći da bez viza borave najduže tri meseca, tokom svakih pola godine.
To znači da posle tri meseca otkako su ušli na teritoriju jedne od zemalja "šengenskog prostora" EU, moraju završiti boravak i tek posle tri meseca ponovo mogu na isti rok bez vize ići u turizam ili posete na teritoriju Unije pod režimom slobodnog kretanja bez granične kontrole.

Odluka Saveta ministara evropske dvadesetsedmorice će se odnositi samo na takve kratkoročne boravke i građane Srbije, Crne Gore i Makedonije koji s biometrijskim pasošima bez viza doputuju u EU.
Savet ministara EU u odluci, u čiji je nacrt imala uvida agencija Beta, naglašava da "kad je reč o Kosovu pod Rezoluciojom 1244 Saveta bezbednosti UN, lica s prebivalištem na Kosovu moraju imati vizu kad putuju u Evropsku uniju".
Takođe navodi da Albanija i Bosna i Hercegovina nisu uključene u ovu meru, zato što je zaključeno da "nisu ispunile uslove iz dijaloga o viznoj liberalizaciji sa zemljama zapadnog Balkana".
Evropski ministri će se u odluci pozvati na Političku izjavu, koju su usvojili 12. novembra, zajedno s Evropskim parlamentom, u kojoj se poziva Evropska komisija da "što je pre moguće predloži ukidanje viza za te dve zemlje, s ciljem da putovanja bez obaveze vađenja viza stupe na snagu od 1. jula 2010".

A glavna merila i uslovi, utvrđeni dialogom sa državama zapadnog Balkana su, stoji u nacrtu odluke ministara EU, "kontrola granica, bezbednost pasoša, bitka protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i spoljni odnosi i temeljna prava".
Evropska komisija je ukidanje viza za tri zemlje zapadnog Balkana predložila u julu Savetu ministara EU koji je, zajedno s Evropskim parlamentom, u novembru usvojio političku izjavu, u kojoj se podvlači da su "Srbija, Crna Gora i Makedonija ispunile sve uslove za ukidanje viza" EU.
A to, podvučeno je, omogućava da tri pomenute zemlje "dobiju režim bez viza počev od 19. decembra 2009".

Odluku o ukidanju šengenskih viza će na konferenciji za štampu objaviti ministri predsedavajuće EU, Švedske, kao i evropski komesar za unutrašnje poslove i pravosuđe Žak Baro.
Baro je u nedavnoj raspravi u Evropskom parlamentu predočio "čvrstu rešenost Evropske komisije da pomno prati ispunjavanje svih merila, utvrđenih u putnim mapama-programima mera za sve zemlje kojih se to tiče".
Evropski komesar je naglasio da je Evropska komisija spremna da pomogne i vlastima Bosne i Hercegovine i Albanije da sprovedu nužne standarde i polovinom iduće godine dođu, ako je moguće, takođe do šengenskog slobodnog viznog režima Evropske unije.
U Evropskom parlamentu je zatraženo da i Velika Britanija, koja nije u šengenskom prostoru, ukine vize za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.
(Beta)

Dalje...

Stiklu Maje Nikolić isekla Marina?!

Bas kao u (nizerazrednim) krimicima, na TV "Farmi" zbila se misterija: ko je isekao štiklu sa čizme Maje Nikolić?

Zagonetka je izazvala je veliku pažnju javnosti, posebno zbog sumnje ove takmičarke da iza „zločina“ stoji zadruga! Medjutim, kako pise danasnji „Alo!“, iako je više farmera učestvovalo u ovoj zaveri, „obarač“ je povukla Marina Perazić!

- Sve je poteklo od Sašine pretnje od pre nekoliko nedelja da će Maji iseći sve štikle, pa će ova morati da „ćopa kao ćurka“. Činjenica je da takmičare užasno nervira zvuk Majinih štiklica kojima danonoćno namerno lupka po kući, pa su konačno rešili da joj stanu na put. Grupica, koju je predvodio takozvani kuhinjski klan, okupila se i došla na ideju da Sašine pretnje sprovede u delo. I dok su se ostali snebivali da se late testere, Marina je odlučila da bude harambaša i isekla je štiklu Majine čizme! Postoji čak i snimak te akcije, ali produkcija je odlučila da još neko vreme gledaoce drži u neizvesnosti - priča za „Alo!“ dobro obavešteni izvor, blizak producentima „Farme“.
U želji da proverimo naša saznanja, kontaktirali smo produkciju Televizije „Pink“, međutim, oni nisu želeli da komentarišu ovaj događaj.

Zanimljivo je da je tokom rasprave o aferi „štikla“ Marina bila posebno začuđena Majinom tvrdnjom „da ona zna ko je to uradio“:
- Marina, sigurna sam da ti verovatno znaš ko je to uradio - na šta se Perazićeva brecnula:
- Šta ti to znači „da ja možda znam“?! Ili znam ili ne znam - odgovorila je nekadašnja seks bomba, posle čega su se gotovo svi farmeri dobrovoljno prijavili kao počinioci.
Izvor: Alo!

Dalje...

Strip Poker: Skinite je do kraja!

Zasto se ne bi malo zabavili u ove zimske dane? Neka igre pocnu!

Uzivajte u igri pokera, ali i u vasoj divnoj protivnici, koju cete, uz malo kartaske srece, videti u vise nego neformalnom izdanju. Ona je spremna, a Vi? Dovolje je da, za pocetak, kliknete na slicicu levo i - neka igre pocnu! Strip Poker se, inace, temelje na verziji pokera Five-card draw, a ako Vam nesto nije jasno - ovde su objasnjenja.

Dalje...

Najbolje pesme decenije: Beyonce na celu!

Britanski muzički časopis "NME" objavio je listu najboljih pesma koje su nastale u prvoj deceniji novog milenijuma.

Beyonce - Crazy In Love .mp3


Found at bee mp3 search engine

Na listi 100 singlova koji su objavljeni posle 2000. godine pobedu je odnela Bijonse i njena pesma "Crazy In Love" sa albuma "Dangerously In Love" iz 2003. Kliknite gore da je preslusate!

RnB pevačica je iza sebe ostavila slavnu grupu MGMT sa singlom "Time To Pretend", a na trećem mestu su The Strokes i njihova pesma "Hard To Explain".
Četvrta je MIA i njen singl "Paper Planes", dok je hit "Hey Ya!" hip hom dua OutKast na petoj poziciji najboljih pesama decenije.
Na šestom mestu je The Rapture sa "House Of Jealous Lovers", a prate ih Klaxons sa singlom "Golden Skans".
Blur i njihovo ostvarenje iz 2003. "Out Of Time" su na osmoj poziciji, Arcade Fire i njihov singl "Rebellion (Lies)'' su deveti, dok su na desetoj poziciji Arctic Monkeys sa pesmom "A Certain Romance".

Dalje...

Pivo za zdravlje

Čaša piva dnevno može samo da koristi organizmu. Kao i vino, ako se koristi u razumnim količinama može da koristi kao lek - receno je na promociji brošure „Efekti umerenog konzumiranja piva“ u Beogradu. Ziveli vi nama!

- Brošura sadrži kratak rezime najvažnijih rezultata dobijenih poslednjih godina o blagotvornim efektima piva, kao i podatke koji su publikovani u uglednim medicinskim časopisima i koji su prošli ozbiljnu stručnu recenziju - navela je prof. dr Ida Leskošek-Čukalović, autor predgovora brošure i šef Katedre za tehnologiju konzervisanja i vrenja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pivo je bogato vodom, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Recimo, u pivu ima vitamina B grupe, posebno B1, B2, B3, B6, i magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, gvožđa i cinka. Bogato je ugljenim hidratima, proteinima i flavonoidima, ali i antioksidansima.

Dalje...

Napravite sopstveni wallpaper za svoj desktop

Znate vec da je Internet skladiste brojnih slika. Lako je izabrati onu koja vam se sviđa za desktop vašeg računara, ali kako bi bilo kreirati sopstvenu pozadinu?

Za sve to nisu vam potrebne nikakve profesionalne veštine ili prethodno znanje. Dovoljno je posetiti Wallpapers.X3Studios.com i napraviti sopstveni wallpaper u par jednostavnih koraka.

Nakon uvodne animacije na dnu imate dvije opcije. Levo možete pretraživati postojeće wallpapere koje su stvorili korisnici. U ovom trenutku ih je preko 850. Možete ih sortirati na nekoliko načina, a možete ih i oceniti.
Nakon što pronađete neki koji vam se sviđa pohranite ga na vašem računaru u rezoluciji koja vam najviše odgovara. Zgodna stvar, ali ipak - glavna funkcija stranice je kreiranje sopstvenih wallpapera. Tamo vas vodi klik na donjem desnom delu stranice. Odmah ćete dobiti pregled svih alata koje vam stoje na raspolaganju. Kliknite OK i bacite se na posao.
Rezultat nece izostati!

Dalje...

Trista cuda na Radio Krusevcu

Trista cuda je nova emisija regionalnog Radio Krusevca. Subotom od deset do podne - najsvezije informacije i zanimljivosti iz sveta informacionih tenologija: kompjuteri, softver, internet, mobilni telefoni, igre... I mnogo digitalne zabave!!! Urednik i voditelj emisije Slavoljub Markovic

Tema prve emisije je novi Majkrosoftov operativni sistem Vindouz 7. U "Aktuelnostima" bice reci o tome da li se PDV na racunare povecava na 18 odsto, ali i o novoj knjizi Stanka Stojiljkovica " Mozak na cipu - Da li ce masine iskoreniti ljude"...

Rubrika Na mrezi pozabavice se rezultatima drugog Web Festa, koji je zavrsen dodelom nagrada najboljim internet sajtovima u regionu. Akademski slikar Jovan Marinkovic govori o prednostima i zamkama virtuelnog sveta, a Dusan Ivanovic o svom iskustvu u reality show. Iz "digitalnih vesti" saznacete da je Srbija svetski rekorder prema broju zarazenih kompjutera. PC doktor vas savetuje kako da popravite registri bazu racunara. Tu su jos i top softveri, Digitalni arhiv, IT vic nedelje... i jos 300 cuda!

Dalje...

Beovizija se gasi?

„Beovizija“, na kojoj se bira naš predstavnik na izboru za „Pesmu Evrovizije“, izgleda pred gašenjem!

Nakon povlačenja brojnih zemalja, i Radio-televizija Srbije sve je bliža odluci da ugasi festival i delegata za „Evrosong“ bira po novom sistemu - jedan izvođač, tri pesme.

To u praksi znači da RTS izabere interpretatora koji otpeva tri numere, a publika glasa sa kojom pesmom će da učestvuje na „Evrosongu“. Na koji tačno način će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju koje se 25, 27. i 29. maja 2010. godine održava u Norveškoj, biće poznato za nekoliko dana.
- Dogovaramo se šta bi bilo najbolje. Još nismo definitivno odlučili da li ćemo srpskog predstavnika birati kao i prethodnih godina na „Beoviziji“ ili na neki drugi način, kako to rade zemlje u okruženju. Postoje razni predlozi, a konačni rezultati dogovora u RTS-u znaće se za nekoliko dana - rekla je Duška Vučinić-Lučić, šef PR službe RTS za „Vesti“.
Inače, prva „Beovizija“ održana je 2003. godine na inicijativu Marine Tucaković i zamišljena je kao takmičarski festival na kome se bira predstavnik, tada zajedničke države Srbije i Crne Gore na „Evrosongu“.
Izvor: Alo!

Dalje...

Seksi Sandra Valterović: 1.000 stepeni

Sandra Valterović, bivsa stanarka Velikog brata, snimila je novu pesmu.

Sandra je najavila i snimanje spota za ovu pesmu:
- Pesma „1.000 stepeni“ mi je baš po meri. Na „jutjubu“ je preslušana mnogo puta, što me izuzetno raduje. Trenutno sa saradnicima razrađujemo plan u vezi sa spotom, šta i kako uraditi, a ostati dosledan sebi - rekla je Seksi Sandra za "Alo!"

Dalje...

Stanari Farme snimace pravu TV seriju!

Farmeri Maja Nikolić, Bebi Dol, Aleksandar Jovanović i Igor Lazić po izlasku sa „Farme" mogli po zavrsetku TV šoua da zaigraju u novoj Pinkovoj seriji!

Prema pisanju Pressa, producenti TV Pinka su oduševljeni njihovim ulogama u seriji „Između ljubavi i mržnje", koju na „Farmi" snimaju po uzoru na španske sapunice, i planiraju da ih angažuju u novoj igranoj seriji koju će snimati u prvoj polovini iduce godine!

- Maja se u ljubavnim scenama sa Topalkom pokazala kao izuzetna glumica, pa će joj producenti ponuditi ulogu zavodnice. Bebi Dol je veoma simpatična producentima jer je odlično dočarala lik tetke u seriji.
S obzirom na to da se Nigor pokazao kao veliki šoumen i imitator, planiraju da mu ponude nekoliko potpuno različitih uloga. Osim glumom, Sale Jovanović je oduševio reditelja Pinka i kao voditelj parodije rijalitija „Sve za ljubav".
Producenti su svesni da će ovim potezom naljutiti profesionalne glumce, ali znaju da će angažovanjem farmera znatno podići gledanost serijskog programa - kaže izvor Pressa blizak producentima.
Izvor: Press

Dalje...

Oženio virtuelnu devojku (VIDEO)

Iza sedam mora i sedam gora ima jedna zemlja čudnih ljudi i još čudnijih običaja, a ime joj je Japan. Japanac koji se identifikuje kao Sal9000 oženio se s Nene Anegasaki, likom iz Nintendo DS video igre "Love Plus". Srecno im bilo!


Dalje...

Vanzemaljci su stigli pre 12.000 godina

NASA-ini naucnici veruju da je život s Marsa u obliku bakterija na Zemlju 'sleteo' pre 13 hiljada godina i to na meteoritu koji je pao na Antarktik.

Fosilizovani ostaci nađeni na meteoritu Allen Hills 84001, prema njihovim tvrdnjama, ostaci su bakterija koje su zajedno s meteoritom 'topredovane' s Marsa usled nekog sudara u kome je planeta ucestvocala, i to pre 16 miliona godina, piše Telegraph.

Taj je meteorit, inače, postao svjetski poznat 1996. godine, kada su te strukture na njemu pronađene. Znanstvenici su prvo pomislili da se radi o ostacima bakterija s Marsa. No, ta teorija ubrzo je napuštena kao definitivna. Dio znanstvenika tvrdio je da se radi organizmima zemaljskog porijekla, no bilo je idrugih teorija. 'Mnogi znanstvenici raspravljali su o tome jesu li to doista fosilizirani ostaci organizama ili su strukture nastale kao posljedica udara asteroida ili nečeg sličnog u Mars, kada je stijena odbačena u svemir', kaže znanstvenica Emily Baldwin.
No, NASA-ini stručnjaci sada tvrde da imaju jake dokaze kako se ipak radi o autentičnim 'marsovcima'. Tvrde da su dokazali kako strukture na meteoritu nisu mogle nastati uslijed udara. 'Ako se pokaže da strukture nisu nastale uslijed udara niti u 13.000 godina koliko je meteorit bio u zarobljen u antarktičkom ledu, onda imamo posla s organizmima izvanzemaljskog porijekla i to bi moglo mnogo pridonijeti našem razumijevanju nastanka života u Sunčevom sustavu', smatra Baldwin.
Colin Pillinger, s jednog britanskog sveučilišta, smatra da su NASA-ini stručnjaci obavili dobar posao. 'To je vrlo kvalitetan rad koji pruža prilično čvrste dokaze za svoje tvrdnje. Ti su ljudi godinama radili na tome i napravili vrlo preciznu studiju, koju potpisuju respektabilna imena', smatra on. Tim stručnjaka, koji je vodila Kathie Thomas-Keprta, pomoću mikroskopa s posebno jakom rezolucijom, kakvi nisu postojali prije 13 godina, pronašao je, kako kažu, neuobičajene kemijske i fizičke tragove koje ne mogu upućivati ni na što drugo nego da je stijena bila izložena djelovanju tekuće vode na Marsu prije nekih 3 i pol milijarde godina.
Očekuje se da će NASA krajem tjedna i službeno obznaniti ovo otkriće. (Dnevnik)

Dalje...

Gordana Pop Lazić u Skupštini cipelom gađala Gordanu Čomić (VIDEO)

Poslanica SRS Gordana Pop Lazić u Skupštini Srbije je cipelom gađala Gordanu Čomić, predsedavajuću parlamenta



Iako je Čomić posle, kako je rekla, "slučaja cipela" izrekla meru udaljavanja poslanice radikala iz skupštinske sale, Pop Lazić je ostala na mestu, okružena stranačkim kolegama. Čomić je ocenila da je Pop Lazić time urušila ugled parlamenta i zamolila obezbeđenje da vrati predmet koji je vlasništvo Pop Lazićeve.

Pop Lazić je izjavila da je to što je gađala cipelom predsedavajuću Skupštine bio simboličan čin kojim je pokazala neposlušnost i protest zbog vređanja dostojanstva poslanika.
"Ovo je dozvoljen i legitiman način protesta poslanika koji predstavlja narod, a koji parlamentu ne može da kaže šta narod misli", rekla je Pop Lazić novinarima u Skupštini Srbije. Ona je rekla da se radikali ne slažu sa načinom rada skupštine jer predsedavajući stalno opominje poslanike te tranke i ne dozvoljava im da govore.
"Ništa ne radim instiktivno, sve radim sa namerom", rekla je Pop Lazić i poručila da će istorija pokazati ko je bio u pravu i da će javnost da proceni da li je njen čin bio opravdan, prenela je Beta.
Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović rekao je novinarima da su se poslanici SRS nakon poziva obezbeđenja okupili oko Gordane Pop Lazić i da će prvo morati na silu da izbace sve radikale, pa tek onda nju.
On je istakao da ide cipelu da je pokaže delegaciji Kineske asocijacije za međunarodno razumevanje koja je u međuvremenu došla da sa galerije prati sednicu. Todorović je još rekao da je to druga cipela koja će, posle iračke, ući u istoriju.
Pop Lazić je pre dva dana negodovala što joj, kako je navela, nije omogućeno da govori o povredi Poslovnika jer je predsedavajuća nije primetila da se javila i upitala da li treba da izuje cipelu i da gađa da bi je primetili.
Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je poslanicu Pop-Lazić sa 32.000 dinara zbog toga što je gađala cipelom Gordanu Čomić.
Sednici odbora nisu prisustvovali predstavnici opozicionih stranka. Administrativni odbor je osudio ponašanje poslanice Pop Lazić iz Srpske radikalne stranke jer, kako je navedeno, narušava ugled parlamenta.

Dalje...

Bojan Jovanovski - Boki 13 ulazi na Farmu?!

Ovih dana se spekuliše da na Farmu ulazi novo lice i to ni manje ni više nego kontroverzni Boki 13 odnosno Bojan Jovanovski.

Makedonski pevač Bojan Jovanovski poznat je po tome što se oblači u brendiranu žensku garderobu, šminka se i mrzi sve što ima veze sa selom - pise Farma TV. "Sve u svemu prava kraljica drame! Ako on postane farmer, to će biti apsolutni hit!" dodaje jedan od Internet portla. Verovatno cemo uskoro saznati da li ce na Farmi zaista biti pojacanja, posto show i tako ulazi u zavrsnu fazu...

Dalje...

Najavljen super brzi Internet Explorer 9

Microsoft je prikazao ranu verziju Internet Explorer 9 pretraživača, za koji tvrdi da će biti prilično brz i opremljen novim funkcijama.

Novi pretraživač odlikovaće se velikom brzinom prikaza stranica, po čemu bi trebalo da zaseni i Chrome, Operu i Firefox. Od novih funkcija, tu je i hardverska akceleracija tekst podrške korišćenjem Direct Write i Direct 2D standarda, tekst animacija koja ne zahteva promene na sajtu i druge. Novi IE se neće pojaviti u bližoj budućnosti, ali sva dosadašnja testiranja pokazuju da Microsoft vredno radi kako bi na tržište lansirao najbrži pretraživač.

Dalje...

Uklonite lažne antivirusne programe: Remove Fake Antivirus

Remove Fake Antivirus je korisni program koji će ukloniti sve lažne Antivirusne programe s Vašeg računara.

Ovaj program je dovoljno pokrenuti - dakle ne iziskuje instalaciju - i pokrenuti proces skeniranja. Ukoliko program naiđe na neželjene stanare na Vašem računaru iste će odmah ukloniti!
Download

Dalje...

PULS: Sergej Trifunović o devojci Ani Vučelić

Sergej Trifunović u novom broju magazina „Puls” odgovarao je na pitanja čitalaca. Odgovarajući na pitanje Kristini iz Pančeva, rekao da je srećan sa Anom.

- Zajedno smo godinu i po dana. I ne postoji nikakva barijera u godinama. Ana ima 23 godine, ali nije mala. Pametna je i zrela devojka. Ljubav nema veze s godinama - rekao je Sergej.

Na pitanje Bojane iz Banjaluke sa koliko godina je počeo da glumi, rekao je:
- Počeo sam da glumim sa osam godina, predstava je bila „Vašar u Topoli” Dobrice Erića, u Kruševačkom pozorištu. Prvi film mi je bio „Tuđa Amerika” 1994. I to je bilo fenomenalno iskustvo - objasnio je Sergej.
Jelenu iz Kostolca zanimalo je „da li sebe vidi kao roditelja za par godina i kakav bi otac bio, strog, previše popustljiv ili nešto treće”.
- Apsolutno ne znam kakav bih roditelj bio, danas sam razmišljao na tu temu jer imam mačku u kući koja ulazi u pubertet i počinje da divlja. Shvatio sam da nemam živce i da se ponašam kao histerični roditelj prema detetu: „Olivere, ostavi to! Olivere, siđi sa simsa! Olivere, izađi iz cveća!”. Pomislih - kakav bih bio prema detetu kad ovako vičem na mačku?! Verovatno dobar, srediću živce do tada. A dečak ili devojčica? Moj prijatelj kaže - neka bude muško, pa nek bude šta hoće. A u mom slučaju je - neka bude žensko, pa nek bude šta hoće.
Izvor: Blic

Dalje...

YouTube automatski titluje video sadržaje

YouTube uvodi automatsko titlovanje svojih video sadržaja zahvaljujući procesu prepoznavanja glasova.

Tehnologija "Automatic Captions" omogućava automatsko pojavljivanje titlova na video sadržaju korišćenjem sistema za vokalno prepoznavanje koje koristi i "Google"-ova usluga "Google Voice", a koji omogućava "prevod" zvukova koji se čuju na video snimku u pisane reči.

Dalje...

Danijela Dimitrovska model “Victoria’s Secret”!

Manekenka Danijela Dimitrovska od sledeće godine postaće jedan od čuvenih anđela brenda donjeg veša “Victoria’s Secret”. Lepotica iz Požarevca sada kaže da je jako srećna zbog još jednog velikog uspeha.

Danijela je poslednjih godina bila jako uspešna što na modnim pistama, što kao zaštitno lice mnogih poznatih brendova kao što su “Trussardi”, “Yves Saint Laurent“ i drugi… “Uzbuđena sam zbog ove vesti jer sam zaista dugo priželjkivala da postanem “Victoria’s Secret“ model” – rekla je Danijela Dimitrovska za dnevnik "Alo!".

Dalje...

Microsoft Office 2010 Beta - besplatan download

Microsoft je omogućio besplatno preuzimanje poslednje beta verzije svog najnovije generacije Office paketa, koju cete moći će potpuno besplatno koriste sledećih godinu dana.

Office 2010 Beta donosi dosta noviteta, kao što je povezivanje email programa Outlook sa društvenim servisima kao što su Windows Live, LinkeIn i drugi. Osim paketa namenjenog računarima, Microsoft je besplatno ponudio i verziju za mobilne telefone Office Mobile 2010. Posle ovog test perioda, Office 2010 će biti predstavljen u konačnoj verziji. koliko želite da probate paket, možete ga skinuti sa ove adrese.

Dalje...

Seka Aleksić se ošišala na ćelavo

Seka Aleksić je deo svoje kose odsekla do glave, po ugledu na mladu pevačicu sa Barbadosa, Rijanu, a kakav će odaziv imati kod publike, ostaje da vidimo.

S obzirom na ovako radikalan potez, sa nestrpljenjem se očekuje Sekin novi album i čekaju iznenađenja. Inače, pevačica je uz pomoć svog dečka Veljka Piljkića stesala liniju, a kosu, ili ono što je ostalo od nje, ofarbala je u tamno smeđe.

Dalje...

Kristijanu Goluboviću policija zabranila je ulazak u Hrvatsku

Hrvatska policija zabranila je ulazak Kristijanu Goluboviću u tu državu na osnovu sigurnosne procene i njegove prošlosti, javljaju hrvatski mediji, a prenosi Mondo

Kako piše hrvatski portal index.hr, splitski gradonačelnik Željko Kerum je rekao da Golubović ne može da bude dobrodošao u Splitu i Hrvatskoj, niti sportski uzor. "Ne ulazeći u razloge pozivanja Kristijana Golubovića držim da bi hrvatska policija trebala svakako da razmotri, ako ne i zabrani ulazak zakonski nepodobnih osoba na hrvatsku teritoriju", komentarisao je Kerum.

Na najavu Golubovićevog gostovanje reagovali su i branitelji, a sve je nagoveštavalo velike nevolje u subotu na Gripama i obračun s neželjenim gostom i njegovim telohraniteljima.
Organizator borilačkih mečeva Gordan Vatavuk je izjavio da mu je žao odluke policije.
"Hteo sam da predstavim Golubovića kao sportistu, a ne kriminalca", rekao je Vatavuk objašnjavajući da je Kristijan trebalo da nastupi u uvodnoj borbi i da su novine sve prenaduvale, pa su stvari otišle predaleko.
"Millenium će se održati, nije Golubović jedini koji je trebalo da nastupi, borilački spektakl može i bez njega", napominje Vatavuk.

Dalje...

Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) se udaje

Ejmi Vajnhaus će se navodno ponovo udati za svog bivšeg supruga, Blejka filder Sivila.

Ejmi i Blejk planiraju da se ponovo venčaju za tri meseca, a prema pisanju britanskih medija njih dvoje se redovno viđaju od kada je on izašao iz zatvora. Ejmi je u međuvremnu u potpunosti promenila način života, i nastoji da bude uzorna zvezda svojim fanovima. Za razliku od prošle godine, kada su je paparaci slikali kako polugola, pijana i drogirana povraća ulicom, sada je "hvataju" u odlascima u teratanu.

Vajnhausova je nedavno i povećala je grudi, a idućeg meseca planira i da operiše nos. Redovno je u studiju gde već više od godinu dana priprema svoj novi album.
Sa druge strane, Bjelk se trudi da ponovo ne dođe u sukob sa zakonom, jer je već nekoliko puta izlazio i bio vraćan u zatvor zbog drogiranja i nasilničkog ponašanja.
"Oboje znamo da smo se razveli samo na papiru i brak je ono što ponovo želimo. Čujemo se desetak puta dnevno, a rekla mi je da želi ponovo da stavi verenički prsten i to onaj koji sam joj dao prvi put. Mislim da je koštao oko 2.000 funti", pohvalio se Blejk prijatelju koji je sve ispričao tabloidima.
Ejmi i Blejk su i na Facebooku naveli da su u braku, ali prema rečima Blejkovog prijatelja to je bila samo šala koja će uskoro postati stvarnost.

Dalje...

Aleksandra Đorđević., supruga Bore Čorbe

Informacija da se Bora Đorđević oženio pre šest dana je obišla čitavu Srbiju. Tim povodom, "Vecernje novosti" su razgovarale sa njegovom suprugom, Aleksandrom

Iako je u trenutku razgovora vozila automobil, Aleksandra je ljubazno odgovarala na naša pitanja, dok joj je Bora sa mesta suvozača suflirao. Na pitanje kako su se upoznali, Aleksandra (31) je za "Novosti" rekla: - Boru sam upoznala u Americi, pre tri godine, na koncertu u Detroitu. Razmenili smo telefonske brojeve i ostali u kontaktu...

* Znači, vi ste ta misteriozna Amerikanka, arhitekta Ivana Savić, kako su vas srpski mediji dugo oslovljavali, a zbog koje se Bora načisto promenio nabolje?
- Štampa je sve vreme bila u zabludi.Nemamo pojma ko je Ivana Savić i mnogo nam je žao ukoliko smo osobi pod tim imenom prouzrokovali bilo kakve probleme. Takođe, po profesiji sam zubni tehničar, a ne arhitekta, kako su pisali.
* Šta vas je privuklo kod Bore Đorđevića?
- Sve me je privuklo. On je najdivnije biće koje sam ikad upoznala.
* Kako vas je zaprosio?
- Sedeli smo u kafiću kada me je zaprosio, ali nisam bila iznenađena, jer smo već tri godine u vezi.
* Da li je tačno da ste se venčali u minut do ponoć?
- Jeste. Mi sve radimo u poslednji minut. Registrovali smo se na Rudniku, došao je matičar, imali smo dva kuma i dva svata. Sve je bilo završeno za 20 minuta. Meni je kuma bila moja stara školska drugarica Mira, a Bori je kumovao njegov drugar Adžo. U svatove su nam došli Kalc i Okac. Bora je na poklon dobio tabakeru, a ja plišanog medu, budući da pored sebe već imam jednog velikog medu. Inače, Bora ima vikendicu na Rudniku, a ja sam rodom iz Gornjeg Milanovca.
* Da li ćete upriličiti i crkveno venčanje?
- Najverovatnije. Dogovorićemo se kada.
* Hoćete li poraditi na njegovim porocima, kao što je kladionica?
- Ne smeta mi što ide u kladionice. Kladim se i ja. Kod Bore mi ništa ne smeta!
* Planirate li proširenje porodice?
- Da, radimo na tome (smeh).

Dalje...

Ceca Ražnatović u crvenim gaćicama za doček Nove godine

Ceca Ražnatović svakog 31. decembra oblači crveni veš ispod glamuroznih haljina prestižnih robnih marki. Najveća eks-Ju folk zvezda priznala je da je sujeverna i da svaku Novu godinu dočekuje odevena u neki crveni komad odeće da bi je pratila sreća

- Svake Nove godine se opredeljujem za garderobu, najčešće haljinu u kojoj će mi pre svega biti udobno. Ali, ono od čega nikada ne odstupam je običaj da u novu godinu uđem sa nečim crvenim na sebi. To donosi sreću - priznala je Ražnatovićeva za jedan tabloid, ali nije htela da potvrdi ono što svi naslućujemo - da Novu godinu dočekuje u crvenom vešu koji, kako se veruje, donosi sreću.

- Sreću može da donese i rajf, a ne samo gaćice. Verovatno publika i moji gosti na Sajmu, gde ću pevati za ovu Novu godinu, neće videti šta ću imati crveno na sebi ispod „versaće" haljine za koju se odlučim. Videćete moj crveni komad garderobe jedino ako se odlučim za crvenu haljinu - poručila je Ražnatovićeva.
Izvor: Prees

Dalje...

Ja imam talenat: Polufinalisti!

Deveta epizoda najvećeg takmičarskog šoua donela je do sada neviđene nastupe, ali i odabir 40 najtalenata!

Posle pregleda, kucnuo je čas da se Danica, Ivan i Mili zatvore u sobu, i počnu da većaju. Prijave kandidata ocenjivane su na osnovu glasa, stasa, raspoloženja, energije, šarma, pa čak i stajlinga! "Prođu" su imali oni koji su se obukli opušteno, ali prikazali talenat dostojan svečane odeće i pune svetske sale...

Stotine takmičara prodefilovalo je pred žirijem – Ivanom Tasovcem, Danicom Maksimović i Aleksandrom Milićem Milijem. Neki su otišli sa osmehom, neki u suzama, ali ipak je potrebno nešto posebno da bi se prošlo u dalje takmičenje.
U devetoj emisiji videli smo i porodični bend Šikmana, poznatiji kao Šik Bend, gospodina koji recituje stihove preminulim drugovima sa Golog otoka, više nego monotono preskakanje konopca...
Žiri je zapanjeno gledao i loš muški striptiz, gomilu netalentovanih pevača i pevačica,
"Ovo je nadrealno", komentarisao je Mili samozvane kompozitore i tekstopisce.
U kratkom pregledu prethodnih talenata ipak nije došao do izražaja "otrovni" jezik žirija, nego su takmičari uglavnom odlazili uz ljubazne i više nego konstruktivne kritike.
Nakon pregleda, kucnuo je čas da se Danica, Ivan i Mili zatvore u sobu, i počnu da većaju. Prijave kandidata ocenjivane su na osnovu glasa, stasa, raspoloženja, energije, šarma, pa čak i stajlinga! "Prođu" su imali oni koji su se obukli opušteno, ali prikazali talenat dostojan svečane odeće i pune svetske sale... Bilo je nesuglasica, ali i smeha!
Posle svega, dosao je trenutak da se Danica, Ivan i Mili zatvore u sobu, i počnu da većaju.
Odabrani polufinalisti su...

Pevanje:
Senka Petrović
Nela Vukotić
Božidar Vrećo
Tara Vukmanović
Marko Janković
Biljana Đurđević
Sandra Torodović
Pavle Joksimović
Marko Pavlović
Slobodanka Radojević
Boris i Milena
Jovana Jovanović
Sofija Petrović
Marija Lazić
Andrea Raičević
Katarina Kočetova
Jasmina Numić-Pera
Jana Nikolić
Oliver Katić

Muzika:
Mateja Jezdić (bubanj)
SPE (perkusije)
Sandra, Darko i Danijel Piler (gudači)

Ples:
USB
Aleksandra Ristevski
DC Team
Helena Rosa (erotski ples)
Ultra Dance
Venera
Miloš i Helena
City dance studio
Petar i Dalibor
Goran Vidajić
Aleksandar i Ilija
Mam Talent
! Crew

Ostalo:
Za Ned Do (borilačke veštine)
Marko i Vedran (Svibor)
Džordž Dajmond (mađioničar)
Dragana Savić (gimnastika)
Bojan Andrić (borilačke veštine)

Posle odabira ostalih najvećih talenata, sledi pet polufinala, iz kojih će biti odabrano po dvoje takmičara, odnosno tačaka. Njih deset boriće se u finalu krajem decembra za 100.000 evra, automobil i slavu!

Dalje...

Mirjana Stamenić u Velikom bratu

U kuću Velikog brata je ušla atraktivna medicinska sestra Mirjana Stamenić, koja je za sebe rekla da joj se "sviđa kad muškarac plače i kad pati", a dodala je i da "voli da bude kučka"!

"Za sebe mislim da sam atraktivna i zgodna, nema muškarca koji se ne okreće za mnom. Muvali su me doktori", kaže 23-godišnja Užičanka, medicinska sestru koja radi u Beogradu, a kada je ušla u kuću Mirjana se izljubila sa školskim drugom iz Užica Arsom.

Mirka ima dečka, hobi joj je odlazak u kupovinu, obožava Sergeja Ćetkovića i trilere.
- Prijavila sam se zato što na kastingu prvi put nisam prošla, a iskoristili su me za marketing. Nikad ne odbacujem ono što zaslužujem. Moji motivi za učestvovanje u VB-u su novac i druženje. Savršen dan mi je kada uspem da završim sve obaveze i da se usput vidim sa prijateljima - rekla je Mirka.
Inace, umesto uobičajenog izbacivanja, Veliki Brat je ovog ponedeljka napunio kuću, u čemu su mu pomogli i ukućani.
Kuću u Košutnjaku, tačnije dvorište kuće ponovo su videle sve dosadašnje takmičarke - Sexy Sandra, Violeta, Danica, Tanja i Indijana. A ukućani su davali poene (od jedan do pet) svakoj od njih. Posle, manje-više, očekivanog glasanja, Banjalučanka Indijana i Danica iz Inđije bile su izjednačene, jer su obe imale po 36 poena.
Odlučila je karta sreće, pa se u šou vratila Danica, na, malo je reći, oduševljenje Arse!
Arsa, međutim, ne zna šta je sve Danica izjavljivala po izlasku iz kuće, a jedna od njenih rečenica je bila i da je "Karlo njen tip muškarca"...Hm, da li će biti povoda za novi sukob Karla i Arse?
Ali, Veliki Brat je u kuću vratio i bivšu takmičarku sa najmanje poena (23), a to je bila Tanja iz Zemuna, koja je iz kuće izbačena 9. novembra.

Dalje...

Sandra Bulok pokazala vaginu!

Iscrpljena celodnevnim snimanjem i zahtevnim tempom rada, glumica Sandra Bulok je za vreme snimanje jedne golišave scene umesto gole guze pokazala međunožje.

Na snimanju filma „Prisila na bak“ Bulokova nije bila baš sigurna kakva se poza od nje očekuje, pa je improvizovala. Rediteljka filma Ana Flečer je u jednom trenutku povikala na setu: „Sandra, ispala ti je vagina, da si je odmah pokrila!''
Video!

Dalje...

Horoskop za decembar-prosinac 2009.

Godina 2009. ulazi u zavrsnicu. A obelezice je vladavina Strelca, izmedju 23. novembra/studenog i 21. decembra/prosinca. Sta vas u tom mesecnom periodu ocekuje, procitajte u nastavku

Decembar je nazvan po „decem“ (deseti mesec) rimskog kalendara. Kod Srba, kao i kod nekih slovenskih naroda, naziva se još i božićni mesec, prosinac (stari izraz) i koledar kao i u starosrpskom. Na staroruskom studenij, slično staroslovenskom i srpskom studen. Na slovenačkom i ukrajinskom gruden slično poljskom grudžien. Kod Hrvata i Srba se naziva prosinac odnosno decembar, slično češkom prosinec. Na beloruskom snežanь. Ali, znamo sta vas interesuje vise od ovoga - kakva je mesecna zapovest zvezda za kraj novembra i decembar 2009...




Mesecni horoskop donosimo zahvaljujuci RSS servisu The Conoplja News (Zivot plus)
Ilustracija: mielikkisrealm.files.wordpress.com

Dalje...

FarmVille: Postanite Farmer na Facebooku

Facebook je omogućuje da se u ulozi farmera oprobate u igrici. FarmVille igra od juna je privukla više od 60 miliona Facebook korisnika.

Skoro polovina članova ovog popularnog sajta postala je zavisna od sađenja virtuelnih biljaka i uzgajanja stoke, dok druga polovina igru nije nikada igrala ali je njen fan. Ljudi iz kompanije Zynga, koja je tvorac ove igrice, tvrde da bar 22 miliona korisnika posećuje svoju (ili farmu nekog od prijatelja) na dnevnom nivou.

Eksperti za igre ali i sami igrači ističu da igrica ima potencijala da se dugo održi i to naročito zbog velikog broja novih korisnika koje svakodnevno privlači.
Eksperti čak ovu igru svrstavaju u kategoriju "humanog igranja", jer se bazira na kooperaciji, strategiji i kreaciji a ne na destrukciji, kao većina drugih igara
Dakle, ako vam se neko dugo ne javlja na telefon samo proverite Facebook, sigurno je "onlajn" i sadi biljke ili se bavi stočarstvom na svojoj ličnoj virtuelnoj farmi, pise MTS Mondo.
Link

Dalje...

Đinđi-rinđi - budući muzički hit!

Sloba Jovanović, sin Tome Pantera koji se vratio na televizijsku Farmu u Barajevu, počeo da radi na pesmi koja će se zvati „Đinđi-rinđi“.

- To nam je sada prioritet. Pesma je ispala sjajno i mislim da će biti veliki hit. Čuli smo još neke odlične pesme i trenutno biramo, pa će Toma kad izađe odmah u studio da sve snimimo - rekao je za dnevnik "Alo!" Sloba Jovanović.

Dalje...

Marijana Kovačević, čudotvorna isceliteljka Lamparda izlečila za jedan dan

Čuvena srpska doktorka Marijana Kovačevića uspela je da sanira povredu zadnje lože najboljem igraču Čelzija Frenku Lampardu za samo jedan dan, pise "Press"

Naime, jedan od najboljih veznih igrača na svetu doputovao je u Beograd u petak posle podne kako bi se podvrgao jednom jedinom tretmanu kod doktorke Kovačević, a već u subotu je objavljeno da će biti spreman za naredni derbi protiv Arsenala, iako mu je prethodno prognozirana višenedeljna pauza!

Fudbaler Čelzija povredio se na krajnje bizaran način, uoči prijateljskog meča između reprezentacija Engleske i Brazila. On je istegao zadnju ložu tokom višečasovnog avionskog leta za Katar, a prema prvim prognozama, trebalo je da odsustvuje sa terena čak tri sedmice. Ipak, Lampard se po povratku u Čelzi konsultovao sa medicinskim timom „plavaca" i odlučio da sledi primer brojnih zvezda Premijer lige koje su se tokom prošle sedmice uverile u „natprirodne" moći doktorke Marijane Kovačević. Naravno, Lampard, kao i ostali superstarovi sa Ostrva, nije želeo da priča o terapijama konjskom placentom kod Marijane Kovačević, tako da je precizno isplanirao svoj tajni boravak u glavnom gradu Srbije. Bio je na jednom tretmanu, već u subotu se ekspresno vratio u London kako bi prisustvovao meču svoje ekipe protiv Vulverhemptona, a lekari koji su ga praktično otpisali na duži period oduševljeno su saopštili da će Lampard biti spreman za londonski derbi protiv „tobdžija".
Prema izvorima ostrvskih medija, Lamparda je sa doktorkom Kovačević „spojio" mladi reprezentativac Srbije i fudbaler Čelzija na pozajmici u holandskom Tventeu Slobodan Rajković. On je, navodno, Lampardu zakazao pregled putem SMS poruke i omogućio mu da već tokom prošlog petka bude podvrgnut terapiji. Takođe, engleski „Independent" piše da je Lampard bio upoznat sa činjenicom da je Marijana Kovačević podigla veliku prašinu u Srbiji, odnosno da su se za njen slučaj zainteresovali i državni organi. Upravo zbog toga Frenk Lampard nije u petak doputovao u Beograd redovnom linijom iz Londona.
Pored toga što je značajno skratila oporavak Frenku Lampardu, čuvena srpska doktorka farmakologije na indirektan način pomogla je fudbalerima Liverpula da osvoje bod u sudaru sa Mančester sitijem. Strelac izjednačujućeg gola za „redse" bio je Josi Benajun, koji je prošle sedmice takođe bio podvrgnut terapijama konjskom placentom. Benajunu je bila predviđena pauza od mesec dana, ali se on na volšeban način oporavio i čak naterao menadžera Liverpula Rafu Beniteza da sa ushićenjem priča o poduhvatima srpske medicine. Pored Benajuna, kod doktorke Kovačević lečila su se još trojica fudbalera Liverpula, Glen Džonson, Albert Rijera i Fabio Aurelio, baš kao i Holanđanin Robin Van Persi iz londonskog Arsenala.
Takođe, u Beogradu je nedavno boravio i fudbaler Mančester sitija Vinsent Kompani, koji je prema jednoj od „urbanih legendi" odigrao partiju fudbala sa lokalnim momcima u novobeogradskim blokovima.
Izvor: Press

Dalje...

Misica Marijana Grgić napustila Farmu zbog upale slepog creva!

Marijana Grgić, koja je iznenada napustila seosko imanje u Barajevu, ima jaku upalu slepog creva i moraće da se operiše.

Kako pise dnevnik Press, Marijana se u petak žalila na bolove u donjem delu stomaku. Mislila je da se radi o upali jajnika, međutim, lekarskim pregledom ustanovljeno je da aktuelna mis Vojvodine zapravo ima jaku upalu slepog creva, kao i cistu na jajniku.

- Marijanu je u petak ujutro probudio jak bol u stomaku i ona se požalila nekim farmerima, rekavši im da se izgleda prehladila i da je dobila upalu jajnika - navodi sagovornik Pressa blizak producentima, i dodaje:
- Budući da je bol postajao sve nesnosniji, organizatori „Farme" odlučili su da u subotu ujutru Marijanu odvezu u Dom zdravlja u Barajevu, gde su lekari posle pregleda ustanovili da se radi o upali slepog creva. Oni su Marijanu po hitnom postupku prebacili u beogradski Urgentni centar, a potom na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Lekari VMA posle pregleda rekli su da Marijana ne bi trebalo da ostane na farmi jer se radi o jakoj upali slepog creva, ali i da ima cistu na jajniku i da bi bilo najbolje da se operiše u Zrenjaninu, gde i živi. Marijanu su sa VMA vratili na farmu, gde se oprostila sa ostalim takmičarima i onda uputila svojoj kući. Gledaocima rijalitija nije bilo jasno zašto lepa Zrenjaninka bez objašnjenja napušta šou, iako je trebalo da u večernjoj emisiji prema glasovima takmičara bude odlučeno da li ostaje na farmi.
U kratkoj izjavi za Press Milanka Đorđević iz kompanije „Mis Ju" potvrdila nam je da je njihova štićenica napustila šou zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, ali da je još uvek neizvesno kada će biti operisana.
- Marijani je pozlilo u subotu ujutru na farmi, lekari su je pregledali i utvrdili da je reč o slepom crevu i da ima cistu na jajniku. Na VMA su joj uradili sve analize i predložili su joj da se operiše u rodnom Zrenjaninu. Ona se trenutno nalazi u Zrenjaninu, gde joj tamošnji lekari rade dodatne analize i najverovatnije će biti operisana danas ili sutra. Svi se nadamo da će Marijana sve to dobro podneti - rekla je Milanka.
Izvor: Press

Dalje...

Online igrica: Igrajte rukom kao Tjeri Anri

Thierry Henry: Qualifiez la France avec les mains! * Igranje rukom Tjerija Anrija na utakmici između Francuske i Republike Irske našlo se i u internet igrici

Napadač Barselone je praktično odveo "trikolore" u Južnu Afriku asistencijom za izjednačujući pogodak Vilijama Galasa nakon očiglednog igranja rukom, a autori igrice koju možete isprobati na stranici www.jeu-de-main.com, otišli su korak dalje.

Umesto asistencije, igrači u ulozi Tjerija Anrija postižu golove, ubacujući rukom u gol lopte koje padaju.
Nakon virtuelnih 90 minuta pojavljuje se konačni skor i poruka igračima: "Odveli ste Francusku na Svetsko prvenstvo".
Iako je igrica verovatno napravljena da se našali na Anrijev račun, sumnjamo da će biti zabavna Ircima.

Dalje...

Izgubljeni (Lost): Od februara 2009. finalna sezona

Zadnja, šesta sezona ABC-jeve serije Izgubljeni ('Lost') počeće sa prikazivanjem jednosatne epizode 2. februara iduće godine u kojoj će se ukratko sažeti sve što se dogodilo u proteklim sezonama, posle čega će uslediti dvosatna premijerna epizoda nove sezone.

'Lost' je TV drama dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa koja prati živote preživelih u avionskoj nesreći na mističnom tropskom ostrvu u Južnom Pacifiku. Pilot epizoda je prvi put premijerno prikazana 2004. godine. 'Izgubljeni' su inače jedna od najskupljih ikad prikazanih TV serija.

Dalje...

Novi virus gripa otporan na "tamiflu"?

Virus novog gripa koji je otporan na "tamiflu" javio se među pacijentima u jednoj bolnici u Velsu. Virus se prenosi kontaktom sa zaraženom osobom, javlja BBC.

Stručnjaci smatraju da je reč o prvom slučaju u Evropi da se ova vrsta novog gripa otpornog na lekove prenela na nekoliko osoba, mada ističu da je reč o osobama sa ranije postojećim imunološkim problemima.

U svetu je zabeleženo nekoliko izveštaja o otpornosti na "tamiflu", a u SAD je poznat samo jedan slučaj.
Stručnjaci kažu da pojava nove vrste svinjskog gripa otpornog na "tamiflu" nije neočekivana i da nije teža od virusa ovog gripa koji svetom cirkuliše od aprila.

Dalje...

Toma Panters i Pile - povratak na Farmu

Gledaoci su većinom glasova odlučili da se Toma vrati na imanje, ali je Zadruga u šou vratila i Pileta. Obojica nisu krili želju da se vrate na imanje u Barajevo.

"Vidim da je atmosfera na Farmi malo pala, fali im muzika, pa da se žrtvujem", rekao je Toma u svom stilu, pomalo i tužan jer je svestan da će ponovo morati da ostane bez omiljene zanimacije zvane "đinđi rinđi".

Ni Piletu nije bilo svejedno. Želeo je da se vrati na Farmu, sa koje je izbačen nevoljno, odlukom gledalaca, iako se "ubio" učeći.
Sada obojica imaju drugu šansu. Kad su ušli u kuću na Farmi, Tomu i Pileta su grlili, ljubili, žene su vrištale.
"Je l' znaš da bez tebe nismo pevali?", rekla je Maja Nikolić Tomi, a Bebi Dol je vikala: "Jes, jes, muškarci, too!".
U međuvremenu, sa Farme je otišla misica Marijana Grgić. Objašnjeno je da je ona morala da napusti šou "iz zdravstvenih razloga", iako je su farmeri baš u subotu uveče trebali da odluče o njenom ostanku na imanju.
Publika je prethodnih dana mogla da glasa za povratak jednog od osmoro takmičara koji su izbačeni na regularan način.

ODNOS GLASOVA:
1. Toma Jovanović - 34,50 procenata
2. Pile - 22,67 odsto
------------------------------
3. Big Mama - 15,93%
4. Boško Ničić 14,96 ("ovo je odličan procenat glasova za jednog političara. Biće tako i na republičkim").
5. Olja Crnogorac 5,98 ("nisam došla u studio da bih se vratila u onaj sanatorijum").
6. Tanja Đurović 3,6 odsto
7. Tijana Dapčević 1,27 odsto ("verovatno sam bila dosadna ljudima, jer nisam konfliktna ličnost").
8. Slavica Tripunović-Dajana - 1,08 odsto glasova
Izvor: Mondo

Dalje...

Aleksandar Krajišnik pobednik "Survivora"?

Aleksandar Krajišnik (19) pobedio je u drugom ciklusu takmičenja "Survivor Srbija", otkriva Kurir!

Ova informacija poslednjih nedelju dana kruži među ostalim učesnicima, koji su jedni drugima ispričali za koga su glasali na takozvanom velikom veću, kad se odlučivalo o tome ko će osvojiti nagradu od 100.000 evra.

- Mali Aca je gotovo sigurno pobedio, jer je na Velikom veću od osam finalista većina glasala za njega. On je svojim zalaganjem i životnom pričom stekao simpatije većine finalista, koji su njegovo ime stavili u zapečaćene koverte. Postoji teoretska mogućnost da dvoje finalista ima isti broj glasova, i u tom slučaju publika ima ključnu ulogu u presudi, ali do toga po svoj prilici neće doći, jer je Aleksandar osvojio podršku takmičara dovoljnu da mu obezbedi trijumf - potvrdili su neimenovani izvori.
Inače, treba pomenuti da je i pobednik prve sezone "Survivora" Nemanja Pavlov bio poznat čim je ovaj šou počeo da se emituje na televiziji "Fox".
Izvor: Portal Tracarenje

Dalje...

Monstruozno: Ubijali debele i prodavali njihovo salo

Peruanska policija uhapsila je četvoročlanu bandu koja je ubijala gojazne ljude i prodavala njihovo salo kozmetičkim firmama u Evropi po ceni od 15.000 dolara po litru! Monstrumi su brutalno ubijali ljude, komadajući njihova tela, zatim su topili salo, a na kraju su žrtve sahranjivali.

Uhapšeni su Hilario Kuden Simon, označen kao vođa bande, zatim Elmer Segundo Kastiljehos Aguera, Enedin Estelo Klaudijo i Serapio Markos Varamendi Principa, a peruanska policija veruje da je pet članova bande i dalje u bekstvu. Za dvojicu odbeglih članova pretpostavlja se da su Italijani i da su bili spona koja je obezbeđivala prodaju sala na evropskom crnom tržištu.

Ubice su za svoje žrtve birale samo debele ljude. Monstrumi su im obećavali da će im naći posao, a za sastanak sa njima birali su zabačene puteve gde bi ih ubijali. Policija je na osnovu izjava uhapšenih otkrila i plitko zakopane leševe u gradu u centralnom delu Perua, Huanku, u kojima su se nalazili raskomadani delovi tela. U tim grobovima pronađeni su ostaci ljudskih tela, ruke, noge i glave. U neposrednoj blizini grobova otkrivena je i kuća sa laboratorijom u kojoj su ubice svoje žrtve najpre sakatili, a potom topili delove njihovih tela da bi na taj način dobili salo. Dobijenu tečnost bi sipali u flaše koje bi zatim preko organizovane mreže posrednika prodavali evropskim kozmetičkim kompanijama.
Banda je otkrivena početkom ovog meseca nakon što je policija uhapsila jednog od njenih članova na autobuskoj stanici u glavnom gradu Perua, Limi. Kod njega je nađena flaša u kojoj se nalazilo ljudsko salo pripremljeno za dostavu posredniku u Limi. Posrednik u tom lancu trgovine bi ljudsku mast zatim distribuirao do krajnje destinacije u Evropi.
Peruanska policija je na konferenciji za novinare pokazala dve boce sa ljudskom mašću, kao i fotografiju na kojoj se nalazi glava jedne od žrtava koja je bila u stanju raspadanja.
Policijski inspektor Anhel Toledo rekao je da su neki od uhapšenih članova ove bande priznali zločin, kao i da je vođa bande Hilario Simon priznao da je prva ubistva zarad dobijanja sala počinio još pre 30 godina.
Prema pisanju peruanskih medija, ove godine je u delovima zemlje u kojima je banda izvršila zločine nestalo najmanje 60 ljudi, za koje se pretpostavlja da su žrtve bande.
Inače, monstrumi su svojoj družini dali ime Pištakos, na osnovu peruanske legende, prema kojoj su se tako zvale ubice koje su napadale ljude na zabačenim putevima i ubijale ih zbog njihove debljine.
Prema informacijama lokalnih medija, sumnja se da pored ove, na teritoriji Perua postoji bar još nekoliko sličnih bandi.

Cveta crno tržište sala
Pojedini farmaceutski stručnjaci kažu da u svetu cveta crno tržište ljudskim salom. Oni tvrde da se ono u kozmetičkoj industriji upotrebljava zbog svog specifičnog sastava i to u spravljanju raznih krema.
Međutim, postoje i farmaceuti koji su skeptični po pitanju postojanja crnog tržišta ljudskim salom. Jedan od razloga zašto ne veruju u ovakvu trgovinu je i taj što se do ljudskog sala lako može doći i na potpuno legalan način. U svetu se odavno radi liposukcija, a to izvađeno salo može da se upotrebi u kozmetičkoj industriji.
Izvor: Press

Dalje...

Bora Đorđević se ženi

Bora Đorđević je odlučio da se po drugi put oženi! Popularni roker je obavestio najbliže prijatelje da namerava da se venča sa 28 godina mlađom Sandrom Savić, koja živi u Americi.

On je sa atraktivnom Sandrom (poreklom iz Gornjeg Milanovca), kako pise "Press", već nekoliko godina u ljubavnoj vezi, koju su pratili brojni raskidi. Vest da se Bora ženi iznenadila je njegove kolege iz benda, jer je roker dva meseca bio u vezi sa izvesnom Katarinom iz Prokuplja, sa kojom je na koncertu u „Beogradskoj areni" proslavio 57. rođendan.

- Sandra je došla u Beograd neplanirano i poremetila njegov odnos sa Kaćom. Bora je Katarinu naprasno ostavio, iako je izgledalo da imaju stabilnu vezu i da se vole - kaže izvor Pressa blizak legendarnom rokeru.
Bora je nedavno izjavio da je emotivno ispunjen i da bez ljubavi njegov život ne bi imao smisla. On smatra da veza između dvoje ljudi može da se desi uprkos razlici u godinama.
- Dobro je da takva ljubav postoji, iako novi svetski poredak ukida ljubav kao vrednost i kategoriju. Za ljubav nikada nije kasno - rekao je Bora, i dodao da nisu tačne tvrdnje medija da se tajno oženio.
Izvor: Press

Dalje...

Marija Vicković u seriji „Greh njene majke”

U seriji „Greh njene majke”, nastalu po motivima romana Milice Jakovljević, poznatije kao Mir Jam, igra i Marija Vicković, koja je za Blic ispričala po čemu će pamtiti snimanje serije, o saradnji sa Šotrom i svojoj ulozi.

- Ovu seriju ću najviše pamtiti po Sremskim Karlovcima jer sam tamo najviše snimala. Zapravo, ja sam tamo imala svoje ključne scene, a atmosfera na snimanju je bila baš radna - priča Marija, koja je već jednom, u filmu „Zona Zamfirova” imala priliku da sarađuje sa Zdravkom Šotrom.

- Kada se radi sa Šotrom, radi se veoma lako, a kada je vama jasna uloga i priča, onda je sve jednostavno. Šotra vas prepusti zadatku i pomaže vam samo onda kada negde zastanete i zapnete. Ja nisam imala problem sa svojom ulogom, te sam se na snimanju osećala lepo i opušteno - objašnjava glumica. Ona u seriji igra majku glavne junakinje, devojke Nede (Ivana Jovanović).


- Ja sam u seriji Ivanina, odnosno Nedina mama, ona koja je napravila greh. Moj lik se pojavljuje u prve tri epizode i za mene je ova uloga bila veliki izazov jer ima dve faze. Jedna faza je sa 17-18 godina kada je ta žena veoma mlada, a u drugoj fazi ona ima četrdesetak godina. U početku sam mislila da će za tu drugu, stariju fazu, uzeti neku drugu glumicu, međutim - rekli su mi da ću to biti ja. Stavili su mi masku, koja je učinila da izgledam 15 godina starije, što je meni bilo glumački veoma izazovno, isto kao i taj period šiparice, gde je trebalo da se i sama vratim u to vreme, prvu ljubav... - ističe Marija Vicković.


I ona će večeras premijerno gledati seriju, te ima malu tremu. Budući da su poređenja sa veoma uspešnom ekranizacijom „Ranjenog orla” počela od prvog dana snimanja, Marija smatra da će gledaoci od prve epizode zavoleti „Greh njene majke”.
- Ljudima će se serija dopasti prvenstveno zato što kao i „Ranjeni orao” ima tu neku čistotu i nevinost, koju naše serije inače nemaju. Zatim, cela ta priča o građanskom staležu između dva rata, drugi način života, kostimi, epoha, budi neku nostalgiju i prijemčiva je i laka za gledanje. Ljudi se odmaraju dok gledaju takve serije, a „Greh njene majke” je napetija priča u odnosu na „Ranjenog orla” pa će možda zato i biti bolja serija - kaže poznata glumica uz opasku da će gledaoci već u prvoj epizodi videti puno drame i dešavanja, budući da sadrži i elemente trilera.
Izvor: Blic

Dalje...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP