Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Zašto volimo velike grudi?

U novoj knjizi "Do Gentlemen Really Prefer Blondes?", američka novinarka Džena Pinkot, koja ovu nauku, pozabavila se temom muške opsesije grudima koju potkrepljuje i Frojdovom teorijom o Edipovom kompleksu i činjenicom da svi muškarci u ženi - traže majčinsku figuru.

Većina muškaraca teško može skrenuti pogled s velikih grudi, i to je jednostavno prirodno. Privlače ih bujnije grudi jer ih povezuju s majčinstvom i plodnošću.

Iako veličina grudi ustvari nema baš puno veze s plodnošću ili, ne daj bože, uspešnošću dojenja, u muškim glavama velike grudi sinonim su za majčinstvo.

Bar na podsvesnom nivou. Ali, zanimljivo je da je jedno istraživanje s Harvarda, koje je sprovela doktorka Grazina Jasienska, otkrilo da punije žene imaju tri puta veće šanse da zatrudne.

U novoj knjizi "Do Gentlemen Really Prefer Blondes?", američka novinarka Džena Pinkot, koja prati nauku, pozabavila se temom muške opsesije grudima koju potkrepljuje i Frojdovom teorijom o Edipovom kompleksu i činjenicom da svi muškarci u ženi traže majčinsku figuru.

Velike grudi kao znak majčinstva poželjnije su i tim privlačnije muškarcima. Naime, zbog delovanja hormona estrogena žene imaju više masnog tkiva kako u grudima, tako u bedrima i stražnjici, a upravo taj hormon utiče na sposobnost začeća.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP