Apple sprema iPad sa HD ekranom i dva iPhonea?

Apple navodno tesira ekran visoke definicije za iPad 3 i priprema dva iPhonea ovog leta.

Glasine ne prestaju da kruže da će sledeći Appleov iPad - koji bi mogao najranije da se pojavi na jesen (ako je verovati govorkanjima) - sadržati ekran veće rezolucije od aktuelnih iPada i iPada 2.

A novi izveštaj kaže ne samo da je novi ekran „u igri”, već da Apple ispituje komponente za 2048x1536 ekrane koje će proizvesti Samsung i LG.

Sajt 9to5Mac objavio je priču da će novi ekrani biti veće rezolucije od one koja se smatra za full HD (1920x1080 pxl), pozivajući se na izveštaj The Korea Timesa. Evo dela iz tog članka:

„Apleov iPad 3 će imati poboljšani displej, rezoluciju od 2048x1536 piskela i 4:3 aspect ratio za iskustvo u punom HD-u. Samsung i LG će i dalje biti najveći dobavljači ravnih ekrana u doglednoj budućnosti.”

Apple je navodno počeo da testira kvalitet ekrana u jednoj od svojih fabrika u Kini, kažu neimenovani izvori. Kako 9to5Mac ističe, Apple je vrlo strog kad je reč o performansama vezanim za ekran - za koje se veruje da su veće od 280 piskela po inču.

Ako su ekrani zaista tako visoke rezolucije, Apple bi sledeći iPad mogao da reklamira kao uređaj sa retina ekranom (Retina display device), što već radi sa iPhoneom 4.

Udvostručenje rezolucije u odnosu na iPad i iPad 2 moglo bi znatno da olakša posao i proizvođačima aplikacija.

Na drugoj strani novi izveštaj sa sajta Boy Genius Report iz „neverovatno pouzdanog izvora” ponovo je pokrenuo priču koju smo već slušali, da će ovog leta Apple izbaciti dva iPhonea zajedno sa iOS 5: iPhone 4S ili iPhone 5 i jeftiniji otključani iPhone za korisnike sa prepaid planom.

BGR kaže da će otključani iPhone koštati 350 dolara bez ugovora i da bi to vrlo lako mogao biti otključani iPhone 3GS.

Takođe se priča da će iPhone 5 biti radikalno redizajnirani iPhone 4, ali njegov neimenovani izvor nije siguran da li će to biti telefon koji Apple izbacuje na tržište u septembru ili će premijera biti pomerena za sledeću godinu.

I ove najovije glasine su, zapravo, samo „prežvakane” stare koje se svako malo pojave na netu, iako se vreme dolaska na tržište pojedinih uređaja stalno menja.

No, svakako izgleda kao da su novi iPhoneovi i iPadovi na vidiku, ako je verovatni brojnim neimenovanim izvorima. Više (pouzdanih) informacija trebalo bi očekivati krajem sledećeg meseca.
(Izvor: Appolicious.com / B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP