Cecin izlazak do suda

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas treba da počne novo suđenje folk pevačici Svetlani Ražnatović. To će biti njen prvi izlazak iz kuće u Ljutica Bogdana u kojoj služi zatvorsku kaznu.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas treba da počne novo suđenje folk pevačici Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog optužbi za nasilničko ponašanje, za koje im preti kazna do pet godina zatvora.

Ražnatovićeva će u beogradsku Palatu pravde doći iz "kućnog zatvora", odnosno svog doma u Ljutice Bogdana u kom boravi oko četiri sedmice, bez prava da napušta kuću osim uz posebno odobrenje Višeg suda u Beogradu.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana i njen zet naći će se na optuženičkoj klupi zbog sukoba od pre četiri godine sa direktorom FK "Mladi proleter" Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Olarević je međutim povukao krivičnu prijavu čim je u medijima objavljeno da će se pevačici i njenom zetu zbog toga suditi, ali je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama.

Ražnatovićeva je kaznu kućnog zatvora počela da služi zajedno sa sestrom Lidijom Ocokoljić 23. juna.

Presudom Višeg suda u Beogradu, izrečenoj na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Ražnatovićeva zakljucicla sa tužilaštvom, ona je u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i vraćanja milion i po evra državi priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole u kući držala 11 pištolja.

Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući , a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

One su prošle sedmice uplatile 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate.

Drugu ratu moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.
(Tanjug)

NA SLICI: Prijem u ruskoj ambasadi, poslednji Cecin izlazak pred odsluženje kazne

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP