Crna Gora eldorado za elitnu prostituciju

Crna Gora postala je eldorado za elitnu prostituciju leti. Kako Press saznaje, pevačice, glumice, manekenke i voditeljke iz Srbije, Hrvatske i BiH pod izgovorom da nastupaju na Crnogorskom primorju odlaze na jahte bogataša gde zarađuju i do 3.000 evra za noć!

Beogradski makro Sale objašnjava za Press da srpske elitne prostitutke koje zimi „ordiniraju" po beogradskim klubovima zatvorenog tipa leti rade u Crnoj Gori, ali ne onako kako ubeđuju javnost.

- Ceo lanac visoke prostitucije u Beogradu drže Crnogorci, a leti se devojke samo premeste u Crnu Goru. To vam je kao i svaki drugi sezonski rad. Svi su leti na moru, pa i one pohrle da zarade. Na televiziji i po novinama pričaju o tome kako celo leto pevaju, glume ili vode neke programe na Crnogorskom primorju, a u stvari „rade" na jahtama - priča Sale.

On podseća i na to da smo svi mogli da primetimo, kada putujemo leti za Crnu Goru, da avioni izgledaju kao modne piste zato što u njima sede napirlitane starlete koje su pošle da odrade tezgu na jahti. Sve pršti od markirane odeće, štikli, silikona i pomešanih parfema. Po sletanju ih neko pokupi na aerodromu i odvodi u određeni grad, odakle se prevoze na jahtu, koja ih najčešće čeka na pučini ili na manje upadljivom pristaništu.

- Klijenti ih uglavnom iznajmljuju na nekoliko dana i tarife su im veće nego u Beogradu. Ono što u Srbiji košta 1.000 evra, u Crnoj Gori je 3.000 evra. Tamo su i bogati stranci, najviše Rusi, ali oni za taj novac traže i razne perverzije. Najpoznatija odredišta su Ada Bojana, Herceg Novi, gde mušterije mogu da privežu jahte. Naravno, tu je i Budva, gde pored elitnih, mogu da se nađu i jeftine devojke - kaže naš sagovornik i dodaje da devojke, koje žele da budu poznate, sve pesme, uloge, revije i tezge dobijaju upravo preko veza sa bogatim klijentima.

U MUP-u Srbije Pressu je potvrđeno da devojke iz svih bivših republika SFRJ, koje se bave prostitucijom, sezonski rade i leti odlaze na turističke destinacije, a nama je najbliža upravo Crna Gora.

I izvori iz susednih republika, takođe, potvrđuju ove informacije. Jedan splitski kapetan broda ispričao je za „Slobodnu Dalmaciju" da su se sa pojavom elitnog turizma u Hrvatskoj pojavile i „elitne hostese" koje odlaze na jahte bogate klijentele gde su dobro plaćene za „noćni rad". On je ispričao da devojke iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije odlaze u Crnu Goru.

- Iako je u javnosti uvreženo mišljenje da Hrvatice koje se bave tim poslom najviše leti „rade" na hrvatskom delu Jadrana, moram reći da to nije istina. Hrvatice najviše odlaze u Crnu Goru i u tamošnjim marinama ukrcavaju se na jahte, najčešće bogatih Rusa. U Crnoj Gori ih niko ne zna i tamo su samo obične turistkinje, kao i sve druge. Crna Gora je sada eldorado za takvu vrstu turizma - ističe skiper koji je želeo da ostane anoniman.

On tvrdi da devojke za jednu noć uzimaju najmanje 500 evra, a da cene nekih poznatijih Hrvatica, bivših misica, kvazivoditeljki, lažnih glumica i pevačica, idu i više od 1.000 evra.

- Što su tokom „zimskoga sna" više eksponirane u medijima, to im je leti cena viša. Ima i onih koje „rade" za 200-300 evra, one se tek bore za svoje tržište. Devojke najčešće ordiniraju na motornim jahtama, vrednim od 500.000 evra naviše, a retko po jedrilicama ili lošijim brodovima. Ne odlaze na „posao" na jahte iz velikih marina, kako to često piše u medijima. U velikim marinama bile bi primećene jer tamo ima dosta ljudi, a mnoge od njih poznate su iz novina, s televizije i raznih događaja. One se ukrcavaju na brodove u zabačenim uvalama raznih ostrva, da ih niko ne vidi - zaključuje sagovornik „Slobodne Dalmacije".
Ana Vlahović , Beograd, Press

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP