Ejmi Vajnhaus umrla

Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse, 27), pronađena je mrtva u svom stanu u severnom Londonu, preneli su svetski mediji. Uzrok smrti za sada nije utvrđen, a pevačica je pronađena u poslepodnevnim časovima.


Svetski mediji prenose nezvanična saznanja da je uzrok smrti prevelika doza narkotika.Sky news navodi, citirajući policijskog izvora, da se sumnja da je uzrok smrti predoziranje narkotikom, preneo je Rojters. Britanska policija je navela samo da je istraga o okolnostima pod kojima je pevačica izgubila život u toku. U ulici u Londonu u kojoj je Ejmi živela, okupilo više ljudi. Njeni fanovi, vidno potreseni, ostavljaju cveće i pale sveće.

Hitna pomoć pozvala je policiju na adresu pevačicine kuće oko 16 časova po lokalnom vremenu.
"Kada su stigli, policajci su pronašli telo 27.godišnje ženske osobe čija je smrt konstatovana na licu mesta", navodi se u saopštenju policije.
Hitna pomoć je saopštila da su dve ekipe u roku od pet minuta stigle na mesto nesreće, gde su viđeni i forenzičari.
Prve glasine o njenoj smrti pojavile su se na Tviteru.
Kako je preneo sajt entertainment.ie, menadžeri Ejmi Vajnhaus potvrdili su da je ona umrla od prevelike količine droge.

Poslednji put Ejmi se pojavila u javnosti pre nekoliko dana na iTunes festivalu u "Camden's Roundhouseu", kada je bila u pratnji svoje kumice Dion Bromfild (Dionne Bromfield), koja je tada imala nastup. Iako sama nije nastupala, Ejmi je bila aktivna u promociji i zvala je ljude da kupe ploču tinejdž zvezde.

POGLEDAJTE POSLEDNJI NASTUP EJMI VAJNHAUS



To je bilo prvo pojavljivanje Ejmi Vajnhaus u javnosti od otkazivanja evropske turneje i nastupa na junskom koncertu u Beogradu. Snimci sa nastupa na Kalemegdanu obišli su svet, a menadžement pevačice odlučio je da otaže sve zakazane nastupe dok Ejmi "ne bude u boljem stanju i spremna da nastupa". Koncert u prestonici Srbije bio je poslednji zvanični nastup Ejmi Vajnhaus.

Po izvorima "Sky News", policija je potvrdila smrt pevačice, a u izveštaju se navodi:"Policija je dobila poziv da dođe na Kamden Skver oko 16.05h, na obaveštenje da je pronađena mrtva osoba. Istraga o uzrocima smrti i dalje traje, a za sada se vodi kao - još neutvrđeno".

Supertalentovana pevačica završila je svoj život kako su mnogi poslednjih godina i predviđali. Nažalost, osim svoje muzike bila je poznata i po čestom opijanju do besvesti, ali i uzimanju raznih narkotika. Posle više neuspešnih rehabilitacija, vraćala bi se svojim starim porocima: alkoholu i drogi. Njeni prijatelji ove nedelje upozoravali su javnost da je situacija s Ejmi u poslednje vreme van kontrole i da može loše da se završi...

Ejmi Džejd Vajnahus rođena je 14. septembra 1983. u Londonu. S deset godina osnovala je grupu Sweet and Sour, a od šesnaeste godine se profesionalno bavila pevanjem. 2003. objavila je svoj prvi album "Frank", koji je kritika izuzetno dobro prihvatila, a bio je nominovan i za prestižni "Mercury Prize". Potom je sledio "Back to Black" za koji je osvojila pet Grammyja.

U maju ove godine Ejmi je objavila da će odložiti izlazak trećeg studijskog albuma jer je želela da se u potpunosti posveti rehabilitaciji i izleči od zavisnosti od alkohola. Album je navodno već bio završen, trebalo je samo odrediti datum početka prodaje...



Pogledajte kako je "Sky News" izvestio o kratkoj karijeri i životu jedne od najtalentovanijih pevačica današnjice!




BIOGRAFIJA

Britanska pevačica i autorka Ejmi Vajnhaus (27), dobitnica pet Gremi nagrada, koja je danas pronađena mrtva u svojoj kući u Londonu, rođena je kao Ejmi Džejd Vajnhaus 14. septebra 1983. godine u Enfildu u Londonu u jevrejskoj porodici koja je bila veliki poklonik pozorišta i muzike.

Odrasla je uz džez muziku, a još kao mala, bila je buntovnog karaktera, pa je tako u 14. godini izbačena iz škole.

Profesionalnu karijeru započela je u 16. godini, a povremeno je nastupala u klubovima i snimala niskobudžetne demo snimke.

U 19. godini snimila je prvi album Frenk (2003) sa primesama džeza koji je postao pravi hit i doneo joj nekoliko nominacija za nagrade, a u narednih nekoliko godina prolazi kroz niz ličnih problema, uključhući borbu u odvikavanju od narkotika.

Njen album iz 2006. godine „Back to Black” postao je svetski hit, a pesma „Rehab” dostigla je 9. poziciju na američkoj listi pop singlova. Veliki prodor na muzičkoj sceni načinila je 2008. godine kada je postala prva Britanka koja je dobila pet Gremija u jednom danu, uključujući nagradu za najboljeg novog umetnika i pesmu godine za „Rehab”.

Tokom 2008. godine održala je niz veoma uspešnih koncerata, a u junu je iznenada hospitalizovana zbog ozbiljnog problema sa plućima. Bila je prepoznatljiva po originalnom stilu, koji je karakterisala visoko podignuta punđa u stilu 60-ih, dok su njen nesređen lični život i „samodestruktivno” ponašanje postali redovna tema tabloida i meta kritike.

Džordž Majk ju je nazvao „najboljim ženskim vokalom koji je čuo u čitavoj svojoj karijeri”, dok je Kit Ričards upozorio da „ona neće još dugo biti tu” ako ne promeni ponašanje.

U muzici, Ejmi je eksperimentisala sa raznim žanrovima, uključujući džez, soul, pop, rege, R&B i druge, a njeno izvođenje opisivano je kao mešavina glasova Bili Holidej, Dine Vošington i Sare Von.

Poslednji koncert Ejmi je održala u Beogradu 18. juna na Kalemegdanu.

Koncert se završio u rasulu posle nešto više od jednog sata, tokom kojeg je pevačica, kako je izgledalo, bila pod vidnim uticajem alkohola i narkotika, i jedva da je zapevala, terutala se po bini, a nekoliko puta je i odlazila sa nje.

Vest o skandaloznom koncertu u Beogradu ispraćena je u svim sveskim medijima.

Ejmi se povukla sa scene u rasulu, otpevavši tek nekoliko stihova svojih popularnih pesama i tako započela, kako je planirano, veliku evropsku turneju na koju je krenula posle još jednog oporavka u bolnici za odvikavanje od zavisnosti.

Ubrzo nakon ovog skandala otkazana je čitava turneja.

Mesec dana nakon katastrofalnog koncerta u Beogradu, Ejmi se pojavila u javnosti. Tako je u sredu uveče kao gost iznenađenja zapevala na Tunes festivalu zajedno sa grupom njenog kumčeta, Dione Nromfild iz grupe Roundhouse.

Prvo je zagrlila, a potom zaigrala i poručila publici da kupe njen novi album koji je objavljen ovog meseca.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP