Ko je Džimi Li, Kinez o kom bruji ceo Jadran?

Već nedeljama se šuška o tajanstvenom Kinezu Džimi Liju, koji krstari svojom ultraluksuznom jahtom po crnogorskom i hrvatskom primorju, a koji je postao meta broj 1 svih sponzoruša koje su se obrele u susednim nam republikama.

Međutim, na videlo je izašla šokantna istina – Li ne postoji! Njega je izmislio milijarder Kin Kan Samantur, kako bi bez straha mogao da se provodi.

- Vratio se s Kogeom dugim 72 metra i čudovištem, sivom jahtom Wallypower koja izgleda kao svemirski brod - pričaju ovih dana na Hvaru.
- Usidrio se u uvali Mana. Nedelju dana su uvalom odjekivali gliseri i muzika – pričaju o njemu na Murteru.
- Kod nas je ukrcao ceo odred manekenki na svoje jahte – hvale se u Dubrovniku.
- On je sin najbogatijeg Kineza – jedna je od verzija priče o porijeklu novca koji nemilice troši po Jadranu. U svakom od elitnih jadranskih odredišta imaju svoju priču o Džimiju, kako je već slučaj kod nas – ako se nešto ne zna provereno, lako ćemo izmisliti. I tako već nekoliko leta. A prava je istina da ovaj Džimi Li – uopšte ne postoji. Upućeni u celu priču već od ranije znaju da je lik koji se predstavlja kao Džimi zapravo dvojnik koji je, kako tvrde, unajmljen kako bi sa sebe skrenuo pažnju. Naime, kako to rade pravi milijarderi, željni privatnosti i odmora, “original” je unajmio “kopiju”, kako bi se umesto njega fotografisao i zavodio sponzoruše, te ih dovodio na jahtu, gde ih je čekao – on lično. I dok su svi koji su ga i videli smatrali da je on samo deo pratnje milijardera, nisu ni slutili da je upravo taj omaleni Kinez šokantno bogat.
Većini onih koji se sretnu s njim tokom leta ionako je važnije da, okružen telohraniteljima, okupan slapovima šampanjca, u zagrljaju seksi lepotica – redovno i izdašno plaća. Ali, jutarnji.hr sproveo je istragu i utvrdio – ko je zapravo original i zašto se krije.
I pre nego što se pre tri godine Džimi Li prvi put obreo u Hrvatskoj, na Jadranu je letovao Kin Kan Samantur – rođen 1973. godine u Hong Kongu, sa britanskim državljanstvom, a u Hrvatsku je došao sa suprugom. Tek venčani, uživali su ploveći na dve jahte tipa Pershing. Zvale su se Carcharias i Carcharias Baby, i obe su bile u njihovom vlasništvu. No, odmah po povratku sa odmora – supružnici su se razveli.
Sledećeg leta, 2009. godine, na Jadran se vratio samo Kin Kan Samanthur, ovog puta sa unajmljenim megajahtama Koge i Sea Force One, vrednim 700 miliona eura. Umesto mirnog turiste, kog su se retki sećali, vratio se raskalašni Kinez o kom danas svi pričaju, a umesto supruge, verna mu je pratnja postao – dvojnik.
Razlog za to bio je upravo razvod. Milijarder kog sad na Hvaru i drugim jadranskim odredištima svi zovu Sam, i za kojega se tvrdi da je sin bogatog kineskog bankara, zapravo je i pre bio sklon divljim zabavama i ljubavnicama. Bivša supruga je to neko vreme trpela, sve do povratka s odmora u Hrvatskoj. U Hong Kongu je pokrenula brakorazvodnu parnicu, a njeni advokati zatražili su dobar deo Kin Kanove imovine. U ta potraživanja spada i alimentacija za njihovo dvoipogodišnje dete. Sam je u brakorazvodnoj parnici negirao svoje razuzdano ponašanje i uz to je odbijao da plati obaveznu alimentaciju. U tome ga je jedno vreme podržavao i njegov moćni otac, te su advokati bivše supruge bili prinuđeni da krenu u prikupljanje dokaza o razuzdanom životu njenog supruga. Češljali su svaki njegov korak i prevaljenu morsku milju, a istraga je obuhvatila i Hrvatsku, i to preko jednog hrvatskog advokatskog društva.
I tako je nastao Džimi Li. Čovjek koji je pod tim imenom postao poznat u Hrvatskoj zapravo je bio Džimi Vong Ga Lok, američki maneken kineskog porekla, rođen u Hong Kongu 1965. godine. Sudeći prema popisanim ulogama na stranici imdb.com, lako je moguće da mu je ova uloga definitivno bila najunosnija.
Ovog leta, kao vlasnik jahti navodno se predstavlja Samov doktor. I dok je on služio za odvlačenje pažnje, razuzdani Sam je uživao u lepotama Jadrana i provodio se do iznemoglosti. Pritom je uvek pazio da bude okružen velikim brojem atraktivnih devojaka, te daleko od dometa fotoaparata. Prema dokumentima koje je Jutarnji dobio na uvid, većinom se radilo o djevojkama iz Srbije, ali bilo ih je sa svih strana sveta. Zajedničko im je to što je uglavnom reč o bivšim misicama i lepoticama povezanim s različitim modnim agencijama.
izvor: jutarnji.hr
foto: scandal.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP