Kome smeta Viva Vox: Obrisani svi klipovi za Youtube

Za sada nepoznati hakeri izbrisali su sve hitove beogradskog hora “Viva Vox” sa interneta. Ovaj hor je prošle nedelje stekao ogromnu popularnost širom sveta jer je njegove izvedbe na Youtube za samo nekoliko dana pregledalo više od million ljudi.



Svi snimci sa njihovog Youtube profila su nestali. Hakovan im je i fan page na fejsbuku, na kojoj se pojavila maska u vidu profil slike.

- Pretpostavljamo da je ta maska zaštitni znak hakera ili grupe ljudi koji su nam naneli svu ovu štetu. Svi naši klipovi sa Jutjuba su nestali, hakovan nam je nalog na tviteru i fejsbuku… Pokušavamo da kontaktiramo Jutjub i zamolimo ih da nekako vrate sve snimke ukoliko postoji neka bekap verzija. Koliko je smešno, toliko je i tužno ovo što nam se dogodilo. Samo sam čekao da mi se, kao članu hora, odjednom pojavi i neko čudo na kućnom računaru – priča za „Blic“ Marko, član sastava „Viva Vox“.
Osim što su pobrisani svi snimci, najveća šteta je u tome što sada više nije moguće saznati koliko je interesovanje za njihove pesme, odnosno koliki je broj pregleda koji je proteklih dana rapidno rastao.
Prvih dana po objavljivanju snimka pesme “Du Hast”, u izvođenju ovog hora, isti je pregledan 700.000 puta, a sve izvedbe koje su se nalazile na njihovom profilu imale su preko million pregleda.
Za ovaj beogradski hor čulo se čak i u Južnoj Americi, pojavili su se na jednoj čileanskoj televiziji, a izveštaje o njihovom uspehu objavili su proteklih dana svi beogradski mediji.
Na repertoaru hora su obrade pesama popularnih izvodjača kao što su Vampiri, ABBA, Majkl Džekson, Tina Tarner, Erik Klepton, Kvin, Toto i mnogi drugi, a aranžmane za te obrade uglavnom rade sami.
Izvor: Blic

1 komentara:

Анониман,  среда, 20. јул 2011. 06:08:00 CEST  

YT : http://www.youtube.com/watch?v=f7AblTjKTHk
FB : http://www.facebook.com/pages/Viva-Vox-Choir/210874055626002?sk=wall

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP