Novi Galaxy Tab 10.1 predstavljen (VIDEO)

Galaxy Tab 10.1 je usavršena verzija 7-inčnog koji je premijerno predstavljen u oktobru. Radi na najnovijoj verziji Androida (3.1 Honeycomb) i ima Nvidijin dvojezgarni procesor Tegra 2.



Poseduje veći i svetliji ekran i lakši je od iPada 2. Međutim, ima pristup ka nešto više od 200.000 aplikacija u poređenju sa preko 425.000 aplikacija iz Apple App prodavnice.

Kako bi nadomestio ovaj manjak, Samsung je korejsku verziju tableta opremio pristupom ka TV i radio kanalima.

Model od 16 GB sa Wi-Fijem u Južnoj Koreji će koštati 671.000 vona (633 USD), nešto više od iPada sličnog kvaliteta.

Sa istom cenom kao i iPad od 9,7 inča, Samsung će se suočiti se sa jakom konkurencijom na američkom tržištu od preko 100 uređaja koji uglavnom rade na Androidu.

Međutim, za sada izgleda da su Apple i Samsung prigrabili najveći deo kolača za sebe jer su tableti, prvobitno predviđeni kao spravica za zabavno surfovanje netom, pridobili i poslovne ljude i zašli u sve sfere života, od luksuznih hotela do avio-kompanija i raznih menadžera.

Samsung je najbliži konkurent Appleu na tržištu mobilnih uređaja. Ali iako je između dva giganta vrlo tesna konkurencija kad je reč o smartfonovima, razlika u oblasti tabličnih računara nije zanemarljiva.

Premda u korejskoj firmi veruju da je samo pitanje trenutka kada će dostići Apple, analitičari smatraju da se radi o teškoj trci.

„Ukupni razvoj softvera kod Samsunga je daleko iza iPada, što kod mene stvara sumnju da će Samsung stati rame uz rame sa Appleom u dogledno vreme”, kaže Li Min-hi, analitičar u Dongbu Securities.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP