Ko je zabrljao sa sudskim pozivom Ceci Ražnatović?

Početak suđenja Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog nasilničkog ponašanja danas je odložen za 24. novembar jer nisu primili poziv za suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Ministarstvo pravde će od predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu zatražiti istragu.

Svetlana Ražnatović je danas trebalo da pred tim sudom počne suđenje zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Nepojavljivanje optužene, koja se nalazi u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom, pod opravdanjem da nije uredno primila poziv, izaziva opravdanu sumnju u javnosti, naveli su u Ministarstvu.

Takođe su ukazali da zbog toga zahtevaju da se odmah utvrdi kako je do toga došlo i da li je neko iz sudske administracije napravio propust.

Početak suđenja Ražnatovićevoj i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog nasilničkog ponašanja danas je odložen za 24. novembar, jer nisu uredno pozvani za suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Sudija Danijela Koš je rekla da Ražnatović i Ocokoljić nisu uredno pozvani, dok su njihovi branioci Goran Petronijević i Mladen Magdelinić dopisom sudu zatražili odlaganje suđenja, navodeći da su na godišnjem odmoru.

Portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić rekla je novinarima ispred Palate pravde da su pozivi za to suđenje upućivani nekoliko puta i poštom i preko sudskog kurira.

Prema njenim rečima, poziv je jednom neko primio, ali se ne zna ko je to bio, jer potpis nije bio čitak.

Ona nije mogla da objasni kako je moguće da neko ko je u kućnom zatvoru ne otvori vrata sudskom kuriru i ne primi sudski poziv. Takođe nije mogla da kaže da li je poziv upućen pre ili nakon što je Ražnatovićeva počela da služi kaznu kućnog zatvora.

Na današnje suđenje došao je oštećeni u tom postupku direktor kluba "Mladi proleter" Aleksandar Olarević, kao i još šest svedoka.

Za krivično delo nasilničkog ponašanja zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ražnatovićeva je trebalo da u beogradsku Palatu pravde dođe iz "kućnog zatvora", odnosno svog doma u Ulici Ljutice Bogdana u kom boravi oko četiri sedmice bez prava da napušta kuću, osim uz posebno odobrenje Višeg suda u Beogradu.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana i njen zet treba da odgovaraju pred sudom zbog sukoba od pre četiri godine sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Olarević je međutim povukao krivičnu prijavu čim je u medijima objavljeno da će se pevačici i njenom zetu zbog toga suditi, ali je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama.

Ražnatovićeva je kaznu kućnog zatvora počela zajedno sa sestrom Lidijom Ocokoljić da služi 23. juna. Presudom Višeg suda u Beogradu, izrečenoj na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Ražnatovićeva zakljucicla sa tužilaštvom, ona je u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i vraćanja milion i po evra državi priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

One su prošle sedmice uplatile 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate.

Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.
(Tanjug)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP