Obdukcija vanzemaljca u Jugoslaviji

Poznavatelji NLO tematike već godinama raspravljaju o autentičnosti fotografija obdukcije izvanzemaljca koja je navodno obavljena na beogradskoj VMA u kasnim šezdesetim ili sedamdesetim * U legendu je ušao i dio priče o tome kako je Josip Broz osobno pregledao tijela poginulih izvanzemaljaca, no jedino što je sigurno jest da se nikad neće saznati prava istina.

Prema najčešćoj teoriji, u sloveniji se krajem 1966. godine srušio NLO s nekoliko izvanzemaljaca koji su poginuli pri padu. Na mjesto nesreće odmah je stigla vojska, pokupila sve i odnijela u Beograd, gdje je na VMA obavljena obdukcija.

Pred nekoliko godina na internet su procurile fotografije obdukcije, koje je prema pričama u javnost pustio rođak jednog od kirurga koji je bio prisutan na obdukciji. Autentičnost fotografija nikad nije dovedena u pitanje, no sve ostalo jest.

Poznavajući paranoju KOS-a, UDBA-e i ostalih agencija komunističke Jugoslavije, podaci su iskrivljeni do neprepoznatljivosti, prema shemi koju su koristili i na početku Domovinskog rata. Tako su imena kirurga potpuno nepoznata i ne postoje ni u jednom arhivu, u VMA nema dokumentacije koja bi na bilo koji način bila dokaz o izvršenoj obdukciji, a mjesto pada je najčešće slovenski Otočec, no spominju se i neka mjesta u Bosni.
(metro-portal)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP