Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

RRA: Ivan Ivanović i TV Prva se "izvukli"

Savet RRA po tužbi Hrvata u Srbiji “presudio” da nije bilo govora mržnje u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" TV Prva. TV Prva se izvukla kod RRA ali te sreće nije bila RTV Pink, koja je novčano kažnjena sa 750.000 dinara zbog emisije "Trenutak istine", emitovane oktobra 2009.godine.

Savet RRA je saopštio da je obustavio postupak za oduzimanje dozvole, pokrenut protiv TV Prva zbog emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", smatrajući da nije bilo govora mržnje, niti elemenata kršenja Zakona o radiodifuziji.

Agencija je na osnovu izveštaja svojih službi i izjašnjenja emitera istovremeno prihvatila i uveravanja da, bez obzira na prirodu emisije, ne samo da neće biti povređen Zakon o radiodifuziji i Kodeks emitera, već će urednički kolegijum TV Prva ubuduće s dužnom pažnjom voditi računa da ne bude pređena granica dobrog ukusa.

TV Prva se izvukla kod RRA ali te sreće nije bila RTV Pink, koja je novčano kažnjena sa 750.000 dinara zbog emisije "Trenutak istine", emitovane oktobra 2009.godine.

U saopštenju je navedeno da je Prekršajni sud u Beogradu, po prijavi RRA povodom emisije "Trenutak istine", emitovane oktobra 2009, izrekao TV Pink kao pravnom licu kaznu od 750.000 dinara, dok je odgovornom licu izrečena kazna od 40.000 dinara.

"Sud je ovom odlukom stao na stanovište da navedeni program, kako je to navedeno u prijavi RRA, protivan odredbama Zakona kojima se štiti fizički, mentalni i moralni razvoj dece i omladine", smatra Agencija.
(Mondo)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP