Sahrana Ejmi Vajnhaus u utorak

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus biće sahranjena u utorak u prisustvu porodice i bliskih prijatelja, ali mesto i vreme održavanja sahrane neće biti objavljeni, saopštio je portparol njene porodice.

Prethodno su iz policije rekli da su ispitali mesto gde je pronađena 27-godišnja Vajnhaus i da nisu otkrili ništa sumnjivo. Ejmi je rođena 1983. godine u jevrejskoj porodici, a jevrejski običaji nalažu da telo pokojnika mora da se sahrani što pre.

U međuvremenu, hiljade obožavatelja ispred njene kuće ostavljaju cveće i poruke. Istovremeno, mediji spekulišu da je Ejmi ležala mrtva nekoliko sati pre nego što su došli lekari.

Britanska štampa prenosi da je Ejmi Vajnhaus umrla sama u svom krevetu, da je njeno telo pronađeno nakon šest sati, a policija nije pronašla drogu u kući.

Poslednja osoba sa kojom je Vajnhausova tog dana, u subotu, razgovarala bio je njen telohranitelj, kome je oko 10 sati ujutro rekla da joj se spava i da želi malo da prilegne. Kasnije, oko 16 sati, ona je pronađena mrtva, piše britanski list ''San''.

U uviđaju, lekari su naveli da je Vajnhausova mrtva već nekoliko sati.

Neimenovani izvor iz policije rekao je da droga nije nađena ni na jednom spratu kuće. ''Doktor je bio srećan zbog njenog stanja kada je otišao od nje u petak uveče. Za manje od 24 sata, ona je bila mrtva'', rekao je neimenovani izvor za britanske medije.

Pevačica je imala redovne kontrole zbog problema sa drogom i alkoholom. Veče pre smrti, ona se videla sa svojim lekarom, koji je proverio njeno stanje. Ona je te večeri bila ''čista''.

''Ejmi je bila u svojoj kući, a pronašao ju je njen telohranitelj, koga smo unajmili pre nekoliko godina'', izjavio je predstavnik za medije i prijatelj Vajnhausove Kris Gudman.

Porodica britanske pevačice Ejmi Vajnhaus izdala je saopštenje u kom je navedeno da je njena smrt ostavila neizmernu prazninu u njihovim životima. "Sandej miror" prenosi izjavu njene majke da je, kada se videla sa ćerkom dan pre nego što je umrla, pomislila da je njena smrt samo pitanje vremena.

Ceo svet žali Ejmi Vajnhaus. Uz suze i u crnini, njeni obožavatelji poručuju da soul-džez diva neće biti zaboravljena:

"Ona je tako mlada, isto godište kao i moj brat. Kakav gubitak velikog talenta. Prelepa i neverovatno talentovana devojka. Žalosno je što nam je oduzeta tako rano."

"Kada se Ejmi pojavila na muzičkoj sceni, u njoj sam video ambiciju i jasan stav. Velika je tragedija što se njen život ovako završio. Iako su svi govorili da joj se sa takvim ponašanjem bliži kraj, ja nisam želeo da verujem u to."

"I sama sam pevačica, dolazim iz Italije. Ejmi mi je bila velika inspiracija. I pored toga što nisam odobravala njen stil života, verujem da je umetnost teško razdvojiti od prokletstva."

Dobitnica pet nagrada Gremi godinama se borila protiv zavisnosti od droga i alkohola, a prema nekim izvorima, slomio ju je nedavni raskid sa tridesetčetvorogodišnjim režiserom Regom Trevisom.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP