Za kraj: Najbolje od "Harija Potera"

Poslednji nastavak sage o malom čarobnjaku je u bioskopima a fanovi su odabrali najveće junake, omiljene "zlice", nezaboravne trenutke, najbolje čarobne sprave...




Profesor Severus Snejp, tajanstveni majstor u pripremanju čarobnih napitaka u školi Hogvorts, proglašen je najvećim junakom avantura o Hariju Poteru u izboru MTV-a.

Snejp, kojeg u filmu igra britanski glumac Alan Rikmen, pobednik je "Svetskog prvenstva Hari Poter" u organizaciji MTV-a, dok je u sličnoj anketi na sajtu "NextMovie" veštica Belatriks Lestrejndž izabrana za omiljenog zlikovca, ispred Draka Melfoja.

Smrt direktora Hogvartsa, profesora Albusa Dambldora, doživljena je kao "najnezaboravniji trenutak" serijala za koji je glasalo više od polovine od 36.000 ispitanika.

"Dambldorova smrt je lako "deklasirala" drugi najnezaboravniji događaj: poljubac između Harija Potera i njegove devojke Čo Čang u filmu 'Hari Poter i red feniksa'", preneo je "Rojters".

Za najbolju magičniju spravu, za koju su fanovi poželeli da je stvarna, proglašen je vremenski okretač Hermione Grendžer, dok je čarobni ogrtač Harija Potera zauzeo drugo mesto.

Nevil Longbotom je proglašen za junaka koji zaslužuje poseban film ili knjigu.

Fanovi serijala o mladom čarobnjaku su bili pozvani da se izjasne i o tome koji će od glumaca imati najuspešniju karijeru u budućnosti: Najviše glasova, 43 odsto, dobio je Rupert Grint (Ron Vizli), a za njim slede Danijel Retklif (Hari Poter) sa 22 i Ema Votson (Hermiona Gredžer) sa 17 odsto glasova.

Osmi i poslednji nastavak popularne franšize, "Hari Poter i relikvije smrti 2"nije samo rasplakao publiku već i glumce na premijeri.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP