Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Džin pohodi Novi Pazar: Duh ili ezoterija?

Nekoliko kuća u novopazarskom naselju Hadžet već tri noći navodno pohodi džin (duh ili đavo) zbog čega se više stotina građana, među kojima i nekolicina imama iz BiH, okuplja ispred kuće Vrujčanin Esa i Amka.

Od 1. avgusta ove godine muslimani su u mesecu posta, Ramazana, kada se uzdržavaju od hrane i pića tokom dana, od izlaska do zalaska Sunca.

Oni koji tvrde da su videli džina kažu da je visok dva do tri metra, da pohodi uglavnom krovove nekoliko kuća koje opkružuju kuću Vrujčanina, obučen je u belo i lice mu je nevidljivo.

Priča se i da je džin navodno “ušao u obračun” sa Vrujčaninom na čijem krovu kuće najčešće boravi i da mu je tom prilikom pocepao košulju.Vernici tvrde da je ovo prvi put da se tako nešto događa u Novom Pazaru, ali ima i onih koji tvrde da je reč o “čistoj ezoteriji” i da ta, kako kažu, priča ne zaslužuje ama baš nikakvu pažnju.

Hadžet je, inače, našelje sagrađeno na spomen groblju streljanih muslimana 1944. i 1945. godine, gde je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić 29. jula postavio kamen temeljac za izgrdnju još jedne džamije u Sandžaku.

Na Hadžetu se dogodio i veliki protest vernika lojalnih toj verskoj zajenici zbog pokušaja lokalnih vlasti da zaustavi izgradnju mekteba (dečijeg vrtića).

2 komentara:

yo среда, 10. август 2011. 18:55:00 CEST  

ta prica je cista glupost,samo da bi se o necemu pricalo i privukla paznja!!!

yo среда, 10. август 2011. 18:56:00 CEST  

ova prica je cista glupost,samo da bi se pricalo i da bi naselje privuklo paznju,jer gradjani koji tu zive,zive kao jad i beda,samim tim privlace humane ljude sa dobrom voljom da pomognu nekome ne bi li im iscupali novac ;) seronje!!!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP