Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Hrvati srpske pevače teraju bombama

Hrvatski revolucionarni pokret (HRP) preuzeo je odgovornost za podmetanje bombe u diskoteci “Elefant bar” u Posušju (južna Bosna i Hercegovina, sa pretežno hrvatskim življem), u kojoj je nastupio srpski folk pevač Nikola Rokvić, sin još poznatijeg Marinka Rokvića.

Policija je eksplozivnu napravu pronašla na spoljnom zidu noćnog kluba i o tome nije obavestila pevača. - Nije mi bilo prijatno kada sam sutradan u vestima čuo šta se zaista dogodilo - rekao je za “Novosti” Nikola Rokvić.

- Zaledio sam se, jer o tome nisam ništa znao. Ovu situaciju, ipak, ne bih pripisao nacionalizmu jer sam svuda uvek lepo prihvaćen.

Članovi HRP zapretili su da će sprečiti i održavanje koncerta Mileta Kitića, zakazanog za petak takođe u Posušju, ali i svih srpskih muzičara koji pomisle da nastupe u tom mestu.Strasti se ne smiruju i kada je reč o večerašnjem koncertu pop pevačice Ane Nikolić na dubrovačkoj plaži Kopakabana, mada su karte za njen nastup odavno planule.

- Pevaću uprkos svemu - rekla nam je Nikolićeva. - Nije mi prvi put da pevam u Hrvatskoj. Tamošnja publika me voli. Nemam razloga za strah jer idem na koncert, a ne na protestni miting. Ipak, povešću obezbeđenje, što inače činim svaki put kad idem na nastup.

Hrvatski mediji pišu da koncert zgodne Paraćinke organizuje Ivica Sentić, nekadšnji zapovednik 163. dubrovačke brigade, takođe vlasnik Kopakabane. Da stvar bude još intrigantnija, on je organizovao koncert ozloglašenog Marka Perkovića Tompsona, kao i skupove podrške generalu Anti Gotovini.

I dok srpski mediji hrvatskim muzičarima iz godine u godinu poklanjaju izuzetnu pažnju, a publika masovno hrli na njihove koncerte širom zemlje Srbije, tamošnji nacionalisti nastavljaju da priređuju neprijatnosti našim pevačima. Tako je Lepa Brena morala proletos da otkaže koncert u Osijeku, pod pritiskom Udruženja porodica nestalih i boraca rata. Pre nekoliko dana folkerka Seka Aleksić navodno je uhapšena u Makarskoj, gde je nastupala bez radne dozvole. Istu neprijatnost imala je i Olja Karleuša, kada je prošle godine prekinut njen koncert u Novom Vinodolskom. Posle informativnog razgovora, policija joj je oduzela pasoš na tri dana. Dobrodošlicom nisu dočekani ni Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi “Instruktori”. Zbog suzavca su 2003. morali da prekinu koncert u Splitu, njihov prvi posle raspada Jugoslavije, ali su dve godine kasnije, ipak, održali koncert u istom gradu bez incidenata.
(Novosti)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP