Monstrumi zakopavali žive ljude u Mađarskoj

Spsko ministarstvo inostranih poslova trvrdi da je osoba koja je zakopavala žive ljude u Mađarskoj sa dvoje pomogača makedonski državljanin, saznaje B92.

I anbasada Srbije u Mađarskoj je potvrdila da osumnjičeni nije Srbin, a tu informaciju potvrdila je i mađarska policija.

Kako je javila Mađarska državna televizija MTV, zločin se dogodio u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte. Istražni organi su na naznačenom mestu pronašli tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko meseci ranije.

Kako se navodi, monstruozno krivično delo otkrila je jedna od žrtava, mladić poreklom iz Rumunije, koji je uspeo da se iskopa iz rupe, ode do kuće i obavesti policiju.

Prema njegovim rečima, osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao krivicu, poznavala je cela porodica. Povremeno je dolazio, tražio manje sume novca na zajam i uredno ga vraćao, verovatno kako bi zadobio njihovo poverenje.

Prema navodima medija, tog dana Makedonac je pozvao rumunskog poznanika do popiju pivo kod jednog bračnog para beskućnika dublje u šumi, a posle nekoliko ispijenih flaša sve troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u unapred iskopanu rupu.

Napadači su mu u međuvremenu uzeli bankarsku karticu i prisilili ga da oda pin kod, ali ih ni to nije sprečilo da počine zločin.

Mladić je nekako uspeo da se sam iskopa, zatim sukobi s tu ostavljenim psom kao stražarom, a onda odjurio u obližnju kuću. Usput je od nekolicine prolaznika zatražio mobilni telefon da javi policiji, ali niko, onako okrvavljenom i blatnjavom, nije želeo da mu pozajmi.

Masovna grobnica upućuje na zaključak da je ista metoda korišćena u više navrata.

Istragu o monstruoznom zločinu preuzeo je Nacionalni istražni biro (NNI), mađarska varijanta američkog FBI.

Portparol NNI Laslo Barta je jedino saopštio da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela višetruko ubistvo, ali je odbio da kaže o koliko smrtnih slučajeva se radi. Prema saznanju "Mađar hirlapa" u toku je pretraga šume gde se krivično delo dogodilo, jer je sasvim moguće da će biti pronađeno još leševa.
(B92, fotografija preuzeta sa sajta www.hirado.hu)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP