Uhapšen vlasnik "Ezoterije"

Vladimir Madić, vlasnik izdavačke kuće "Ezoterija", uhapšen je zbog sumnje da je proizvodio i prodavao preparat MMS koji navodno leči najteže bolesti. On se tereti za proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih materija, saznaje Blic.

Kako saznajemo, Madić se, po pozivu, sa advokatom juče javio u beogradsku policiju. Saslušanju, na kome je Madić izneo odbranu, prisustvovao je i tužilac, a nakon toga je osumnjičenom vlasniku "Ezoterije" određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden istražnom sudiji.

Prema nezvaničnim informacijama, u pogonu gde je pravljen MMS (Master Mineral Solution), nađeno je nekoliko stotina kutija ovog sredstva. Za sada se sa preciznošću ne može reći koliko je pakovanja MMS prodato.

Istraga u vezi sa navodnim lekom, koji "leči" najteže bolesti, između ostalih rak i sidu, a za koji je veštačenjem utvrđeno da škodi zdravlju, pokrenuta je nedavno, nakon krivične prijave Vojnomedicinske akademije, gde je proveravan sastav tog "leka".

Ustanovljeno je da je taj preparat, koji je reklamiran da pomaže u lečenje mnogih bolesti, od depresije, preko tuberkuloze do svih vrsta kancera, side, sredstvo za prečišćavanje vode.

Nakon toga, nadležni sa VMA tužilaštvu su podneli krivičnu prijavu protiv „Ezoterije“ i njenog vlasnika, koji su proizvodili i prodavali lek.

Preprat "Master Mineral Solution", skraćeno MMS, za koji su distributeri tvrdili da je magični lek za najteža oboljenja poput side i raka, zvanično je testiran u Vojnomedicinskoj akademiji kao sredstvo za dezinfekciju nehlorisane vode, ali ne i za ljudsku upotrebu.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP