Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Željko Mitrović zabranjuje Hrvate na Pinku!

Željko Mitrović, vlasnik "Pink medija grupe", kao odgovor na odluku vlasti Hrvatske da oglase prodaju njegove zaplenjene motorne jahte "El Bosco" zabranjuje hrvatske reklame, muziku i filmove.

U Mitrovićevoj izjavi koju danas prenosi "Pink", navodi se da su među tačkama sutrašnjeg dnevnog reda sednice Upravnog odbora "ukidanje hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije".

"Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Takođe, više nikada nećemo biti u prilici da zataškavamo incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj", piše u saopštenju.

Mitrović je istakao da će se "tek posvetiti" pitanju privredne razmene i razmene u kulturi Hrvatske i Srbije, izrazivši uverenje da njegova kompanija ima "dovoljno medijske snage kako bi se uspostavio bolji balans u kategoriji spoljno-trgovinskog debalansa između Srbije i Hrvatske".

"Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj, da za vreme vlasti (premijerke) gospođe Jadranke (Kosor), moja noga neće više kročiti tamo...", naveo je Mitrović.

On je naglasio da ima "veliko poverenje u institucije u Briselu i Strazburu" i da se nada "brzom razrešenju i naplati štete koju je bahata Hrvatska vlast napravila".

Mitrovićeva jahta koju je proizvela firma "Sunseeker", dugačka 32 metra, sa šest kabina na dve palube, kupljena 2007. za, kako je objavljeno, deset miliona evra, zaplenjena je u hrvatskim vodama septembra 2010. godine zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu.

Pošto Mitrović nije želeo da plati dva miliona evra carine, ove nedelje je hrvatska carinska uprava preko Jutarnjeg lista oglasila njenu prodaju, sa početnom cenom od oko tri miliona evra.

Mitrović je danas ocenio da se "radi o klasičnoj otimačini srpske imovine".

"Postoji osnovana sumnja da se radi o akciji čiji je cilj da otetu srpsku imovinu jeftino prodaju nekom hrvatskom tajkunu. Moj brod je bio jedan od najvećih na hrvatskom Jadranu, ali pošto ne pripada njima, upadao je u oči, kao vlasnistvo srpskog državljanina", navodi Mitrović.

Prema njegovim rečima, oglas se može tretitrati "ne samo kao proceduralna greska, već i kao krivično delo".

"U njemu se kao datum prodaje navodi 17. avgust, sa definisanom visokom cenom. U istom oglasu nalazi se i rok od osam dana, za ponovnu licitaciju u kojoj će biti moguća neposredna pogodba. Dakle, novi oglas neće biti objavljen što ukazuje na nameru da se u velikoj tišini bez ponovne objave licitacije brod proda po bilo kojoj ceni", naveo je Mitrović.

Prema njegovim rečima, oglas potvrđuje sumnje da će "licitacija biti nameštena jer objavljivač licitacije prejudicira da će prva licitacija biti neuspešna i u roku od osam dana zakazuje neposrednu pogodbu".

Mitrović ističe da hrvatska i srpska javnost znaju da je brod korišćen isključivo u rekreativne svrhe, i smatra da "zbog male proceduralne greške" nije bilo potrebno njegovo kažnjavanje iznosima od pet do deset miliona evra.

Vlasnik Pinka je naveo da se proceduralna greška zasniva na njegovoj želji da posadi reguliše penzione, socijalne i ostale doprinose u Hrvatskoj, i da do greške ne bi došlo da su bili zaposleni u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji.

"Trudio sam se da unapređujem odnose Hrvatske i Srbije. To su pre svega bili medijski poslovi, koji su podrazumevali favorizovanje hrvatske muzike, kinematografije i hrvatskih investicija u zemljama bivše Jugoslavije. Hrvatska sa premijerkom (Jadrankom) Kosor našla je dobar način da mi se zahvali za to", saopštio je Mitrović.
(MONDO/agencije)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP