Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Albanski stručnjak predviđa: Na pomolu treći balkanski rat

Zbog neprestanih tenzija na Kosovu i u Grčkoj u prvom redu, direktor albanskog Instituta za regionalna predviđanja, Kočo Danaj, smatra kako čitavoj regiji prijeti izbijanje trećeg balkanskog rata.

Danaj je spomenuto predviđanje rekao u intervjuu za agenciju INA te je naveo kako bi centri novih kriza mogli postati Kosovo, Makedonija, Grčka i Bosna i Hercegovina.

'Ta bi kriza prvo mogla izbiti na severu Kosova, koje je blokirano barikadama. Ako postoje barikade, jasno je da postoji priprema na rat. Svi to znaju, samo nitko o tome ne govori, osim obavještajnih službi. Albanci nisu organizovani i bili bi gubitnici u tom ratu, u smislu gubitka teritorije i ljudskih žrtava. Brisel bi bio zadovoljan s tim ishodom, jer i njihove tajne službe znaju što bi se moglo dogoditi ako se podignu barikade', pojasnio je Denaj.

'Grčka nastoji 'izvesti' svoju krizu u Makedoniju i Albaniju. Štaviše, makedonski premijer Nikola Gruevski uzrokovaće krizu lažirajući cenzus. On je izjavio kako je bivši premijer Branko Crvenkovski izbrojao 120.000 Albanaca više, što znači da bi on izbrojao isto toliko manje', zaključio je Denaj.
(Izvor: Dnevnik.hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP