Mobilni telefon koji simulira poljubac

Mobilni telefoni uskoro dobijaju neslućene mogućnosti. Oni neće samo prenositi informacije, već će vas držati za ruku, duvati vam nežno u vrat, pa čak i ljubiti, prenose nemački mediji.

Fabijan Hemert, istraživač na Univerzitetu umetnosti u Berlinu, predstavio je nedavno prototipe nove generacije mobilnih telefona koji mogu da izvedu sve navedene radnje.

Jedan od prototipa je opremljen kaišem koji simulira stisak ruke čiju jačinu može da kontroliše vaš sagovornik sa "druge strane žice". Drugi poseduje senzore koji omogućavaju da osetite topao dah na vašem vratu dok nežno ćaskate sa voljenom osobom.

Hemert je izumeo i telefon sposoban da vas "poljubi".

Naime, mali vlažni sunđer će se pokrenuti na zahtev vašeg sagovornika koji će moći da izabere između poljupca na obrazu ili strasnog poljupca na usnama.

Hemert kaže da je želeo da "telekomunikaciju napravi emotivnijom" tako što će telefoni biti kadri da prenesu "osećaj bliskosti".

Osobe koje su, međutim, testirale ova nova sredstva komunikacije opisale su ih uglavnom kao "jezive", "čudne" i "odvratne" sprave. Hemerta ove izjave nisu obeshrabrile jer, kako kaže, "svrha ovih prototipa je da podstakne raspravu o tome kakvu komunikaciju želimo u budućnosti".

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP