Nokia predstavila prve Windows Phone modele (VIDEO)

Nokia je predstavila prve Windows Phone smatrphone modele, koji bi posrnulog giganta mogli da vrate u trku sa iPhonom i Android modelima. Takođe, ovo bi mogao da bude veliki preokret i za Microsoftov ne naročito populatan Windows Phone 7 softver.



Izvršni direktor Nokije Stiven Elop predstavio je danas na Nokia Worldu 2011 rezultat partnerstva sa Microsoftom, modele srednjeg cenovnog ranga Lumia 800 i Lumia 710, koje pokreće Windows Phone 7.

Lumia 800 koštaće oko 400, Lumia 710 oko 270 evra, a na evropsko tržište stižu u novembru. Očekuje se da bi ova, relativno povoljna cena za smartphone klasu mogla da vrati Microsoftov Windows Phone 7 u trku.

Izvršni direktor Microsofta ranije je najavio da su spremni da spuste cene da bi pospešili prodaju. Partnerstvo sa Nokiom trebalo bi da poveća udeo Windows Phona na evropskom tržištu na 12,3 odsto tokom iduće godine, procene su Strategic Analytics.

"Verujemo da je svet spreman za nešto novo", rekao je Elop.

"Veoma sam uzbuđen što mogu da vam predstavim novu Nokia Lumiu 800, naš prvi telefon na Windows Phone platformi, i prvi ikada napravljen tako da se dizajn i elementi operativnog sistema koji ga pokreće savršeno dopunjuju", rekao je Elop predstavljajući novi model na Nokia Worldu.

Ovaj model ima ekran "veći od iPhona" i brži procesor, a dolazi sa instaliranim 3D Xbox igricama.

Nokia Lumia 800 ima Clear Black AMOLED ekran od 3,7 inča,16 GB memorije, a pokreće ga procesor od 1.4 GHz. Ovaj model opremljen je Carl Zeiss optikom, a korisniku pruža mogućnost uživanja u video zapisima HD kvaliteta.

Model Lumia 710 je jednostavniji, a može biti personalizovan zamenjivom zadnjom maskom. Ovaj model dolazi u crnoj i beloj boji, a zadnja maska pravi se još i u ciklama i žutoj. I ovaj model ima procesor od 1.4 GHz, i visoke performanse, ali uz nešto nižu cenu.

Oba modela dolaze sa Nokia Drive sistemom koji donosi glasovnu navigaciju i poseban interfejs za korišćenje tokom vožnje.
(MONDO)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP