Top lista nadrealista - novi projekat

Bosansko-hercegovački brend “Nadrealisti”, koji je obeležio kraj prošlog veka, u naredne dve godine planiraju da krunišu dugogodišnji rad u obliku monografije pod nazivom "Trideset godina novog primitivizma".



"U realizaciji monografije učestvovaće svi oni koji su na neki način dali doprinos celoj ideji i koji su nastavili s radom. Reč je o ogromnom projektu koji uključuje veliki broj ljudi.

Ideja postoji već duže vreme, a u delo ćemo je sprovesti tek 2014. godine. Svesni smo da nas raja voli i mislim da je to čak i dublje nego što su ljudi toga svesni. Tačno je da će to sve biti teško preneti na papir te nas stoga čeka ogroman posao. Uvek smo sve radili sami i sami smo sebe finansirali. Kada vidim ove izvikane umetnike na koje se stavlja akcenat, zlo mi je, pogotovo što su rezultati tih umetnika uvek nula bodova", rekao je za "Dnevni avaz" Zenit Đozić, poznati glumac, humorista, TV producent, nekadašnji bubnjar sarajevske grupe Zabranjeno pušenje i jedan od članova "Nadrealista".

Vidovnjaštvo "Nadrealista" sezalo je od raspada Jugoslavije, preko izraženog nacionalizma, uspostavljanja tročlanog Predsedništva BiH i poslovanja domaćih preduzeća.

Predviđanja se nastavljaju i danas u emisiji Nadreality show koja uskoro kreće sa prikazivanjem novih epizoda.

"Nastavljamo s programom 'Nadreality show', koji je - na divno iznenađenje svih nas - bio gledaniji u repriznim izdanjima. S našim skečom Hapi kredit banka 2006. godine predivdeli smo nepravedni i izrabljivački odnos institucija kada kriza nije ni postojala. Naime, osmislili smo to tako da prva nagrada za multitalente bude da postanu žiranti", rekao je Đozić.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP