Većina žena - biseksualna?

Za žene je uglavnom prihvatljivo da budu pomalo bi-radoznale. Najnovija studija otkriva da one zaista imaju seksualne sklonosti ka “sivoj zoni”.

Naučnici su otkrili da u grupi heteroseksualnih žena čak 60 odsto njih privlače druge žene, 45 odsto se poljubilo sa ženom, a čak polovina njih fantazira o istom polu.

Sigurno vam se nekada dogodilo da se zagledate u lepu ženu, pa da vas to navede da na trenutak razmislite o svojoj seksualnosti. Da li biste izašli na sastanak sa ženom? Da li je u redu da vas privuče lepota osobe istog pola?

Emocionalna povezanost i fizička privlačnost su međusobno povezane.

“Žene su generalno bliže od muškaraca, što otvara više mogućnosti za razvoj intimnosti i romatičnih osećanja”, rekla je prof. psihologije Elizabet Morgan.

Liza Dajmond sa Univertziteta u Juti tvrdi da su mnogi ljudi spremni u određenim okolnostima i situacijama da ostvare vezu sa nekim ko je izvan njihovih tipskih standarda.

Da li ih to čini biseksualnim? Ne baš.

“Možete istovremeno biti heteroseksualnog opredeljenja i imati fantazije o istom polu”, dodala je Morgan.

Mediji imaju veliku ulogu u privlačnosti između 2 žene i uglavnom samo doprinose zbunjenosti. Prelepe žene su svuda oko nas i prirodno je da nam zapadnu za oko.

Analizirajući više od milijardu pretraga sajtova, million erotskih sajtova i elektronskih knjiga, dr Ogi Ogas je otkrio da uglavnom žene traže seksi slike poznatih glumica, manekenki ili pevačica.

“Žene u medijima se često seksualizuju, pa je pitanje koliko je njihova privlačnost realna ili je zasnovana upravo na toj poruci koja se šalje u javnost”, smatra Dajmond.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP