MORBIDNO: Skupljao leševe i oblačio ih u žensku odeću!

Ruska policija saopštila je da je pronašla 29 mumija u domu poznatog istoričara koji je uzimao leševe s groblja i oblačio ih u žensku odeću pokupljenu iz grobova. Ruski mediji navode da je za svoju jezivu zbirku birao ostatke samo mladih žena.

Na video snimku koji je policija napravila u njegovom stanu u gradu Nižnji Novgorod mogu se videti tela obučena poput lutki u svetle haljine i s maramama, a policije navodi da je reč o mumificiranim ljudskim ostacima.

Policija nije saopštila ime osumnjičenog koji je uhapšen prošle nedelje, ali je objavila njegovu sliku i navela da je reč o 45-ogodišnjem poznavaocu istorije tog grada koji se nalazi na oko 400 kilometara istočno od Moskve.

Ruski mediji navode da je reč o Anatoliju Moskvinu, stručnjaku za groblja u Nižnjem Novgorodu, koji je otvoreno govorio o preturanju po grobljima i ispitivanju nadgrobnih spomenika radi otkrivanja životnih priča koje stoje iza njih.

Dnevnik Moskovski komsomolec navodi da je uhapšen na groblju dok je nosio vreću s kostima, ali Kriminalnaja hronika, internet časopis specijalizovan za kriminal, navodi da su istražitelji otkrili tela kada su posetili Moskvina radi konsultacija o skrnavljenju grobova.

U intervjuu iz 2007. godine za list Nižegorodski raboči, Moskvin je rekao da je ispitao 752 groblja, često prelazeći peške i 30 kilometara dnevno. Naveo je da je pio iz bara, spavao u senu ili napuštenim poljoprivrednim dobrima, kao i da je jednom spavao u kovčegu spremljenom za sahranu.

U članku iz prošlog meseca on je govorio o poreklu svog interesovanja za mrtve. Naveo je da je na sahrani kada je imao 12 godina bio primoran da poljubi lice 11-ogodišnje mrtve devojčice.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP