Predizborni seks: Glasajte za Putina raširenih butina (VIDEO)

Nova reklama, kojom se gledaoci pozivaju da izađu na izbore i glasaju za Jedinstvenu Rusiju Vladimira Putina izazvala je pravu buru.



Neki pripadnici opozicije smatraju da je video u suprotnosti sa zakonom, drugi da je nemoralan. Autori snimka i zvaničnici iz vlasti, međutim, ne vide ništa sporno u sadržaju.

Video "Hаjde dа to urаdimo zаjedno" pojаvio se nedаvno nа YouTubeu i Facebooku i već je pregledan preko 140.000 puta.

Akteri su dvoje mladih koji dolaze na biralište i povlače se u glasačku kabinu naočigled članova izborne komisije. Potom izlaze, očigledno zadovoljni, stavljaju glasačke listiće u kutiju i, držeći se za ruke, odlaze.

Član opozicione partije Pravedna Rusija i poslanik u Dumi, Genadij Gudkov, zahteva da izborna komisija pokrene istragu - ne zbog narušavanja morala, već zbog kršenja Ustava. „Jedinstvena Rusija je zaboravila da su glasanja u Rusiji tajna”, kazao je on. „Osoba mora da bude sama u kabini dok popunjava listić”.

Ali skoro totalna dominacija Jedinstvene Rusije na političkoj sceni ne uliva mnogo nade opoziciji.

„Nema nikakvog kršenja izbornog zakona u spotu”, kazao je portparol izborne komisije Dimitrij Reut.

Robert Šlegel, poslanik Dume blizak provladinoj grupi mladih „Naši” takođe je branio video. „Internet je kreativni medij, tako da moramo da pravimo spotove koji će biti bliski mladima, najbrojnijoj internet populaciji”.

Nova kampanja pojavila se u trenutku kad Jedinstvena Rusija ima pad popularnostim naročito među mladima - najnovije istraživanje pokazuje da 51% ispitanika planira da glasa za Putinovu stranku, za razliku od 60% podrške koliko je stranka uživala pre samo nedelju dana.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP