Finale Kupa, Crvena zvezda - Borac igra se u Kruševcu!

Finale Kupa Srbije 16. maja igraće se u Kruševcu. Konačnu potvrdu ovog zvaničnog predloga potvrdio je na sednici Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, pošto je stadion Napretka dobio sve preporuke, zelena svetla i dozvole.

Prema tome, Crvena zvezda i Borac će borbu za trofej Kupa voditi pod Bagdalom. Preporuku da stadion sa imenom "Mladost" bude poprište duela donela je na sednici u četvrtak Takmičarska komisija FSS, čiji su predstavnici temeljno pričešljali dom fudbalera Napretka.

- Komisija koju smo napravili na prethodnoj sednici bila je u kontroli stadiona u Kruševcu, sve proverila i dala zeleno svetlo. Ispitani su bezbednosni uslovi, cela infrastruktura i ustanovljeno je da nema nijedne ozbiljnije prepreke da se tu igra finale Kupa. Ima malo problema sa terenom, ali dobili smo obećanja da će se i to srediti do sudara Crvene zvezde i Borca - kaže predsednik Takmičarske komisije Radoman Vasović.

Generalna proba za Kruševac bila je u sredu uveče, kada je pod reflektorima odigran meč Prve lige Srbije između Napretka i Sloge.

- Sve je proteklo u najboljem redu. Osvetljenje reflektora je izvanredno. Zbog svega toga smo dali preporuku Odboru za hitna pitanja da se finale igra u Kruševcu. Odluka je na njima.

Članovi komisije nisu imali najavu da će se Crvena zvezda ili Borac pobuniti zbog njihove preporuke.

- Imamo pozitivne signale iz oba kluba, mada je u suštini odluka samo na FSS. Naša želja je bila da ostanemo pri stavu da finale Kupa treba "decentralizovati", da se igra i van Beograda, a Kruševac je u ovom trenutku, po našem mišljenju, najbolje rešenje - zaključuje predsednik Takmičarske komisije Radoman Vasović.

Sednica Odbora za hitna pitanja održana je u četvrtak uveče i predlog da stadion "Mladost" bude domaćin finala je podržan.
(Novosti, foto: FK Napredak)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP