Šta svaka žena mora da zna o seksu?

Nekoliko poznatih američkih seksologa za "Womens Health magazine" napravilo je spisak stvari koja svaka žena mora naučiti o seksu do polovine dvadesetih godina života.

Znate li već sve o seksu ili vam se ipak neke stvari stalno ponavljaju, a vi nikako da ih naučite? Pročitajte listu stvari iza koje stoje poznati seksolozi, a koja otkriva šta žene treba da znaju o seksu.

1. Nije nikakva sramota da žena vodi računa o zaštiti, zato nije loše da u malome džepu torbice imate uvijek spreman prezervativ.To ne znači da ste žena koja čeka svaku priliku za seks. Naprotiv, to pokazuje da ste žena koja je odgovorna za svoje zdravlje, ali i zdravlje partnera.

2. Seksom nećete natjerati muškarca da vas voli ma koliko bile dobre u krevetu. Dakle, o toj strategiji nemojte nikada razmišljati. Ima žena koje to pokušavaju, ali ako on sa vama želi samo seks, teško da će sa vremenom poželjeti nešto više.

3. Ako vas za određenog muškarca vežu emocije, nećete moći uspješno održavati vezu poznatu kao seks bez obaveza. Ako niste uspjeli prvi put, nećete ni drugi put. Kad su emocije u igri, "seks bez obaveza" jednostavno ne postoji i imajte to na umu.

4. Redovni ginekološki pregledi stvar su samopoštovanja i osnovne brige za lično, ali i partnerovo zdravlje. Nemojte ih preskakati!

5.Preuzimanje inicijative u krevetu nije znak da ste laka žena i vrijeme je da prestanete o tome razmišljati na taj način. Sasvim je prirodno i normalno da žena voli seks i nemojte se stidjeti da to pokažete. Zato,opustite se u krevetu i uživajte.

6. Depilacija genitalija stvar je higijene, a ne modnoga hira. Ne morate da radite brazilsku depilaciju, ali bi trebalo taj dio tijela uvijek imati uređen. I činite to zbog samih sebe, a ne zbog partnera.

7. Trenutnom partneru nikada, ali nikada ne otkrivajte broj bivših seksualnih partnera. Iz toga gotovo nikada ne proizađe ništa dobro, zato držite jezik za zubima! Ako kažete preveliki broj partnera, imaćete dosta tešku situaciju, a isto će tako biti i ako kažete premali broj. U ovome slučaju, ćutanje je zaista zlato.

8. Ako niste raspoložene za seks, nemojte ga imati. Ženi je dopušteno reći ne i morate se zauzeti za sebe i u toj sferi. Ovaj savjet nekim zvuči smiješno, ali još uvijek postoji veliki broj žena koje se boje reći ne. Vrijeme je da prevaziđete taj strah, i to zbog sopstvene dobrobiti.

9. Masturbacija je dobra stvar je uz pomoć nje možete naučiti mnogo toga o svom tijelu. U davna vremena spominjalo se da je masturbacija štetna, ali danas znamo bolje. Naime, nauka je dokazala da masturbacija pridonosi boljem kvalitetu seksualnog života žena.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP