Adolf Hitler - bizaran život na aukciji

Adolf Hitler je obožavao luksuzne automobile, bio je zavisnik od kokaina, nekontrolisano ispuštao gasove kao posledica vegetarijanske ishrane i primao injekcije sa semenom mladih bikova kako bi bio u formi za seks sa Evom Braun, otkrivaju istorijski dokumenti koji će uskoro biti na aukciji.

Kako prenose američki mediji, zbirka se sastoji od poverljivog izveštaja na 47 strana o Hitlerovom zdravstvenom stanju, koji je sačinjen nakon rata u razgovoru sa šestoricom njegovih lekara.

Ona sadrži i izveštaj na 178 strana u kome je jedan od Hitlerovih glavnih lekara dr Ervin Gising zapisivao pojedine firerove izjave, poput "Čerčil i Ruzvelt nisu nikakav politički ni vojni faktor" i nacrtao detaljnu skicu čuvenog firerovog skrovišta "Vučje jazbine".

Dokumenta, koja su dosad veoma retko izlagana u javnosti, biće stavljena na licitaciju 8. i 9. maja u organizaciji američke onlajn aukcijske kuće "Aleksander Historikal Okšns".

Poverljivi lekarski izveštaj sadrži nekoliko rendgen snimaka Hitlerove lobanje, kao i detaljan opis njegovog zdravstvenog stanja. Iz njega se saznaje da su Hitler i Braunova imali seksualne odnose, iako su spavali u odvojenim krevetima i da je firer primao injekcije sa semenom mladih bikova kako bi podstakao svoj libido.

U odeljku "seks karakteristike" piše da Hitlerovi "seksualni organi nisu pokazivali znake abnormalnosti, ni patologije. Hitler je izuzetno uživao u društvu atraktivnih žena, posebno tokom godina uspona na vlast. Kasnije, njegov libido je očigledno bio sublimiran zbog sve veće odgovornosti".

U izveštaju se navodi i da je zbog vegetarijanske ishrane Hitler "patio od nekontrolisanog ispuštanja gasova" i da je nacistički vođa zbog toga pio pilule.

Hitler je koristio kokain da bi umirio bol u sinusima i grlu, ali su lekari u jednom trenutku bili primorani da mu smanje dozu, jer je postao zavisnik od ove droge koja je podizala njegovo raspoloženje.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP