Velja Ilić opet napao Olju Bećković

Lider Nove Srbije Velimir Ilić danas je na konferenciji za novinare ponovo napao medije, B92 i autorku i voditeljku emisije Utisak nedelje Olju Bećković.

Velimir Ilić koji očekuje da će ponovo biti ministar u Vladi Srbije, tvrdi da se protiv njega vodi medijska kampanja, a među odgovornima za to pomenuo je novinarku Olju Bećković za koju je kazao da bi je trebalo "pravno prevaspitati". U Srpskoj naprednoj stranci je za B92 rečeno da ne dele stavove Velimira Ilića.

"Vi znate da se ovih dana vodi jedna izuzetna velika hajka u Srbiji protiv mene, medijska hajka i na sve druge moguće načine i da to stvarno nije dobro. I to su isti oni koju su vodili hajku godinama, oni i dalje nastavljaju nešto da pričaju. Stavnro ne razumem neke ljude koji hoće da oni prave vladu, hoće oni da odlučuju, hoće oni u ime birača i glasača da daju svoj sud, svoje mišljenje i tako dalje. Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrava i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu", rekao je Velimir Ilić na konferenciji za novinare u sedištu svoje stranke.

Ilić je dodao i da "ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi" i dodao da je dosta više da je svi maze sve ove godine.

"Nema smisla da ona nekoga vređa tolike godine, vređa, omalovažava, ponižava...Neka ona malo vodi borbu protiv narkomanije, baš me interesuje rezultat, 'ajde malo na tu temo da popričamo, evo ja bi' voleo tu temu da pokrenemo i o velikom, velikom geniju srpskog novinarstva. Dosta više toga, dosta je", rekao je Ilić navodeći da kao ministar u budućoj vladi osim "prevaspitanjem Olje Bećković" želi da se bavi izgradnjom auto-puta Horgoš Požega.

Na ovu izjavu reagovala je autorka i voditeljka emisije Utisak nedelje Olja Bećković:

"Novi Velimir Ilić zaslužuje šanse da se potvrdi, a ako sam imala neke komentare oni su se odnosili na onog starog Velimira Ilića, a taj stari Velimir Ilić nema nikakve veze sa ovim novim koji je danas dao tu izjavu".

Velimir Ilić je i ranije, dok je bio ministar za kapitalne investicije i infrastrukturu, često javno napadao B92 i nije se libio da novinare naše medijske kuće proziva neprimerenim uvredama.

I pre nego što je postao ministar, a nakon petooktobarskih promena Velimir Ilić je davao nepristojne izjave o Olji Bećković i B92.

Poznat je i slučaj napada na novosadskog novinara Vladimira Ješića koga je u sred intervjua šutnuo nogom. pre dva meseca okončan je sudski postupak povodom ovog napada, a sud je Velimiru Iliću naložio da oštećenom novinaru Ješiću plati kaznu od 1.380.000 dinara.
UNS traži osudu

Udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede koje je lider Velimir Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković i ocenilo da su takve izjave apsolutno neprimerene nosiocu javne funkcije.

"UNS podseća da je koalicija koja formira novu Vladu potpisala sporazum u kojem je građanima obećala potpuno drugačiji odnos prema
slobodi izražavanja i novinarskoj profesiji. UNS upozorava da se iskrenost tih obećanja upravo nalazi na probi u slučaju uvreda Velje Ilića na račun Olje Bećković i izražava nadu da nova vlast za ministre neće birati ljude koji prete novinarima", navodi se u saopštenju.

UNS podseća da Ilić više puta vređao, pretio i fizički nasrtao na novinare i da mu nije prvi put da vređa Olju Bećković.

"Poznato je i da je na dopisnika Novosti iz Čačka Vladimira Ilića nasrnulo obezbedjenje kada je došao da snima objekat u izgradnji u Kačulicama, u vlasništvu Ilića, tadašnjeg ministra za kapitalne investicije. Sam Ilić je potom taj čin objasnio lažnom tvrdnjom da su dopisnika Novosti napali seljaci jer su u njemu prepoznali osobu koja napastvuje ovce", naveo je UNS.
(Izvor: B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP