Završen 13. Exit:: Guns N' Roses začinili

„Egzit“, 13. po redu, na kraju su začinili članovi losanđeleskog sastava „Gans end rouzis“, koji su sinoć nešto pre ponoći počeli svoju prvu egzitašku svirku na “Mejn stejdžu” gde se okupilo oko 30.000 ljudi.

Eksl Rouz je na počrtku zapevao „Chinese Democracy“, a usledio je hit „Welcome to the Jungle“.Sa šeširom i naočarima za sunce, u kožnoj jakni i pocepanim farmerkama, Eksl je nastavio sa „It‘s So Easy“, „Mr. Brownstone“, „You Could Be Mine” i drugim, da bi se u jednom momentu obratio i publici.

- Kako ste momci i devojke, jeste li dobro - upitao je Eksl Rouz, na šta je masa uzvratila ovacijama.
Ovogodišnji festival obeležilo je nekoliko spektakularnih nastupa, kao i jedinstvena atmosfera koja je, kao i svih prethodnih godina, bila ono čime su se oduševljavali brojni strani ali i domaći gosti i izvođači.

Prvi veliki nastup na ovogodišnjem „Egzitu“, na kome je „Djuran Djuran“ podsetio na najplodnije muzičke godine 20. veka, bio je samo uvod za naredna tri festivalska dana. Pored zvezda poput Nju Ordera, Gosip, Plan B i Erike Badu, koja je pevala pred 25.000 ljudi, Petrovaradinska tvrđava ugostila je i proverene regionalne izvođače: Eda Maajku, „Lolobriđide“, „Gobline“, „Obojeni program“, „Električni orgazam“, „Jarbole“...
Već tradicionalno, osim mejn stejdža, najpopularnija je bila Dens arena kao i Fjužn, ali i ovogodišnji omiljeni kutak mnogih, Džek Denijels bekstejdž. Svoju kulminaciju festival je ipak doživeo sinoć, kada su na scenu izašli „Gansi“. Pored njih, posećene nastupe sinoć su imali i splitski reperi „Dječaci“, a prema sudu većine, najbolji nastup na Dens areni imao je švedski disk džokej Avići, koji je nastupio prve večeri.

Ipak, opšti utisak je da ove godine i nije bilo velike gužve kao nekih prethodnih, no zabava nije izostala. Festivalski duh najviše se osećao na poznatom novosadskom kupalištu Štrand, pored kog se inače i nalazio „Egzitov“ kamp. Od stranih posetilaca najviše je, baš kao i svih prethodnih godina, bilo Britanaca, ali ste na tvrđavi mogli naići i na veliki broj Rusa, Nemaca, Holanđana, kao i na goste koji su, uglavnom u malo većim grupama, pristigli čak iz Australije. Ovogodišnji „Egzit“ obeležio je i jedan nemuzički gest organizatora, koji su nakon odluke Ustavnog suda da ukine Vojvodini pravo na glavni grad, odlučili da na tvrđavu, odmah pored velikog natpisa „Egit“, postave još jedan koji je glasio „Dobrodošli u Novi Sad, prestonicu Vojvodine“.
(Izvor: Alo!)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP