U Srbiji kiša i pad temperatura

Prema prognozi Meteosa u četvrtak nas očekuje naoblačenje sa kišom na severu i zapadu Srbije uz zahlađenje.

Na istoku i jugu Srbije ostaje vrlo toplo i sunčano pre podne, a popodne sa mogućim lokalnim pljuskovima. Duvaće vetar umeren južni i jugoistočni, a severozapadni na severu. Pritisak ispod normale.

Minimalne temperature će biti od osam stepeni Celzijusa u Zaječaru do 20 stepeni u Vršcu, a maksimalne od 19 stepeni u Somboru do 32 stepena Celzijusa na jugu Srbije.

U Beogradu u četvrtak pre podne suvo uz postepeno naoblačenje i kišu popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni, a popodne severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 18 stepeni, a maksimalna oko 26 stepeni Celzijusa, popodne u padu.

U Nišu će sutra biti vrlo toplo i sunčano pre podne, a popodne se očekuje razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove. Duvaće slab istočni i južni vetar. Pritisak u opadanju. Minimalna temperatura 16 stepeni, a maksimalna do 32.

U Vojvodini se očekuje naoblačenje sa kišom, najpre na severu i zapadu uz zahlađenje na tom području. Na istoku i jugu Banata ostaje toplo sa sunčanim periodima pre podne, a popodne sa mogućom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar umeren južni i jugoistočni, a severni i severozapadni na severu i zapadu Vojvodine. Pritisak ispod normale. Minimalne temperature od 14 stepeni do 20 u Vršcu, a maksimalne od 19 u Somboru do 28 stepeni Celzijusa na jugoistoku Banata.

Kako prognoziraju u Meteosu u petak i za vikend biće još svežije sa povremenom kišom. Na severu delimično razvedravanje u nedelju. Na zapadu i severozapadu Srbije će biti najsvežije sa temperaturom ispod 20 stepeni Celzijusa, a na istoku i jugu za pet do osam stepeni veća temperatura.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP