Danas je Dan orgazma

52193402497120613940.jpg
Foto: promo plakat za film "Nimfomanka"
Danas je Dan orgazma i iako vam se čini kao običan marketinški trik smišljen od strane kompanija koje proizvode seksualne igračke, iz ove teme rađa se mnogo anksioznosti i stresa.

Orgazam je prolazni osećaj intenzivnog seksualnog zadovoljstva i varira od osobe do osobe.

Postoje orgazmi celog tela, produženi orgazmi, oni koji se dešavaju tokom seksualnog odnosa, orgazmi kao posledica klitoralne stimulacije ili samo poljupca i svaki se opisuje kao drugačiji.

Danas je Dan orgazma i iako vam se čini kao običan marketinški trik smišljen od strane kompanija koje proizvode seksualne igračke, iz ove teme rađa se mnogo anksioznosti i stresa.

Mnogo nam je važno postizanje orgazma ili kakav će biti da često zaboravljamo lepotu dodira i seksualnog zadovoljstva koje donosi vođenje ljubavi. Uostalom, niko ne ide na koncert samo da bi čuo nekoliko poslednjih nota.

Orgazam je subjektivno iskustvo koje počinje u umu a manifestuje se u telu.

Muškarci misle da ukoliko ne ejakuliraju da ne mogu da dožive orgazam, ali to nije istina.

U pitanju su dva različita entiteta – na primer nakon prostatektomije ili povreda kičmene moždine, muškarci osećaju veliko zadovoljstvo kroz orgazam koji im prožima celo telo.

Anorgazmija je vrsta seksualne disfunkcije u kojoj osoba ne može da doživi orgazam i procenjuje se da 4.7 posto žena pati od nje.

Nije retkost da muškarac pita, kako mogu da dovedem partnera do orgazma? Istina je da ne može, zato što smo svi individualno odgovorni za seksualno zadovoljstvo.

Važno je da partneru kažemo šta volimo a šta ne i ne dozvolimo da nas satima mazi po delu tela bez reakcije. Mozak mora biti fokusiran na osećanja, dodire i misli koje donose zadovoljstvo. Ako se opustimo i orgazam će lakše doći.

Žene su često pod pritiskom pa lažiraju orgazam. Čuli smo, a neki su i videli, da žene mogu doživljavati orgazam za orgazmom nekoliko sati, vrišteći od zadovoljstva gde se celo telo trese. I to se može desiti ali ne uvek i ne kod svake.

Nekada smo prosto iscrpljeni ili zabrinuti oko nečega, imamo grčeve u nogama i ne možemo da se pozabavimo orgazmom. Ako jednog dana nemamo želju za orgazmom, da li to čini seks manjim zadovoljstvom? Ne, to samo pokazuje mogućnost izbora.

Dobro je ciljati visoko i raditi na svom seksualnom odnosu, ali se čini da postavljamo velike zahteve sebi kada je seksualno zadovoljstvo u pitanju. Gledanjem pronografije i nerealnih slika samo sebi odmažemo a znamo da je realnost sasvim drugačija.

Stoga vreme je da prestanemo da se fokusiramo na orgazmične završetke i uživamo u onome što se dešava a mnogo bitnije je ceniti svaki trenutak intime sa voljenom osobom, piše Independent.

Izvor: Indipendent / B92

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP