TRAGEDIJA: Tijana Jurić ubijena

Policija je u okolini Sombora pronašla telo Tijane Jurić (15), saznaje RTS. Otmičar i ubica je kasno popodne lociran i uhapšen.
Kako saznajemo, otmičar iz Surčina je iste večeri oteo i ubio Tijanu. Ubica je tog dana bio u poseti u Bajmoku. Ka Somboru su se hitno uputili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.


Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je u Somboru ubicu Tijane Jurić.

Kako saznaje RTS, reč je o osobi iz Surčina, koja je tog dana bila u poseti Bajmoku.

Pretpostavlja se da je devojčica ubijena iste noći kada je i oteta. Zakopana je u okolini Sombora. 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović uputili su se večeras hitno u Bajmok.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula, 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Odmah posle njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao "prioritet nad svim prioritetima".


KURIR: Pokušala da pobegne


Prema saznanjima Kurira, otmičar je kobne večeri dugo posmatrao Tijanu. Kad je ona sama krenula ka sportskom centru „Rata“ kako bi vratila duks prijateljici, kidnaper je iskoristio trenutak da je uvuče u kola. Hrabra devojčica, međutim, pokušala je da pobegne iz kandži psihopate i u toj borbi odlomio joj se nokat i spala patika, koji su kasnije pronađeni u istrazi.

- Pretpostavlja se da je otmičar još iste noći kod Bajmoka ubio Tijanu, a da se potom, da bi zavarao istragu, odvezao u pravcu Sombora i u okolini tog grada zakopao telo. Policija je jedva pronašla tačnu lokaciju na kojoj je devojčica zakopana jer su čitav taj deo zemljišta izgazili ljudi koji su prethodnih dana tražili Tijanu - otkriva izvor Kurira.

Otkrio ga mobilni

Kako nezvanično saznajemo, kidnaper je mesar iz Surčina i kobnog dana je stigao u Bajmok kod prijatelja.

- Još se istražuje da li je otmičar imao saučesnika i, ako jeste, ko je Tijanu ubio, a ko je bio pomagač. Kidnapera je policija otkrila, locirala i uhapsila prateći njegovo kretanje pomoću signala mobilne telefonije, ukrštanjem i proverom podataka dobijenih iz baznih stanica - kaže  izvor Kurira,.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović kasno sinoć su se uputili u Bajmok i tada je objavljeno da je uhapšena osoba za koju se sumnja da je otela Tijanu Jurić.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP