Francuskinje šalju toples u Srbiju

Foto:  FreeDigitalPhotos.net
Francusko leto sa ženama bez gornjeg dela kupaćih kostima, lagano odlazi u istoriju pošto se veoma mali broj žena sada na to odlučuje, piše danas francuski ženski časopis El.

Malo manje od dva odsto Francuskinja mladjih od 35 godina kaže da bi se sunčalo bez grudnjaka - rezultat je istraživanja časopisa. To je daleko od sveprisutnih devojaka obnaženih grudi na Azurnoj obali šezdesetih godina prošlog veka - u vreme najveće popularnosti filmske seks-bombe Brižit Bardo.

"Sada se to smatra vulgarnim. Ljudi su danas stidljiviji", rekla je jedna Francuskinja, dok je druga navela da to nije nikada radila jer bi joj bilo neprijatno.

Francuska je šezdesetih godina pokrenula takozvani "seksi feminizam", uz "argument" da ni muškarci "ne nose gornji deo bikinija, te zašto bi žene". Tada je u celom svetu objavljena fotografija obnaženih grudi Brižit Bardo i lansirana moda "monokinija".

"Francuskinje su sada veće konformistkinje. Postale su lenje pošto su stekle slobodu i zaboravljaju na svoju ženstvenost", rekao je Klod Kofman, autor jedne knjige na tu temu.

Kofman dodaje da žene u kostimu koji prekriva i grudi, osećaju veću sigurnost.

Pokazivanje tela postalo je nepopularno u Francuskoj. Tako je ministarka životne sredine Segolen Roajal zabranila službenicama u svom ministarstvu da nose dekoltee i usku odeću koja prati obline.

(Beta)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP