Misterija ženske ejakulacije konačno odgonetnuta

Foto: kornnphoto / FreeDigitalPhotos.net
Dok je to kod muškaraca uobičajena stvar o kojoj se mnogo zna, ženska ejakulacija bila je gotovo misterija. Većina žena načula je nešto o tome, ali čak tri od deset dama ne veruje da ženska ejakulacija uopšte postoji. Naučnici kažu - postoji, a otkrili su i šta se tada tačno dešava u telu žene.

Zahvaljujući grupi francuskih naučnika koje je predvodio ginekolog Samjuel Salama, otkriveno je da je ženska ejakulacija zapravo "izbacivanje urina tokom seksualne aktivnosti". I da, to može da se dogodi čak iako je bešika ispražnjena pre seksualnog odnosa, i znak je da žena zaista uživa u odnosu.

Takođe, naučnici kažu da je materija koju žene izbacuju tokom ejakulacije u osnovi mokraća, pomešana sa enzimom PSA, a do ejakulacije dolazi kada se mišićno tkivo steže za vreme orgazma i istiskuje sadržaj žlezde.

S obzirom na to da ni dame nisu bile mnogo upućene u žensku ejakulaciju, mnoge od njih su se čak suzdržavale od dostizanja vrhunca, kako ne bi ispustile tu malu količinu urina ili su tražile savete od lekara.

Imajte na umu da ženska ejakulacija, iako je u osnovi urin, ne znači da ste se upiškile tokom seksa - naprotiv, to bi trebalo da smatrate uzbudljivim jer je to znak da uživate u seksu, pošto se ejakulacija, za razliku od orgazma, ne može odglumiti.

Autor: mondo.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP