Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Zbog bombardovanja generacije će bolovati od raka, leukemije, velikih deformacija

Ekološka partija Kosova je uznemirena tekstom koji je objavljen u prištinskom listu Ekspress, a koji govori o gotovo 10 tona osiromašenog uranijuma bačenog na Kosovu tokom rata 1999. godine, bombardovanjem NATO-a.

Da bi bilo još gore u izveštaju Ujedinjenih nacija stoji da je bombardovanje osiromašenim uranijumom trajalo u vreme useva. Osiromašeni uranijum je uticao na kvalitet vazduha, zemlje i vode, što je izazvalo kratkoročne posledice ali i posledice na duži period. Kako stoji u izveštaju, naredne generacije koji žive u bombardovanom području će bolovati od raka, leukemije, od velikog broja abortusa i velikih deformacija novorođenčadi.

Strani mediji su otkrili izvještaj Bakaryja Kaneta, šefa misije o zaštiti životne sredine ujedinjenih nacija o strašnim posledicama bombardovanja Kosova, izveštaj koji do sada nikada nije objavljivan.

Podaci u ovom izvještaju nesumnjivo opravdavaju veliki broj smrtnih slučajeva u prethodnih 16 godina.

Ekološka partija Kosova zahteva od institucija Kosova da se ovo pitanje pokrene na nivou Evropske Unije da bi se preduzele mere koje bi bile efikasne na ublažavanju ovog fenomena koji je štetan za zdravlje građana Kosova.

– Samo da vas podsetimo, Ekološka partija Kosova je na mnogim konferencijama za štampu i na njenim okruglim stolovima stotinu puta potencirala i ukazivala na prisustvo osiromašenog uranijuma, zahtevajući od državnih institucija da izvrše verifikaciju prisustva uranijuma na Kosovu. Nažalost, oni su se bavili mnogim nepotrebnim slučajevima dok se ovim „biznisom“ nisu nikada bavili“, stoji u saopštenju kojeg potpisuje  Arif Krasnići, predsednik ove partije.

(dnevne.rs / Bošnjak KS)

1 komentara:

Анониман,  понедељак, 03. август 2015. 09:19:00 CEST  

Uvek sam govorio da Amerikanci i Nemci nisu "oslobadjali" šiptare od Srba što ih vole već što im treba u budućnosti ta teritorija. Zato će poslove na toj teritoriji obavljati Albanci koi opstanu na tim prostorima.Jedino mesto na Kosovu i Metohiji koje nema posledice bombardovanja je Bonstil. Pa zašto Amerikanci u sastavu jedinice koja boravi na Bonstilu nepije vodu ni uzima hranu sa Kosova već sve dovlači sa brodova iz grčkih luka a u odlasku ti isti kamioni "nešto" vuku u onim kontejnerima. Prolaz im je kroz program NATO obezbedjen bez kontrole.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP