Serija po romanima Mir Jam "Nepobedivo srce" i "Samac u braku"

Nakon uspešne ekranizacije „Ranjenog orla“ i „Greha njene majke“, Zdravko Šotra odlučio je da režira seriju po još dva romana Milice Jakovljević - Mir Jam.

Nova serija biće zasnovana na motivima „Nepobedivog srca“ i „Samca u braku“, a snimanje bi trebalo da počne uskoro.

Zbog velike gledanosti prethodne dve serije, reditelj je odlučio da nastavi sa dobrom tradicijom, a ovog puta će od dva dela napraviti jednu priču. Scenario za novu seriju sadrži najzanimljivije delove oba romana, ali Šotra nije želeo da nam otkriva detalje.

- Ne volim da pričam unapred, a pošto još tačno ne znamo ni kada će početi snimanje, najpoštenije je da sve ostane kao iznenađenje - kaže Šotra, i dodaje da će, kao i uvek, oslušnuti očekivanja publike.

Kako smo nezvanično saznali, u glavnim ulogama mogle bi da se nađu Sloboda Mićalović (Anđelka iz „Ranjenog orla“) i Ivana Jovanović (Neda iz „Greha njene majke“). Iako nisu mogle da nam potvrde ovu informaciju, glumice su rekle da bi se rado odazvale pozivu, jer je saradnja sa Šotrom neprevaziđena.

I ova serija će ispričati priču o ljubavi. U romanu „Samac u mraku“, centralni likovi su Beograđanka Ljiljana i palanački advokat Radmilo. Njihova veza je naizgled nemoguća, jer pripadaju različitim socijalnim strukturama. Međutim, Radmilo će biti strpljiv, a Ljiljana će s vremenom spoznati prave životne vrednosti, pa će shvatiti da ono što je jedino usrećuje i oplemenjuje jeste Radmilova ljubav.

Drugi roman koji će biti podloga za Šotrinu seriju - „Nepobedivo srce“, priča je o siromašnom Ninoslavu i razmaženoj bogatašici Miomiri. Radnja se dešava u raskošnoj vili njenih roditelja. I ova ljubav će, posle mnogo bura i nesporazuma, doživeti srećan kraj.
(Novosti)

10 komentara:

Анониман,  уторак, 4. јануар 2011. 12:48:00 CET  

Ne svidja mi se ideja da se od dva romana snima jedna serija.I jedan i drugi roman zasluzuju posebnu ekranizaciju. Veoma mi se dopao Šotrin "Ranjeni orao" za razliku od "Greha".Volela bih da i sledeca serija dozivi popularnost kao prva, ali bojim se da nece ukoliko se od dve nezavisne price napravi jedna.Najblaze receno, razocarana sam.Mislila sam da Šotra malo vise postuje lik i delo Milice Jakovljevic.

LadyMe уторак, 4. јануар 2011. 22:02:00 CET  

Dobro, neshta novo na RTSu za divno cudo.
Ali ne, to je ponovo cika Shotra!
Treba da mu uruche neku nagradu za najpopularnijeg, najboljeg i najoriginalnijeg rezisera, ovoga kao i proshlog veka i da ga posalju u pocasnu penziju.
Chovek ne zna kad treba da stane.
(Ili se samo ne seca,da nam je pre pola godine servirao identicnu splacinu?)

Анониман,  четвртак, 20. јануар 2011. 17:45:00 CET  

Mislim da je interesantnija serija "To je bilo jedne noci na Jadranu"!

Анониман,  уторак, 9. август 2011. 12:22:00 CEST  

Не свиђа ми се што су промењена имена главним ликовима. Ја сам добила име по тој књизи, а редитељ нешто сад мудрује и мења их. Као да су Милена и Мирослав лепша имена.

Анониман,  петак, 18. новембар 2011. 12:31:00 CET  

Serij mi je ok,kao i predhodne dve.odlican izbor glumaca cini seriju jos kvalitetniju,Sloboda i Ivan su nezamenjivi.

jeca,  среда, 30. новембар 2011. 19:28:00 CET  

mnogo volim romane Mir-Jam i volela bih da se sve ekranizuju , a Sotra je zakon i zivio jos 100000000 godina , jer kad on umre , daleko bilo , mislim da takva rezija jos dugo se nece pojaviti na nasoj sceni

Анониман,  уторак, 17. јануар 2012. 01:04:00 CET  

Svi njeni romani su odlicni.Ja ne mogu da izdvojim jer je svaki ostavio utisak na mene tokom i nakon citanja.Sigurno da ne treba da se pojavljuju isti glumci,kao u prethodne dvije serije,vec treba dati prostora mladjim glumcima ili cak amaterima da se organizuje kasting za uloge.Ipak nije u redu da jednu "Ljiljanu" glumi djevojka/zena od 30 god,ipak ona u romanu ima 18.To je promjena i osvjezenje i sigurno da ce doprineti popularnosti u iscekivanju serije.

Анониман,  недеља, 23. децембар 2012. 14:18:00 CET  

Bilo bi dobro da bude serija ''To je bilo jedne noci na jadranu'', upravo citam tu knjigu, predivna je. A po opisu likova u knjizi lako se mogu naci takvi glumci u Srbiji. To bi bila super serija :D

Анониман,  субота, 25. јануар 2014. 16:06:00 CET  

Evo citam opet ispocetka Mir Jamine knjige i uvijek im se vracam

Анониман,  петак, 19. март 2021. 21:04:00 CET  

Knjige su u svakom slucaju bolje od bilo cega, ali smatram da su serije dobro uradjene za svaku pohvalu! BDW Sve i jednu knjigu sam procitala tako da.....

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP