Toše Proeski: Posthumni album 25. januara (sijecnja)

25. januara, na dan kada se rodio makedonski pevač Toše Proeski, pojaviće se njegov prvi i, nažalost, poslednji album namenjen stranom tržištu.

Album će istovremeno izaći u šest zemalja: Makedoniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori, a do leta iduće godine i u brojnim evropskim zemljama.
Iako je Toše sve pesme snimio u studijima u Irskoj, Londonu, Stokholmu i na Jamajci, nije stigao da stavi "šlag na tortu" i odabere omot za svoj strani album na kojem je radio pred smrt. Uz suglasnost Međunarodne fondacije koja nosi Tošetovo ime, menadžerka Ljiljana Petrović i produkcijska kuća “Award” odlučili su da odabir kavera za taj album u potpunosti prepuste Tošetovoj vernoj publici i obožavateljima.
"Tošetov glas uvek je bio presudan u odabiru omota za sve njegove albume. Nažalost, izlazak najvažnijeg albuma u karijeri nije doživeo, stoga smo odlučili da njegov glas damo publici i fanovima, jer upravo zahvaljujući njima, on i dalje kroz svoju muziku živi u stotinama hiljada domova", kaže Ljiljana Petrović, menadžerka tragično preminulog pevača, za hrvatski "Index".

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP