Ponos Ratkajevih - snima se nastavak serije

Roman Majetić snima nastavak "Ponosa Ratkajevih", a prva klapa novog ciklusa, u kojem je svoje uloge našlo oko četrdesetak imena, pada već sredinom avgusta/kolovoza.

Novi Ratkajevi biće smešteni u aktualno vreme, a serija će pratiti živote potomaka starog hrvatskog plemstva te njihove brige i nevolje prenesene u moderno doba. Zasad se spominje kvota od oko 210 epizoda, iako službeni rezultati HTV-ovog konkursa koji je okončan ovih dana još uvjek nisu objavljeni, a odluka službenog poverenstva očekuje se za otprilike mesec dana.

"Za nastavak ‘Ratkajevih’ odlučio sam se jer nismo uspjeli potpuno završiti priču o njima. Uostalom, ‘Ratkajevi’ su najveći brend AVA produkcije i šteta bi bilo to ne iskoristiti i staviti u kontekst ‘Ratkajevih’ danas", rekao je za Jutarnji list, unatoč činjenici da službena odluka još nije donešena, producent i suvlasnik AVA-e Roman Majetić.
"Lista glumaca za sada broji 40-ak imena. Što se tiče scenarija, sinopsis i prvih pet epizoda sam sâm napisao, a drugih pet Nataša Drakulić", kaže Majetić, koji je od suradnje s bivšom djevojkom, glumicom i scenaristicom Jelenom Veljačom potpuno odustao. A odustao je Majetić i od suradnje s Brankom Ivandom, koji je režirao "Ponos", pa će se kod "Nasljedstva" redateljske palice uhvatiti Krsto Papić, kojemu će asistirati Robert Roklicer i Kristijan Milić.
U glavnim ulogama gledat ćemo uigranu ekipu koja je na vrijeme shvatila kako sapunice egzistenciju znače - između ostalih, Kseniju Pajić, Žarka Radića, Petra Ćiritovića, Čedu Martinića, Amara Bukvića, Filipa Juričića, Marijanu Mikulić, ali i Leonu Paraminski, glumicu koja je svojedobno izjavljivala kako u sapunice "neće ni u ludilu". Međutim, ovo joj je druga po redu, glumila je i u Majetićevim "Običnim ljudima", a zanimljiva činjenica jest ta da se nigdje ne vrti ime Vanesse Radman, bez koje će hrvatska sapuničarska publika teško preživjeti navedenu kvotu epizoda.
A prema informacijama kojima barata Jutarnji list, na HTV-ov natječaj, osim Majetićeve firme, javile su se još tri tvrtke. Među njima je Interfilm Ivana Maloče iz čije je radionice izašao popularni sitcom serija ‘Bitange i princeze’, a prijavila se i produkcijska tvrtka Ring Multimedija, koji su potpisnici dobro gledane sapunice ‘Sve će biti dobro’ te produkcija Croatel.
Izvor: Index.hr

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP