Film "Rani mraz" - premijera

Filmski debi poznatog Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“ imaće premijeru prvo u Novom Sadu 19. aprila u Svečanoj sali NIS-a, a zatim 20. aprila u Beogradu u „Sava centru“.

Na internetu se već neko vreme vrti i trejler za film „Kao rani mraz“, a komentari gledalaca koji su ga do sada pogledali su veoma pozitivni. Ono što prvo upada u oči je odlična fotografija i muzika, koje verno dočaravaju period oko Prvog srpskog rata.

Prvi Balaševićev dugometražni film okupio je sjajnu ekipu glumaca među kojima su Rade Šerbedžija, Mira Banjac, Mustafa Nadarević, Peđa Bjelac, Zijah Sokolović, Jovana Balašević...
Iako je suštinski reč o tragičnoj ljubavnoj priči, film obiluje i dovitljivim komičnim scenama, a jedan od likova koji će publika sigurno voleti je žandarm koga tumači Nikola Đuričko.
- Vojvodina onakva kakva je... Plodna... Rodna... Različita... Vojvodina, uvek tako vredna... Čista... Uredna... Širom otvorena, kao kuća spremna za svatove... Sa muzikom sa sve četiri strane, i još malo pride, za svaki slučaj... Sva protkana akcentima, kao šareni panonski svadbeni peškiri... Vojvodina, divna, radoznala... izmešana... slojevita... Ajte, molim vas... Zar ne zaslužuje i da bude u najboljoj formi? - navodi reditelj Balašević u eksplikaciji filma.
- Nisam od ljudi koji govore unapred. Ono što znam je da nakon filma niko neće biti ravnodušan. To je sigurno - izjavila je ranije za „Blic“ Jovana Balašević, koja u filmu tumači ulogu Male Vidre.
- Mala Vidra je jedna visprena, duhovita, pomalo uobražena devojka koja je odrasla na brodu sa svojim ocem i trojicom braće koji je čuvaju. Njen lik sam dugo i postepeno gradila uz pomoć sestre Bebe koja je reditelj i koja je sjajna za rad sa glumcima - kazala je Jovana.
Inače, film je sniman po knjizi, scenariju Đorđa Balaševića pod nazivom „Kao rani mraz (Nikolina priča o Vasi Ladačkom), a koja je pisana kao roman u formi filmskog scenarija. Već u podnaslovu knjige Balašević naglašava da je u pitanju „scenario za dugometražnu igranu baladu jer film je priča o ljubavi, oslonjena na sada već čuvenu Balaševićevu „Priču o Vasi Ladačkom“, ovog puta ispričana očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dogodilo nakon radnje opisane u pesmi.
(Blic)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP