Apokalipsa 2013. godine

Posle erupcije na Suncu planeta će ostati bez struje, reaktori u nuklearnim elektranama neće moći da se hlade, staće sva prevozna sredstva...

Ogromna Sunčeva oluja koja će označiti kraj perioda mirovanja ove zvezde desiće se 2013. godine i izazvaće nezapamćen haos na planeti.Na udaru će biti svi telekomunikacioni uređaji, sva elektronika, saobraćaj, ali i industrija, pa i vojska. Udar sa Sunca će biti toliko jak da bi se moglo desiti da cela planeta ostane bez struje, tvrde stručnjaci NASA.

Pošto danas skoro sve na svetu radi na električnu energiju, ovo znači da bi posledice bile nesagledive.
Nuklearne elektrane bi, na primer, ostale bez sredstva za pokretanje mehanizama neophodnih za hlađenje reaktora, saobraćajni sistem bi se u potpunosti raspao, pošto bi otkazala elektronika u avionima, automobilima, brodovima i drugim prevoznim sredstvima, kao i signalizacija i navigacija. Takođe, sistemi za proizvodnju pitke vode ostali bi bez izvora napajanja.

Drugim rečima, u roku od nekoliko minuta u celom svetu će zavladati potpuni haos.
Sve ovo je rezultat činjenice da će vrhunac u Sunčevom energetskom ciklusu nastupiti tokom 2013. godine i manifestovaće se znatnim povećanjem nivoa radijacije na Suncu, što će usloviti pojavu velikih solarnih oluja. One će, kada dođu do Zemlje, izazvati strahovite geomagnetske oluje na našoj planeti.

„Mogli bismo da budemo bez struje satima, danima, a možda i mesecima. To još niko ne zna“, tvrde u NASA.
Nešto slično se već dogodilo pre oko 150 godina (1. septembar 1859. godine), kada je oluja sličnog intenziteta pogodila Zemlju. Tada su spržene sve telegrafske linije u Evropi i Americi, a stubovi su se palili bukvalno sami od sebe. Polarna svetlost je bila vidljiva gotovo na celoj planeti, a u Severnoj Americi je bila toliko jaka da su ljudi mogli usred noći da čitaju uz nju. Zabeleženo je i to da je nekoliko desetina telegrafista doživelo strujni udar.
(Kurir)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP