Grlom u jagode: 40 godina kultne serije

Povodom 40 godina od emitovanja serije "Grlom u jagode" reditelja Srđana Karanovića, od 28. do 30. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće organizovane projekcije serije, izložba fotografija, knjiga, kao i razgovori sa autorima i glumcima.



Jedna od autora knjige "Grlom u jagode-40 godina TV serije" Maja Medić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da će posetioci 28. oktobra imati priliku da vide izložbu fotografija posvećenu ovoj seriji, kao i da prisustvuju promociji pomenute knjige, nakon čega će biti prikazane prve dve epizode serije.

"Kada smo se našli sa Karanovićem i sa Cvejom (Branko Cvejić) da od njih zatražimo neke od materijala i fotografija, shvatili smo da se otvorio niz fantastičnih anegdota", rekao je koautor knjige "Grlom u jagode-40 godina TV serije" Stefan Arsenijević i dodao da bi bilo šteta da ih nisu zabeležili.

On je precizirao da se knjiga sastoji iz razgovora sa glavnim glumcima i autorima serije. Karanović je rekao da je ponosan što se navršava jubilej, 40 godina, od snimanja serije i da nema tajne kako je napravio ovo delo.

"Jednostavno se desilo", rekao je on i dodao da je serija jedan dugačak film u nastavcima. "Kada biološki nestanemo, serija će i dalje živeti", rekao je glumac Bogdan Diklić i dodao da se svi junaci u seriji beskrajno vole.

Diklić je primetio da ranije nije bilo toliko "ometača ljudske duše" kao danas, ljudi su se ranije sretali i razgovarali u direktnom kontaktu, a ne kao danas putem mobilnih telefona i interneta. Drugog i trećeg dana programa posetioci će imati prilike da razgovaraju sa Predragom Mikijem Manojlovićem, Bogdanom Diklićem, Zoranom Simjanovićem, Gordanom Marić, biće prikazan i kratak film "Ma nemoj!" koji je inspirisao reditelja Karanovića.

Cena dnevne ulaznice je 200 dinara i broj je ograničen. Ulaznice se mogu kupiti u DKCB-u. Pored DKCB-a obeležavanje ovog jubileja podržali su RTS, Vulkan izdavaštvo, Canon, Filmski centar Srbije.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP