Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Narodni lek za otapanje kamena u bubregu

Svi ljudi koji imaju kamen u bubregu patnje bi mogli da skrate na vrlo jednostavan način, i to putem narodnog leka koji je mnoge spasao bolova i tegoba koje sa sobom nosi ovaj zdravstveni problem. 

Čaj koji rastvara pesak i kamen u bubregu i mokraćnoj bešici, priprema se tako da se 1 velika kašika mešavine jednakih delova preslice i borovice (Fructus jumperi) s malo pelina (Artemisia absynthium) kuvati 5 min u 2,5 dl vode, zatim ostaviti poklopljeno da odstoji 15 min i onda procediti.

Popije se 1 šoljicu odmah, a ostatak čaja svaki sat po gutljaj. Pri tom je izvanredno korisna parna sedeća kupka od 1,5 kg sveže ili 25 dkg suve preslice na 10 l vode. Jaki grčeviti bolovi pri izlasku kamenca iz bubrega, mokraćne bešike odmah će prestati.

Isti čaj jača želudac, kad se pije topao ujutru, posebno ako mu se doda još i jednaka količina kičice (Erytnraea centaurium).

Protiv hronične upale bubrega i visokog krvnog pritiska dobro je pripremiti 3 velike kašike mešavine od po 40 g preslice i lišća breze te 20 g imele i kuvati 10 min. u 1 l vode, ostaviti da stoji preko noći a ujutru procediti. Pije se 5 puta u toku dana.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP