Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Efikasne vežbe da za tri minuta promenite raspoloženje

Zaboravite na šoping, primenite vežbe koje će ostaviti dugoročnije pozitivne posledice. Nekada je dovoljna samo određena taktika da se oraspoložite.


Pixabay

Kontrolišite misli

Možda će vas iznenaditi, ali vaš mozak vam ne pomaže kada vam je potrebno dobro raspoloženje. Ako se osećate loše mozak pokušava da aktivira centar "nagrada".

Osećaji kao što su ponos, stid i krivica aktiviraju isti deo mozga. Šta da uradite da to izbegnete? Najbolje je da se zapitate "Za što sam zahvalna?"

Jedan od najmoćnijih efekata zahvalnosti je porast lučenja serotonina. Kada razmišljate o stvarima za koje ste zahvalni, vi ste "prisiljeni" da se fokusirate na pozitivne aspekte života.


Definišite emocije 

Pitajte se zašto se osećate loše. Studije su pokazale da definisanjem svojih osećanja utičete na njihovo "nestajanje". Da biste prestali da budete neraspoloženi, koristite samo nekoliko reči za opis svojih emocija i odmah ćete se osećati bolje.


Shvatite da niste savršeni 

Najčešći uzrok zabrinutosti i anksioznosti je osećaj da nismo savršeni. Presudno je da zaboravite na ideale i prihvatite da ste dovoljno dobri.


Verujte u snagu dodira 

Zagrljaj smanjuje nivo anksioznosti. Držanje ruku i rukovanje imaju isti efekt - izazivaju lučenje hormona oksitocina i čine vas srećnom.

Izvor: B92

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP