U mesec dana se oženio četiri puta i razveo tri da dobije slobodne dane

Dovitljivi Tajvanac dosetio se kako da dobije što više plaćenog odsustva - ženio se četiri puta i tri puta razvodio za samo 37 dana. Sud je presudio da nije prekršio zakon, već da ga je nemoralno zloupotrebio.

PixabayPrema tajvanskom zakonu, zaposleni ima pravo na osam dana plaćenog odsustva za venčanje, što je neimenovani službenik jedne banke i dobio kada se venčao u aprilu prošle godine.Međutim, poslednjeg dana osmodnevnog odsustva dovitljivi službenik se razveo i sledećeg dana ponovo oženio istom ženom i zatražio još osam dana odmora, na koje je smatrao da ima zakonsko pravo, prenosi portal Oditi central.

 

Zatim se još dva puta razveo i ponovo oženio istom ženom kako bi dobio ukupno 32 dana plaćenog odsustva.

 

Budući da se razvodio i potom sutradan ženio istom ženom, banka u kojoj je radio shvatila je šta njihov službenik pokušava, pa su odbili da mu odobre još osam dana plaćenog odsustva.

 

Pošto nije želeo da odustane od svog prvobitnog plana, bankarski službenik je podneo žalbu protiv svog poslodavca u Gradskom birou rada u Tajpeju, optužujući banku da krši zakon nepoštovanjem člana 2 "Pravila o odsustvu sa posla". U njemu se navodi da zaposleni imaju pravo na osam dana plaćenog odsustva kada se venčaju, a pošto se venčao četiri puta, trebalo je da dobije 32 dana plaćenog odsustva.

 

Biro rada pokrenuo je istragu u vezi sa slučajem koji je prijavio službenik i presudio da je banka zaista prekršila Zakon o radu. Poslodavac je novčano kažnjen sa 700 dolara u oktobru prošle godine.

 

Banka je podnela žalbu, ali je viši sud na kraju ipak presudio u korist mladoženje, navodeći da je zaposleni napravio moralni prekršaj i zloupotrebio zakon, a da ga je banka prekršila i zato mora da plati kaznu i odštetu zaposlenom.


Autor: RTS

1 komentara:

seo понедељак, 23. август 2021. 14:10:00 CEST  

Good job ...... i like this blog you doing good job
If you are looking latest tecnology updates and news click on
how we hack pubg games with advanced tricks


if anyone who want to get information about new technology wireless headphone for gaming, workout, swimming, brand and solution of the problem
how to make headphones louder

if anyone who want to get information about new technology wireless headphone for gaming, workout, swimming, brand and solution of the problem
how to fix a loose headphone jack in 10 steps

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP