MirJam ponovo na RTS-u: „Greh njene mame”

Nova igrana TV serija "Greh njene majke" reditelja i scenariste Zdravka Šotre, rađena po motivima romana Milice Jakovljević Mir-Jam * Sadrzaj nove epizode!


Zdravko Šotra (76) odlučio je da ekranizuje još jedno delo Milice Jakovljević Mir-Jam, roman „Greh njene mame”. Posle uspeha koji su postigli sa serijom „Ranjeni orao”, a koja je oborila sve rekorde gledanosti, ekipa „Košutnjak filma” i poznati reditelj odlučili su da nastave sa ekranizacijom romana poznate književnice.

Sadrzaj novih epzioda: 12. mart, RTS 20,05
Zabrinuta za svog brata, Dunja zahteva od Nede da napusti selo.
Ocajna devojka poziva doktora Kostu i dogovara se sa njim o povratku u Beograd.
Bojan s velikim zakasnjenjem dobija Nedino pismo, u kome ga ona obavestava da je otputovala. On ce na sve nacine pokusati da je stigne, a da li je u tomu uspeo i da li je konacno u Ivani prepoznao Nedu - saznacemo u poslednjoj epizodi Sotrine ljubavne sage.


5. mart 2010, RTS 20,05
Na vasaru u selu, Neda srece svoju prvu ljubav - oficira Branka. medjutim, on nju ne prepoznaje.
Bojanova sestra Dunja slucajno otkriva tajnu prepisku izmedju Ivane i bojana. Buduci da smatra da se njen brat preteranop zblizava s misteriooznom devojkom iz Skoplja, Dunja odlucuje da dosljakinju istera iz sela...


26. februar 2010, RTS 20,05
U telefonskom razgovoru sa dr Kostom, Neda mu kaže da nije sigurna da li ju je Bojan prepoznao ili ne.
Bojan je iskoristio odsustvo sestara da pozove Nedu da ga poseti u njihovoj kući. Tu, pred majčinom slikom, Bojan će joj ispričati priču o nesrećnoj ljubavi Ranke i Svetislava, o njegovoj tragediji,a njenom grehu..


19. februar 2010, RTS 20,05
Sa prozora svoje kuce Bojan durbinom prati Ivanino kretanje. Zanima ga sve sto je u vezi sa tom devojkom. On krisom dolazi u kucu u kojoj Neda zivi.
Bogata seoska mirazdzika Bosiljka, koja zeli da se uda za Bojana, otvoreno pokazuje netrpeljivost prema Nedi.
Na nedeljnoj liturgiji u crkvi Bojan stoji pored Nede, a tu su i drugi udvaraci, kao sto su uporniapotekar Mita i geometri...
Sutradan ujutru Neda dobija pisamce u kojem je Bojan poziva u posetu njegovoj kuci...


Ivan Bosiljcic o seriji (VIDEO)
Gostujući u Drugom dnevniku RTS-a, glumac Ivan Bosiljčić je rekao da serija govori o posebnoj devojci, ljubavi muškarca i žene, grehu. Bosiljčić je istakao da je serija veoma intrigantna te je gledaocima poručio da uživaju i preispituju sebe podsećajući se na neke stare vrednosti.
Kliknite ovde da pogledate video!
U seriji se govori o devojci koja veoma mlada ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu, počinje borbu za mesto u društvu i životu, pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen "greh".
Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće junakinju Nedu, osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.
Roman "Greh njene majke" sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević a to su, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto kombinovani bajkoviti i realistični elementi.
Tu su, zatim, izvanredna galerija likova kao i različiti ambijenti u kojima se događa ova priča, smeštena u vreme pred Drugi svetski rat u Srbiji.

Pogledajte i: Marija Vicković u seriji „Greh njene majke”
.

Svakog petka nova epizoda


U produkciji RTS i "Košutnjak filma" za 88 dana snimljeno je 18 epizoda, koje će biti emitovane svakog petka na Prvom programu RTS-u, posle Dnevnika 2.
Autorska ekipa, predvođena Šotrom, producentom Zoranom Jankovićem i urednikom Slobodanom Terzićem, očekuje da serija premaši gledanost "Ranjenog orla", koji je prošle godine oborio sve rekorde.
Terzić je ocenio da "Greh njene majke" ima mnogo složeniji zaplet od "Ranjenog orla", bolje iskarakterisane likove i da predstavlja mnogo "oštriju" priču uz prožimanje elemenata trilera i melodrame i slobodniju Šotrinu adaptaciju.
Reditelj je pohvalio već oprobanu autorsku ekipu. On je rekao da je pre svega zadovoljan radom sa oko 100 glumaca, među kojima je veliki broj debitanata, ocenivši da je na kastingu napravio odličan izbor glavne glumice (Ivana Jovanović) iza čijeg "nevinog lica leži izgrađeni profesionalac".
Serija koja je, prema rečima Jankovića, produkcijski premašila prethodnu, snimana je u Sremskim Karlovcima i šumadijskim, sremskim i bačkim selima, na Paliću, kod Loznice i u Beogradu.
Scenografiju je uradio Dejan Anđelković, kostime Ivanka Krstović, direktor fotografije je Veselko Krčmar.
Kompozitor je Željko Joksimović, a glavne uloge igraju Ivan Bosiljčić, Ružica Sokić, Vojin Ćetković, Marija Vicković, Siniša Ubović, Nebojša Dugalić i drugi.

O seriji

Serija je realizovana u produkcije Radio Televizije Srbije i Košutnjak filma, a snimana je više meseci u Sremskim Karlovcima, šumadijskim, sremskim i bačkim selima i na Paliću, na obali Drine kod Loznice i u Beogradu.
Ako je "Ranjeni orao" najpoznatije delo Mir-Jam, onda je "Greh njene majke", na neki način, najintrigantniji, i kao takav se sam preporučio za televizijski adaptaciju.
Sinopsis serije, u osnovi, čini uzbudljiva priča o devojci koja veoma mlada ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu, počinje borbu za mesto u društvu i životu pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen "greh".
Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće našu junakinju Nedu osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.
Roman „Greh njene majke" sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević a to su, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto kombinovani bajkoviti i realistični elementi.
Tu su, zatim, izvanredna galerija likova kao i različiti ambijenti u kojima se događa ova priča smeštena u vreme pred Drugi svetski rat u Srbiji.

9 komentara:

Divna,  четвртак, 14. мај 2009. 06:57:00 CEST  

sve pohvale za Zdravka Sotru !
serija Ranjeni Orao je bila najgledanija serija sirom sveta a ne samo u Srbiji ,a ja iskreno cekam da pocne i prikazivanje i ove nove serije Greh njene mame
Sve pohvale za izbor glumaca i naravno da se nezaboravi i nasa RTV-Srbije koja sve to omogucava
Pa bolje je da gledamo nase serije nego Spanske Sapunice svako dobro
i pozdrav sa Floride

Анониман,  недеља, 1. новембар 2009. 22:58:00 CET  

obozavam slobodu micalovic ali hoce li sad ona glumiti u svim nasim serijama radjenim po romanu mirjam.treba pruziti sansu i drugim glumicama

Анониман,  уторак, 17. новембар 2009. 09:18:00 CET  

Moooooooolim Vas, emitujte je svaki dan! Šojića smo već gledali, imamo ga na internetu i u videotekama, a ovo ne možemo nigdje naći dok de sve serije ne izemituju!

Анониман,  недеља, 6. децембар 2009. 14:33:00 CET  

Cestitke svima koji rade na seriji...procitala sam skoro sve romane Mir Jam,kao pre 20 godina kad sam ih citala,tako i sada,dok gledam serije,osecam veliko uzbudjenje i jedva cekam da prodje nedelja pa da dodje petak...nadam se da kad se zavrsi serija Greh njene mame,sledi neka druga knjiga koja ce biti predstavljena gledaocima,da podjenako uzivaju kao i do sada....Veliki pozdrav

Анониман,  уторак, 8. децембар 2009. 22:12:00 CET  

ULEPSALI STE MI OVE ZIMSKE TMURNE DANE;KONACNO NEKO DA SNIMI SERIJE NA BAZI LEPIH I DUBOKIH EMOCIJA KOJIH DANAS NA ZALOST SVE MANJE IMA U STVARNOM ZIVOTU OKO NAS;
Veliki pozdrav svim akterima,obozavam vas!

Анониман,  недеља, 27. децембар 2009. 19:53:00 CET  

kaloko je vazno za mlade ljude da gleda ovo

Анониман,  недеља, 7. фебруар 2010. 18:20:00 CET  

Greh njne majke je jako uzbudljiva intrigantna i tuzna serija bolja od Ranjenog Orla koji je vise dosadan i romantican Ivana Jovanovic (25) je mlada talentovana i lepa glumica mislim da Slobodi Micalovic Cetkovic (33)ne bi ova uloga stajala jer se ovde radi o jednoj devojci od prvo 16 do 20 godina kako da Sloboda naprave toliko mladjom mislim da je ivana trebala da tumaci i andjelku bojanic sloboda je onako ruzna ima košcato lice i lepsa mi je ivana.Sama prica opisuje zivot jedne devojke o smrti njenh roditeja grehu njene majke i bojanu mihailovicu

Анониман,  недеља, 28. фебруар 2010. 23:35:00 CET  

SVE POHVALE REZISERU. OD SRCA HVALA ULEPSALI STE NAM OVO SIVO VREME I POVRATILI SECANJA NA PERIOD KAD SU SE LJUDI VOLELI I POSTOVALI...U IME SVIH NAS MOLIM VAS DA NASTAVITE SA SNIMANJEM I OSTALIH PRICA OD MIRIJAM...

Анониман,  уторак, 23. март 2010. 00:03:00 CET  

...jos jedan petak je prosao, a ono nista...nedostaje mi ona naivna cistoca MirJam...kada bi sad preneli na platno i ,,Samac u braku"...uh, bas bi probudili malo uspavanu zrelu generaciju...Svako dobro!
Pozdrav s juga

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP