Mona Liza progovorila! (VIDEO)

Mona Lisa i druga umetnička dela dobila su potpuno novu dimenziju. U galeriji u Pekingu slike su oživela - posetiocima mašu i odgovaraju na pitanja.



Po prvi put Kinezi će odgovore na pitanja o jednoj od najpoznatijih slika na svetu moci dobiti direktno od Mona Lise. Peking je naime, 'druga stanica' putujuće izložbe interaktivne klasične umetnosti prezentovane u tri dimenzije koja je ranije ove godine predstavljena u Južnoj Koreji. Posetiocji tako mogu komunicirati s antičkim slikama i istorijskim likovima.

Ipak, glavna zvijezda izložbe je Leonardova digitalna Mona Lisa koja razgovara s posjetiteljima i mijenja izraze lica. Znatiželjni posjetitelji mogu joj se obratiti putem mikrofona pitajući je za godine ili zašto je toliko lijepa. Ona im odgovara i priča o svojoj povijesti. Ova moderna Mona Lisa i trepće, klima glavom i maše posjetiteljima.
Wang Hui, koji je izložbu i doveo u Kinu, kaže kako je ovaj show zahtijevao investiciju od 7,3 milijuna dolara. Pripreme su trajale oko dvije godine, a na njima je radilo 400 inženjera i umjetnika. 'Ovo je prvi put da su 3D tehnologija, holografska tehnologija i tehnologija prepoznavanja glasa zajedno korištene u jednoj izložbi klasične umjetnosti' - rekao je Wang.
Na izložbi se još može vidjeti i igrokaz starogrčkih bogova, te žive slike od kojih su definitivno najpopularnije Da Vincijeva 'Posljednja večera' i 'Ambasadori' Hansa Holbeina. Sveukupno 61 umjetničko djelo Kinezi će moći pogledati još iduća tri mjeseca, izvesio je Dnevnik.hr.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP