Istorija Balkana na internetu

Misija sajta istorijabalkana.com je da kreativnim, zanimljivim i kvalitetnim pristupom osvetli mnoge teme, prenoseći rezultate ranijih i savremenih istraživanja.

Izdvojeno, za sve posetioce sajta, nalaze se radovi stručnjaka iz raznih perioda na ovdašnjim prostorima, što bi trebalo da ukaže na ono što vas očekuje ukoliko postanete registrovani član. U tom slučaju, na raspolaganju vam je besplatna elektoronska biblioteka od preko 1000 digitalizovanih naučnih monografija, časopisa i originalnih naučnih radova.

E-knjige nude drugačijie odgovore i postavljajući nova pitanja problematizuju neke mitove duboko ukorenjene u kulturu balkanskih naroda, kao i razne stereotipe o Balkanu, čijem je stvaranju delimično doprineo i određeni vid istoriografije.
Takođe, u opciji Forum istorija, kao multidisciplinarna nauka, otvara i teme za raspravu i u oblasti lingvistike, arheologije, religije, običaja i tradicije, karakterologije i mentaliteta naroda na Balkanu, heraldici, numizmatici, vojnoj istorili. I još o mnogo čemu...
Možete postati Zadužbinar sajta i doprineti kreiranju i promociji Balkana, a u svakom slučaju otvorite vrata znanja i zakoračite u prošlost.
(Interfejs)
Link: istorijabalkana.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP